5


Translate

21 Φεβ 2021

Οι Έλληνες ζουν με 500 ευρώ το μήνα, οι 16χρονοι μετανάστες παίρνουν "δώρο" 1.500 ευρώ το μήνα

Τη ώρα που χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά καλούνται να επιβιώσουν με λιγότερα από 700 ευρώ το μήνα, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ανακοινώνει ότι  επιδοτεί με ποσά από 1.300 έως 1.600 ευρώ το μήνα 16χρονους μετανάστες στο πλαισιο της ημιααυτόνομης διαβίωσής τους.
Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα επιδότησης αλλοδαπών εφήβων (16 ετών και άνω), με το συνολικό ποσό των € 10 εκατομμυρίων, για ένα (1) έτος. Τη σχετική ανακοίνωση, που έχει τον τίτλο «Επιχορήγηση Φορέων για τη Λειτουργία Εποπτευόμενων Διαμερισμάτων για Ασυνόδευτους Ανήλικους 16 ετών και άνω» μπορείτε να διαβάσετε στη Διαύγεια.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Βασικός σκοπός της δράσης είναι η υποστήριξη ασυνόδευτων ανηλίκων μέσω εξατομικευμένης φροντίδας και προστασίας στο πλαίσιο της ημιαυτόνομης διαβίωσης, η οποία συνίσταται στη διαβίωση σε εποπτευόμενα διαμερίσματα, με πλαίσιο φιλοξενίας που στοχεύει στη σταδιακή αυτονόμησή τους.
Βασικός στόχος της δράσης είναι η κάλυψη των βασικών αναγκών των ανηλίκων και η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών με γνώμονα την προστασία, την κοινωνική ένταξη και τη σταδιακή αυτονόμηση τους. Μέσω του συγκεκριμένου μοντέλου φιλοξενίας προωθείται η υποστήριξη και ενδυνάμωση των ασυνόδευτων εφήβων για τη μετάβαση στην ενηλικίωση, η σταδιακή ένταξή τους στην τοπική κοινωνία και η ενίσχυση της δυνατότητας αυτοσυντήρησης».
Η επιδότηση της διαβίωσης κάθε δικαιούχου μπορεί να φτάσει έως και € 19.345 το χρόνο (περί τα € 1.612 το μήνα ή € 53 ανά ημέρα, για επιπλωμένο διαμέρισμα), ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται η οικία που θα τον φιλοξενεί. Η ελάχιστη επιδότηση είναι € 16.388,5 το χρόνο (περί τα € 1.366 το μήνα ή € 44,90 ανά ημέρα για μη-επιπλωμένο διαμέρισμα). Στην περίπτωση αυτή όμως το πρόγραμμα προβλέψει επιδότηση επίπλωσης του διαμερίσματος, μέχρι το ποσό των € 4.400. Άλλες παροχές αφορούν σε υπηρεσίες διερμηνείας, ψυχολογικής στήριξης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, νομικών συμβουλών κ.ά.
πηγη iellada.gr
  μονταζ teo
21/2/20 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου