5


Translate

27 Μαΐ 2020

FETO: ''Προδότης ο Γκιουρντενίζ, δεν θέλουμε την «Γαλάζια Πατρίδα»''

Η απόλυτη ''κόλαση''
To απόλυτο χάος επικρατεί στην Τουρκία, καθώς έχουμε νέα σύγκρουση μεταξύ Γκιουλενιστών, Κεμαλιστών και Ερντογανικών. 
Τις τελευταίες ώρες σε άρθρα σε ΜΜΕ, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στελέχη της FETO αναφέρουν πως θα βγάλουν στη φόρα τηλεφωνικές συνομιλίες οι οποίες θα ''καίνε'' τον Cem Gürdeniz.
Μάλιστα τα στελέχη της FETO λένε ότι η ''Γαλάζια Πατρίδα'' είναι αχρείαστη και ότι δεν πρέπει να είναι το δόγμα της Τουρκίας. 
Άλλα ΜΜΕ αναφέρουν πως πίσω απ'όλα αυτά βρίσκεται ο Ακάρ, ο οποίος θέλει να τελειώνει και με τον Gürdeniz. Εικόνες πραγματικά εμφυλίου, που δείχνουν πραγματικά πως οι Τούρκοι βρίσκονται στα ''μαχαίρια''. 
Μάλιστα οι υποστηρικτές του πρώην ναυάρχου αναφέρουν τους Γκιουλενιστές ως πρόδότες και ότι θα πληρώσουν όταν θα φθάσει η ώρα! 
Πάντως σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε το εξής. Πως Ερντογανικοί, Κεμαλιστές και Γκιουλενιστές μισούν την Ελλάδα. Το καλό για μας είναι ότι ''σφάζονται'' και ίσως βρεθούν σε εξελίξεις που ούτε οι ίδιοι δεν θα το περιμένουν.
Ο  Gürdeniz είναι από τους δύο εμπνευστές της ''Γαλάζιας Πατρίδας''. Πρόκειται για το μανιφέστο το οποίο θέλει να υλοποιήσει ο Ερντογάν. Ο όρος Γαλάζια Πατρίδα σημαίνει τις θάλασσες, την υφαλοκρηπίδα αλλά και τις ΑΟΖ που η Τουρκία θεωρεί οτι της ανήκουν, ενώ συνδυάζεται και με την Ναυτικές πολεμικές δυνάμεις που προασπίζονται τις θαλάσσιες περιοχές.
Οταν οι Τούρκοι στρατηγοί αναφέρονται στο δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», δεν μιλούν πλέον για μια «δίκαιη» επίλυση του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Θεωρούν ότι ο διαμοιρασμός της υφαλοκρηπίδας της Ανατολικής Μεσογείου πρέπει να γίνει μόνον μεταξύ των χωρών που έχουν ηπειρωτικές ακτές. Και τα ελληνικά νησιά (στα οποία συμπεριλαμβάνουν και την Κύπρο, Κρήτη, Γαύδο, Κάρπαθο, Ρόδο, Καστελόριζο) θα πρέπει- υποστηρίζουν- να περιορισθούν μόνον στα χωρικά ύδατά τους.
Οι ιδέες αυτές άρχισαν να διατυπώνονται για πρώτη φορά το 2011 με «πατέρα» τον αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού Τζιχάτ Γιαϊτζί και την σκυτάλη ανέλαβε ο Gürdeniz. 
Πριν λίγες ημέρες μην ξεχνάμε πως πήραν το κεφάλι του Γιαϊτζί. Για πολλούς στην Τουρκία, η απομάκρυνση του Τζιχάτ Γιαϊτζί δεν είχε να κάνει με το γεγονός ότι ο αρχιτέκτονας της «Γαλάζιας Πατρίδας» είναι πιο αγαπητός από τον αρχηγό του τουρκικού ναυτικού ναύαρχο Ατνάν Όζμπαλ, ίσως δημοφιλέστερος ακόμη και από τον αρχηγό του τουρκικού ΓΕΕΘΑ στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ.
«Η αλλαγή καθηκόντων του υποναυάρχου ήταν η τρίτη εκκαθάριση του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ που αισθανόταν ενοχλημένος με την προβολή του Τζιχάτ Γιαϊτζί» έγραψε ο Μεχμέτ Αλί Γκιουλέρ στην εφημερίδα Τζουμχουριέτ. Ο Τούρκος δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι το 2019 ο Χουλουσί Ακάρ εμπόδισε τον Γιαϊτζί από το να προαχθεί σε αντιναύαρχο και τώρα, με το πρόσχημα μιας έρευνας, δύο μήνες πριν τις προγραμματισμένες κρίσεις των ανωτάτων Τούρκων αξιωματικών, τον έθεσε σε ιδιότυπη διαθεσιμότητα υπό τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και επί της ουσίας κατέστησε την παραίτησή του μονόδρομο.
To «γεράκι» της Αγκυρας στο τελευταίο του βιβλίο προχώρησε τους ισχυρισμούς του για τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο πολλά βήματα παραπέρα, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα κατέχει παρανόμως 22 νησιά, μεταξύ των οποίων η Λήμνος, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, η Ρόδος, η Κως, η Λέρος και η Πάτμος!
Η έρευνα στην οποία ενεπλάκη ο Τζιχάτ Γιαϊτζί αφορούσε έναν διαγωνισμό του τουρκικού ναυτικού για την προμήθεια καλωδιώσεων για τορπίλες, στον οποίο ο υποναύαρχος ενεπλάκη λόγω της ιδιότητας του επιτελάρχη και τώρα οι χειρισμοί του γίνονται αντικείμενο έρευνας.  
.
Όλα δείχνουν πως η εσωτερική σύγκρουση στην Τουρκία είναι μόνο στην αρχή της! 
πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου