5


Translate

18 Ιουν 2020

"Λύγισε" τη Γιουβέντους η Νάπολι και κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας

Μπορεί να μην κατάφερε να σκοράρει στην κανονική διάρκεια του αγώνα (0-0), ωστόσο η Νάπολι του Τζενάρο Γκατούζο ήταν ψύχραιμη στη διαδικασία των πέναλτι, νίκησε με 4-2 την Γιουβέντους και κατέκτησε για 6η φορά το Κύπελλο Ιταλίας.
Μάλιστα, η Γιουβέντους αν και μπήκε πιο δυνατά, φάνηκε να ξεμένει από δυνάμεις στην επανάληψη. Δύο δοκάρια για τους νικητές και Κυπελλούχους, στο 24’ με τον Ινσίνιε και στο 90+2’ με τον Έλμάς μετά από κεφαλιά του Μαξίμοβιτς και την επέμβαση του Μπουφόν.
Ο αγώνας:
Η Νάπολι ξεκίνησε το ματς με μεγάλη επιφυλακτικότητα και άγχος. Χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο η Γιουβέντους, πέρα από το πρέσινγκ, υποχρέωσε σε τρία- τέσσερα σημαντικά λάθη τους «παρτενοπέι». Σε μια τέτοια φάση ο Ντιμπάλα έκλεψε την μπάλα, έδωσε στον Ρονάλντο που είχε την πρώτη καλή στιγμή αλλά ο Μέρετ απέκρουσε δύσκολα. Το σκηνικό αυτό κράτησε μέχρι το 25’ περίπου, με μια ακόμα καλή στιγμή να έρχεται για την «Μεγάλη Κυρία» από ένα σουτ του Μπετανκούρ που εξουδετέρωσε ο Μέρετ.
Η Νάπολι από μια στημένη μπάλα θα έχει την πρώτη λαμπρή ευκαιρία, αλλά η εκτέλεση του Ινσίνιε, έφερε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Μπουφόν και έξω. Κι ενώ το σκηνικό δεν έδειχνε να αλλάζει και πολύ, ξαφνικά σε ένα δίλεπτο μπαίνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους, άγγιξε το γκολ σε τρεις περιπτώσεις. Στο 41’ ο Ινσίνιε κάνει σέντρα σουτ που εξουδετερώνει πριν τη γραμμή ο Άλεξ Σάντρο, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Ντέμε έφτασε απέναντι από τον Μπουφόν που έκανε σπουδαία επέμβαση στην κλειστή γωνία. Αμέσως μετά ο Μπουφόν θα κάνει μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Ινσίνιε, για να κλείσει το πρώτο μέρος στο 0-0.

Στην επανάληψη το ματς ήταν πολύ πιο μοιρασμένο, με τους δύο αντιπάλους να έχουν πολλά άστοχα σουτ περιμετρικά χωρίς να απειλούν ιδιαίτερα. Τη μεγάλη στιγμή την είχε η Νάπολι στο 72ο λεπτό με τον Μίλικ να αστοχεί περίπου από το σημείο του πέναλτι. Οι «παρτενοπέι» έμοιαζαν να βγάζουν περισσότερη ενέργεια προς το φινάλε και είχαν ευκαιρία με κεφαλιά του Πολιτάνο που μπλόκαρε ο Μπουφόν στο 82’ και ευκαιρία στο 84’ με τον Ινσίνιε που σούταρε άουτ από πλάγια αριστερά.

Στο 90+2΄η Νάπολι θα χάσει απίθανη διπλή ευκαιρία για τη νίκη με τον Μακσίμοβιτς να πιάνει κεφαλιά, τον Μπουφόν να αποκρούει ασταθώς και από κοντά ο Έλμας έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Τελικά απονεμήθηκε δικαιοσύνη στην διαδικασία των πέναλτι, αφού ο Ντιμπάλα νικήθηκε από τον Μέρετ στο πρώτο, ο Ντανίλο πέταξε άουτ το δεύτερο και ο Μίλικ με την εύστοχη εκτέλεση του στο 4ο πέναλτι των Κυπελλούχων. έστειλε τους συμπαίκτες του και τους φίλους της ομάδας στον 7ο ουρανό για το 4-2.

Οι συνθέσεις του αγώνα:
Νάπολι: Μέρετ, Ντι Λορέντσο, Μαξίμοβιτς, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί (80’ Χισάι) Φαμπιάν (80’ Άλαν), Ντέμε, Ζιελίνσκι (88’ Ελμάς), Καγιεχόν (66’ Πολιτάνο), Μέρτενς (66’ Μίλικ), Ινσίνιε
Γιουβέντους: Μπουφόν, Κουαδράδο (85’ Ράμσεϊ), Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Άλεξ Σάντρο, Πιάνιτς (74΄Μπερναρντέσκι) Ματουιντί, Μπετανκούρ, Ντιμπάλα, Ντάγκλας Κόστα (66’ Ντανίλο), Ρονάλντο
πηγη filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου