5


Translate

24 Απρ 2020

Εκκλησία στη Δανία γέμισε με αραβικά γκράφιτι: «Θα σας κατακτήσουμε'' - Βίντεο

Και μάλιστα το Σαββατοκύριακο του Πάσχα. Οι Δανοί Χριστιανοί εξεπλάγησαν μετά την παραμόρφωση μιας εκκλησίας με αραβικά γκράφιτι το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.
Την Κυριακή του Πάσχα, την πιο ιερή ημέρα για τους χριστιανούς σε όλο τον κόσμο,
η εκκλησία Vejleå στο Ishøj της Δανίας βανδαλίστηκε με αραβικές φράσεις που λένε: «Κατακτούμε τη Δανία. Δεν υπάρχει Θεός εκτός από τον Αλλάχ », αναφέρει η δανική πύλη ειδήσεων Den Korte Avis.
Ένα βίντεο με τα γκράφιτι δημοσιεύτηκε στο YouTube από το Presse-fotos.dk.
Σύμφωνα με την αστυνομία της Κοπεγχάγης, η πράξη βανδαλισμού πραγματοποιήθηκε περίπου στις 3:30 π.μ. την Κυριακή, 12 Απριλίου 2020 από άγνωστο άτομο που λέγεται ότι φορούσε σκούρα ρούχα τη στιγμή του εγκλήματος.
Δυστυχώς, ο δράστης δεν μπορεί να περιγραφεί με περισσότερες λεπτομέρειες.
«Έχουμε εικόνες παρακολούθησης στην υπόθεση, αλλά με βάση αυτές το φύλο του δράστη δεν μπορεί καν να προσδιοριστεί, και ως εκ τούτου δεν έχει νόημα να δημοσιεύσουμε τις εικόνες. Ωστόσο, η υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και ελπίζουμε ότι μέσω αυτής της έρευνας, καθώς και ανακρίσεων και άλλων ερευνών, θα μπορέσουμε να συλλάβουμε τον δράστη », δήλωσε ο αναπληρωτής αστυνομικός επιθεωρητής Peter Malmose.
Δυστυχώς, αυτή δεν είναι η πρώτη περίπτωση αυτήςβανδαλισμού της εκκλησίας στο Ishøj. Το 2015, βάνδαλοι έσπασαν οκτώ μεγάλα παράθυρα με πέτρες.
Οι επιθέσεις εναντίον εκκλησιών και συμβόλων του Χριστιανισμού έχουν γίνει πάρα πολύ κοινές στην... πολυπολιτισμική Δυτική Ευρώπη.
Πριν από λίγες εβδομάδες, ένας άντρας που πιστεύεται ότι ήταν μετανάστης από τη Μέση Ανατολή ή τη Βόρεια Αφρική κατηγορήθηκε ότι έβαλε φωτιά στην Εκκλησία Domb και την Εκκλησία Sel στη Νορβηγία. 
Πέρυσι, η Γαλλία γνώρισε μια σειρά από επιθέσεις εναντίον των ιστορικών καθολικών εκκλησιών της. .
πηγη pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου