5


Translate

7 Ιουν 2020

Ξανάνοιξαν μετά από 2 μήνες οι Εκκλησίες της Ρωσίας

Οι Ορθόδοξες Εκκλησίες της Μόσχας άνοιξαν ξανά για τους πιστούς το Σάββατο αφού έκλεισαν πριν σχεδόν δύο μήνες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Οι Ορθόδοξες Εκκλησίες της Μόσχας άνοιξαν ξανά γιατους πιστούς το Σάββατο μετά από χρονικό διάστημα περίπου δύο μηνών.
Η επανέναρξη έρχεται μετά από νέα μέτρα από τις αρχές της Μόσχας προκειμένου να σταματήσει σταδιακά το lockdown που προκαλείται από τον κορονοϊό καθώς ο νέος αριθμός μολύνσεων έχει μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες.
Στις εκκλησίες της Μόσχας οι ενορίτες θα κληθούν να φορούν ιατρικές μάσκες, να κρατήσουν απόσταση 1,5 μέτρου και να μην φιλούν τις εικόνες. Ο αριθμός των επισκεπτών περιορίζεται σε ένα άτομο σε κάθε 4 τετραγωνικά μέτρα.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας ανακοίνωσε την επανέναρξη των εργασιών νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα μετά από διαβουλεύσεις με τον δήμαρχο της Μόσχας Σεργκέι Σομπιανίν.
Η απόφαση να επιτρέπει στους πιστούς να παρευρίσκονται ξανά στις λειτουργίες και εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των περιφερειακών αρχών. Η Αγία Πετρούπολη επέτρεψε στις εκκλησίες να ξανανοίξουν για το κοινό την Παρασκευή.
Το κλείσιμο των εκκλησιών στη Μόσχα στις 13 Απριλίου, μία εβδομάδα πριν από το Ορθόδοξο Πάσχα, οδήγησε σε αντίδραση πολλών πιστών, οι οποίοι αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν διαδικτυακές λειτουργίες.
Η Μόσχα υπήρξε το επίκεντρο της επιδημίας του κορονοϊού στη Ρωσίας, αντιπροσωπεύοντας περίπου τις μισές από τις 458.000 μολύνσεις της χώρας και τους 5.725 θανάτους. Όμως, καθώς ο αριθμός των νέων μολύνσεων φαίνεται να μειώνεται, οι περιορισμοί καταργούνται αργά αλλά σταθερά.
πηγη pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου