5


Translate

5 Μαρ 2020

Η Τουρκία στέλνει 1.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στον Έβρο

Επίθεση κατά της Ελλάδας και της Frontex για τις εξελίξεις στα σύνορα με στον Έβρο εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ανακοινώνοντας ότι θα αναπτυχθεί ειδική ομάδα της αστυνομίας για να εμποδίσουν την απώθηση μεταναστών.
Ο Τούρκος υπουργός κατηγόρησε την Ελλάδα και τη Frontex ότι έχουν απωθήσει πίσω στην Τουρκία 4.900 μετανάστες και έχουν τραυματίσει 164 και προκειμένου η Τουρκία να εμποδίσει το «pushback», όπως αποκαλείται,  θα στείλει 1.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στα σύνορα.
«Στέλνουμε 1.000 αστυνομικούς ειδικών δυνάμεων στα σύνορα για να εμποδίζουν τις απάνθρωπες ενέργειες των Ελλήνων στον Έβρο», δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.
O Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, υποστήριξε πως η Άγκυρα προχωρά σε αυτή την κίνηση για να αποτραπούν οι επαναπροωθήσεις από την ελληνική πλευρά.
Ανέφερε ακόμα ότι η Τουρκία προσπαθεί να εμποδίσει τις μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο για να αποτρέψει την ανθρωπιστική κρίση, σύμφωνα με την Daily Sabah.
Ο Σοϊλού πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο για να εποπτεύσει την κατάσταση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από την Παρασκευή περίπου 140.000 μετανάστες έφυγαν από τα τουρκικά σύνορα στην Αδριανούπολη με προορισμό την Ευρώπη.
πηγη veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου