5


Translate

27 Μαρ 2020

1948, η Ελλάς καταγγέλλει στον Ο.Η.Ε. το υπό κομμουνιστών ενεργούμενο παιδομάζωμα.

Η 29/12/1949, κυρήχθηκε ως ημέρα εθνικού πένθους σε ολόκληρη την Ελλάδα, εξαιτίας του τουρκογενούς παιδομαζώματος εκ των κομμουνιστών. Αναμφισβήτητα στον πόλεμο τής προπαγάνδας, τα παιδιά αποτέλεσαν ιδιαιτέρως χρήσιμα εργαλεία. Απέναντι στην εμφανώς πολεμική προπαγάνδα των αντιπάλων του,
πως επρόκειτο γιά πράξη γενοκτονίας και γενιτσαρισμού, το ΚΚΕ αντέτεινε ότι στόχος της επιχειρήσεως υπήρξε η «σωτηρία των παιδιών» από τα δεινά τού πολέμου και ότι οι γονείς, έδωσαν τα παιδιά τους εθελοντικά.
Την άποψη αυτή, έχουν αναπαραγάγει αργότερα αρκετά κομμουνιστικά στελέχη, τα οποία έγραψαν μαρτυρίες και απομνημονεύματα. Στην πραγματικότητα, το ΚΚΕ αποφάσισε να μετακινήσει τα παιδιά εξαιτίας της δυσμενούς γι’ αυτούς εξέλιξης και του προβλήματος των εφεδρειών που αντιμετώπιζε, παρά για… «ανθρωπιστικούς λόγους». Η απόφαση τής μετακίνησης των παιδιών στηρίχθηκε λοιπόν πάνω σε στρατιωτική λογική, και όχι σε ανθρωπιστική ανάγκη. Η μετακίνηση των παιδιών προς τις «Λαϊκές Δημοκρατίες» μέσα από τους ορεινούς όγκους τής Βορείου Ελλάδος, ενείχε μεγάλους κινδύνους γιά την σωματική ακεραιότητά τους.

Χιλιάδες παιδιά υπέφεραν από την πείνα, το κρύο και τις ατελείωτες πορείες, σημαντικός δε αριθμός πέθανε ή χάθηκε στον δρόμο.

πηγη ksipnistere

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου