5


Translate

25 Απρ 2020

Η Νικοτίνη Σκοτώνει και τον Κορονοϊό

Κι εκεί που ήμουν έτοιμη να υποσχεθώ στον εαυτό μου ότι ήρθεν, επιτέλους, η ώρα να σκεφτώ σοβαρά την πιθανότητα να κόψω το κάπνισμα, ήρθαν ξαφικά οι Γάλλοι και μου τα γκρέμισαν όλα.
Για την ακρίβεια, επιβεβαίωσαν την εντελώς προσωπική και μη επιστημονική
θεωρία που επιστράτευα προ πανδημίας, για να εκνευρίσω τους διάφορους γριππιασμένους μη κανπιστές, οι οποίοι αντί να καθίσουν σπίτια τους μέχρι να γίνουν καλά, πήγαιναν κανονικά στις δουλειές τους με δέκατα και πυρετούς, διασπείροντας τα μικρόβιά τους στον έξω κόσμο.

Η θεωρία μου ήταν απλή, βασιζόταν στην πολυετή εμπειρία μου ως άνθρωπος και καπνιστής – και όχι ως γιατρός – και, φυσικά, δεν έπειθε κανέναν. Τα συνάχια και οι γρίπες δεν πολυσυμπαθούν τους καπνιστές, έλεγα, για τον απλούστατο λόγο ότι τέτοιου είδους μικρόβια δεν επιζούν σε οργανισμούς γεμάτους τοξική νικοτίνη.
Οι γριπιασμένοι μη καπνιστές με κοίταζαν με μισό μάτι μόλις ολοκλήρωνα την ανάπτυξη της θεωρίας μου και, φυσικά, ουδείς άρχιζε το κάπνισμα για να γλυτώσει από τα συνάχια.
Ανάλογη αντίδραση είχαν και οι καπνιστές – «Ασε μας, ρε φίλε, δικαιολογίες για να καπνίζουμε ψάχνεις» – αλλά αυτό δεν με εμπόδιζε να αναπτύσσω την θεωρία  μου με την παραμικρή ευκαιρία.
Από τότε που Δουλεύουμε στο Σπίτι, όμως, ναι μεν έχουν μηδενιστεί τα έξοδα βενζίνης, αλλά έχουν αυξηθεί τα έξοδα τσιγάρων. Το κάπνισμα επιτρέπεται στον δικό μου χώρο κι εκεί που είχα πλέον ξεμείνει από δικαιολογίες και σκεφτόμουν μήπως ο κορονοϊός είναι μια καλή αφορμή για να το κόψω επιτέλους, να οι Γάλλοι με τις δικές τους θεωρίες, οι οποίες, σε πλήρη αντίθεση με τις δικές μου, είναι άκρως επιστημονικές και βασίζονται σε στοιχεία.
Αποτελεσματικότητα που σκοτώνει
Η ερευνητική ομάδα του νοσοκομείου Pitié-Salpêtrière στο Παρίσι, ρώτησε 480 ασθενείς θετικούς στον κορονοϊό. Από τους 350 που χρειάστηκαν νοσηλεία, με μέσο όρο ηλικίας τα 65 χρόνια, μόνο το 4,4% είναι συστηματικοί καπνιστές. Από τους υπόλοιπους, που δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν, με μέση ηλικία τα 44 χρόνια, μόνο το 5,3% καπνίζει.
«Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας υποδηλώνουν με έμφαση ότι όσοι καπνίζουν καθημερινώς έχουν λιγότερες πιθανότητες να μολυνθούν σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό» τονίζουν στην αναφορά τους οι ερευνητές του Γαλλικού νοσοκομείου και προσθέτουν ότι σπανίως βλέπουν φάρμακο με τόσο μεγάλη αποτελεσματικότητα, όπως φαίνεται ότι συμβαίνει με τη νικοτίνη στην περίπτωση του κορονοϊού.
Ο διακεκριμένος Γάλλος νευρο-βιολόγος Ζαν-Πιερ Σανζό, ο οποίος μελέτησε τα αποτελέσματα της έρευνας, υποστηρίζει ότι η νικοτίνη εμποδίζει τον ιό να φτάσει στα κύτταρα και να εξαπλωθεί στον οργανισμό, μειώνοντας, παράλληλα, την υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος που έχει παρατηρηθεί στις πιο βαριές περιπτώσεις της ασθένειας.
Εν ολίγοις, εκτός από όλα τα άλλα, η νικοτίνη σκοτώνει και τον κορονοϊό. Λένε οι Γάλλοι. Και μόνον οι Γάλλοι θα τολμούσαν να πουν τέτοιο πράγμα, τέτοια ώρα, εδώ που τα λέμε. Διότι οι δικοί μας γιατροί, ας πούμε, είπαν χθες ακριβώς το αντίθετο.
Προσωπικά, αν και αισθάνομαι πλήρως δικαιωμένη ως προς την θεωρία μου, θα περιμένω τι θα πει επί του θέματος ο κ. Τσιόδρας. Μέχρι τότε, όπως είπε και η συνάδελφος στο τέλος της σχετικής συζήτησης στο τσατ του Newsroom, «πάω για τσιγάρο, να φτιάξω ανοσοποιητικό.»
huffingtonpost.gr
μονταζ teo 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου