5


Translate

2 Μαρ 2020

Νέα ''φάπα'' Μόσχας σε Ερντογάν: Ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος ''σάρωσε'' τους Τούρκους πάνω από την Ιντλίμπ

Ρωσικό αεροσκάφος Tu-214R, το οποίο θεωρείται το πιο σύγχρονο και "εξελιγμένο" αεροσκάφος αναγνώρισης και το οποίο ανήκει στην GRU (υπηρεσία πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας, σαρώνει τα πάντα στην Ιντλίμπ,καταγράφοντας
Τούρκους, Σύρους αντάρτες και τζιχαντιστές.
Το αναγνωριστικό αεροσκάφος Tu-214R, με αριθμό  RF-64514, βρίσκεται τώρα στην αεροπορική βάση Khmeimim.
Η παρουσία του αεροσκάφους φυσικά δεν διαφημίστηκε, αλλά δεδομένου ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε διατάξει την απόσυρση των κύριων δυνάμεων του ρωσικού στρατιωτικού σώματος από τη Συρία στις 15 Μαρτίου 2016, ήταν αναγκαία μια πρόσθετη ανάγκη για εναέρια αναγνώριση.
Επιπλέον, τα ρωσικά στρατεύματα δεν αποσύρθηκαν ολοκληρωτικά, και άφησαν πίσω δύο βάσεις και αρκετές εγκαταστάσεις στο έδαφος της Συρίας.
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χτυπηθούν τα τουρκικά στρατεύματα από τη ρωσική αεροπορία, γεγονός που έχει φέρει τις δύο πλευρές σε μεγάλη ένταση, ενώ αρκετά τεταμένες είναι οι σχέσεις εξαιτίας της κατάστασης στο Ιντλίμπ.
Τα καθήκοντα του ρωσικού εναέριου κατασκόπου Tu-214R, περιλαμβάνουν την παρακολούθηση της κατάστασης του εδάφους, την αναγνώριση των στόχων, τη θέση του τουρκικού στρατού και των πολιτοφυλακών.
Άρα οι Τούρκοι πιθανότατα έβαλαν τα ”χέρια τους και έβγαλαν τα μάτια τους”, όταν για να βοηθήσουν του Σύρους αντάρτες έβαλαν ανάμεσα τους τουρκικές τακτικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα η ρωσική  αεροπορία να κτυπήσει “στο ψαχνό”.  
Το ρωσικό  Tu-214R, υλοποιεί ταυτόχρονα και την παρακολούθηση συνομιλιών όλων των πλευρών και έτσι οι Ρώσοι ξέρουν  τι διατάσσει ο πρόεδρος Ερντογάν στους στρατιωτικούς του.
Το Tu-214R κατασκευάστηκε ακριβώς με όλο τον κατάλληλο εξοπλισμό  για να είναι ικανό να διεξάγει παντοειδούς  τύπου αναγνώριση.
Εκτός από αυτές τις λειτουργίες, το αεροσκάφος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως σημείο ελέγχου και καθοδήγησης πυραύλων σε επιλεγμένους στόχους.
Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του, είναι σε θέση να αναγνωρίσει στόχους στο έδαφος, σε απόσταση μέχρι 250 χιλιομέτρων και  ύψος 9-12 χιλιομέτρων.
Τα συστήματα του είναι ικανά να ανιχνεύουν ραντάρ και άλλα αντικείμενα που εκπέμπουν, προσδιορίζοντας ακόμα και την τοποθεσία τους.
Ο εξοπλισμός είναι ικανός να παρακολουθεί τις εχθρικές επικοινωνίες, ενώ το αεροσκάφος διαθέτει μέσα διαβίβασης και λήψης πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων δορυφορικών επικοινωνιών.
Ένα ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι το Tu-214P έχει πετάξει τώρα στη Συρία μέσω του εδάφους της Τουρκίας και όχι μέσω του εναέριου χώρου του Ιράν και του Ιράκ.
Πρέπει να υποτεθεί ότι οι τουρκικές αρχές γνώριζαν την  πραγματική αποστολή  αυτού του αεροσκάφους, παρά την  ομοιότητά του με πολιτικό αεροσκάφος,  τύπου  Tu-214/204.
 πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου