5


Translate

16 Ιουν 2020

Παρέμβαση Πούτιν! Ειρήνη ή πόλεμος στον πλανήτη; Η δήλωση που ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ τα πράγματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Πόσοι πρόσεξαν το μήνυμα του «Τσάρου»;
Η χθεσινή δήλωση του Προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν ότι οι διαδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων δήθεν κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας είναι η έκφραση «εις βάθος εσωτερικών κρίσεων» στις ΗΠΑ, έχει ιδιαίτερη σημασία.
Μεταξύ άλλων, δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης:
«Αν ο αγώνας για τα φυσικά, τα νόμιμα δικαιώματα, αποκτά χαρακτήρα χάους και λεηλασιών, δεν βλέπω τίποτα καλό για το Κράτος. Ποτέ δεν υποστηρίζαμε κάτι τέτοιο.
Ο Πρόεδρος λέει πρέπει να γίνει έτσι και επί τόπου κυβερνήτες λένε ‘πήγαινε παραπέρα’.
Νομίζω το πρόβλημα έγκειται στο ότι τα κομματικά συμφέροντα μιας ομάδας μπαίνουν πάνω από τα συνολικά συμφέροντα της κοινωνίας, τα συμφέροντα του λαού».
.

Δήλωση στήριξης Πούτιν στον Τραμπ κατά της Νέας Τάξης
Όπως βλέπουμε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στηρίζει την θέση του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, διότι η Μόσχα με αυτόν στο τιμόνι έχει αποκτήσει διαύλους επικοινωνίας με την Ουάσινγκτον. Ο Λευκός Οίκος υπό την Εθνική Δεξιά κατανοεί τον ρόλο της Ρωσίας και τάσσεται υπέρ της πολυπολιτικότητας και όχι ενός μονοπολικού πλανήτη, όπου η χώρα-κυρίαρχος αγνοεί την ύπαρξη άλλων δυνάμεων.
Δεν είναι όμως μόνο αυτό! Με τα παραπάνω λόγια ο «Τσάρος», βλέποντας πως οι λεηλασίες στις ΗΠΑ εξαπλώνονται σε όλον τον πλανήτη, προειδοποιεί πως η «Αρκούδα» δεν θα ανεχτεί ανάλογες καταστάσεις, καθώς εκεί ισχύει ΜΟΝΟ ό,τι αποφασίσει ο δημοκρατικά εκλεγμένος Πρόεδρος.
«Στην πραγματικότητα, το παρατηρούμε αυτό από πολύ καιρό, αφότου ανήλθε στην εξουσία ο νυν Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όταν κέρδισε με απόλυτα προφανή τρόπο, με δημοκρατικό τρόπο. Όμως το στρατόπεδο που έχασε τις εκλογές, επινόησε κάθε είδους εικασίες προκειμένου να θέσει εν αμφιβόλω την νομιμότητα», υπογράμμισε σε άλλο σημείο ο Ρώσος ηγέτης καταγγέλλοντας το Βαθύ Κράτος.
Τα λόγια Πούτιν αποτελούν ακόμα μία απόδειξη όσων γράφει τόσο καιρό το el.gr, πως δηλαδή Τραμπ και Πούτιν ανήκουν στο ίδιο ιδεολογικοπολιτικό στρατόπεδο, κάτι που έχει φέρει, για πρώτη φορά στην ιστορία, κοντά τις δύο υπερδυνάμεις (Ρωσία-ΗΠΑ).
Αν το Βαθύ Κράτος των Δημοκρατικών και των αριστερόστροφων Ρεπουμπλικάνων άφηνε το Ντόναλντ Τραμπ να ξεδιπλώσει την πολιτική του, τότε θα υπήρχε πραγματική ελπίδα για ειρήνευση στον πλανήτη, στο πλαίσιο ενός πολυπολικού κόσμου, βασισμένου στον ανταγωνισμό και την ελεύθερη οικονομία.
Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει και σε περίπτωση που το Βαθύ Κράτος καταφέρει, με όλες αυτές τις μεθόδους, να οδηγήσει τον Τραμπ εκτός Λευκού Οίκου, τότε η όποια πιθανότητα ειρηνικής συνεννόησης θα αποτελεί ακραίο σενάριο με απειροελάχιστες ελπίδες!
Ξεκάθαρος λοιπόν ο «Τσάρος» για όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ και έχουν αντίκτυπο σε όλον τον πλανήτη!
el.gr
Υπερηχητικά όπλα, το Σύνταγμα και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Πούτιν μίλησε για ευαίσθητα ζητήματα.
 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο της Μόσχας  Sergei Sobyanin  σε τηλεδιάσκεψη.
 ΜΟΣΧΑ, 14 Ιουνίου – RIA Novosti. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξη στο πρόγραμμα «Η Μόσχα. Το Κρεμλίνο. Ο Πούτιν» εξέφρασε τη γνώμη του για επίκαιρα θέματα. Ένα κομμάτι της συνέντευξης προβλήθηκε στο Vesti Nedeli στο τηλεοπτικό κανάλι Ρωσία 1.
 Ειδικότερα, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στις ταραχές στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά το θάνατο του Αφροαμερικανού George Floyd από αστυνομικούς, την πανδημία COVID-19, την ψηφοφορία για τις συνταγματικές τροποποιήσεις, τα υποσχόμενα όπλα και πολλά άλλα.
 Σχετικά με την κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες
 Ο αρχηγός του κράτους παραδέχτηκε ότι προσπαθεί να μην σχολιάσει τι συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά αν το κάνει, το κάνει προσεκτικά.
 «Αυτό που συνέβη εκεί είναι μια εκδήλωση κάποιων βαθιών εγχώριων κρίσεων. Στην πραγματικότητα, το παρακολουθούμε εδώ και πολύ καιρό. Από τότε που ο σημερινός πρόεδρος ανήλθε στην εξουσία, όταν κέρδισε, έχει σαφώς κερδίσει με δημοκρατικό τρόπο. Και η χαμένη πλευρά έχει εφεύρει όλα τα είδη των ψηλών ιστοριών μόνο και μόνο για να αμφισβητήσει τη νομιμότητά του», δήλωσε ο Πούτιν.
 Την ίδια στιγμή, εξεπλάγη από τη θέση που έλαβαν ορισμένοι κυβερνήτες των ΗΠΑ σε σχέση με τον Donald Trump.
 «Τι είναι η δημοκρατία; Είναι η δύναμη του λαού,  αυτό  είναι το σωστό. Αλλά αν ο λαός επιλέξει τα ανώτατα όργανα, τότε τα ανώτατα όργανα, προικισμένα με την εμπιστοσύνη του λαού, έχουν το δικαίωμα να διαρθρώσουν το έργο των εκτελεστικών οργάνων κατά τρόπο που να εγγυάται τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληθυσμού. Λοιπόν, τι έγινε; Ο Πρόεδρος λέει: «Πρέπει να το κάνουμε έτσι και έτσι ,» και οι διοικητές λένε: «Fuck you,» είπε ο Πρόεδρος.
 Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον Πούτιν, η κυβέρνηση και οι περιφέρειες λειτουργούν ως συνεκτική ομάδα στη Ρωσία.
 «Αμφιβάλλω ότι κάποιος στη χώρα μας – είτε στην κυβέρνηση είτε στις περιοχές – θα έλεγε ξαφνικά, «Ας μην κάνουμε αυτό που λέει η κυβέρνηση ή λέει ο πρόεδρος. Δεν πιστεύουμε ότι είναι πρέπον», είπε.
 Σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, οι σχέσεις μεταξύ του λευκού πληθυσμού και των Αφροαμερικανών είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Παρεμπιπτόντως, πίσω στη Σοβιετική Ένωση και στη σύγχρονη Ρωσία, ήμασταν πάντα πολύ συμπαθητικοί στον αγώνα των Αφρο Αμερικανών για τα φυσικά τους δικαιώματα», είπε, υπενθυμίζοντας ότι τα πορτρέτα, για παράδειγμα, της Άνγκελα Ντέιβις βρέθηκαν συχνά στη Σοβιετική Ένωση.
 «Πάντα συνέβαινε. Αλλά όταν αποκτά -ακόμη και στο πλαίσιο των  εγκλημάτων που διεπράχθησαν- ένα στοιχείο τέτοιου ριζοσπαστικού εθνικισμού και εξτρεμισμού, τίποτα καλό δεν μπορεί να αναμένεται. Αν ο αγώνας για τα φυσικά δικαιώματα, για τα νομικά δικαιώματα αποκτά το χαρακτήρα των ταραχών και πογκρόμ, δεν βλέπω τίποτα καλό για το κράτος εδώ.  Δεν το υποστηρίξαμε ποτέ», είπε ο πρόεδρος.
 Παρ ‘όλα αυτά, ο Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι οι θεμελιώδεις  βάσεις  της δημοκρατίας θα δώσουν στις ΗΠΑ την ευκαιρία να βγούν από την ζώνη της κρίσης στην οποία βρίσκεται τώρα η χώρα.
 Σχετικά με τις εκδηλώσεις στην Ευρώπη
 Συνεχίζοντας να μιλά για τα προβλήματα του ρατσισμού και των  ταραχών που έχουν συγκλονίσει όχι μόνο τις ΗΠΑ, αλλά και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, ο Πούτιν σημείωσε ότι η κατεδάφιση των μνημείων από  τους διαδηλωτές και άλλες εκδηλώσεις της επιθετικότητας και της μισαλλοδοξίας είναι εξαιρετικά καταστροφική.
 Ως αντίθετο παράδειγμα, ανέφερε μια κατάσταση όπου ολόκληρη η Ρωσία είχε στείλει δυνάμεις για να βοηθήσουν το Νταγκεστάν, το οποίο βρέθηκε σε δύσκολη κατάσταση λόγω του coronavirus.
 «Φανταστείτε αυτό: μόνο Αφροαμερικανοί γιατροί θα πρέπει να αντιμετωπίζουν Αφροαμερικανούς. Στην πολυεθνική χώρα μας, δεν ξέρω, δεν ξέρω κανέναν που να ισχυρίζεται ότι : Οι άνθρωποι της Μάρι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται μόνο από τους  Μάρι ή οι  Ρώσοι μόνο από Ρώσους, και οι  Τάταροι  μόνο από Τατάρους, οι άνθρωποι από το Νταγκεστάν μόνο από Νταγκεστάνους. Δεν ήταν τυχαία  αυτή η  αλυσίδα. Το Νταγκεστάν βρέθηκε σε δύσκολη κατάσταση και ολόκληρη η χώρα απάντησε  στη βοήθεια», ανέφερε ο Πρόεδρος.
 Σύμφωνα με τον Πούτιν, αυτή είναι η δύναμη της Ρωσίας.
 «Η δύναμη του πολυεθνικού κράτους και των πολυεθνικών ανθρώπων μας. Πρέπει να το διατηρήσουμε», είπε.
 Σχετικά με το Σύνταγμα
 Ο Πούτιν είναι πεπεισμένος για τη σημασία των τροποποιήσεων, ότι όλα όσα προβλέπονται στον Βασικό Νόμο, οι Αρχές και η κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένοι να τα εφαρμόσουν. Έτσι απάντησε στο ερώτημα γιατί ορισμένες διατάξεις θα πρέπει να αναφέρονται στο Σύνταγμα, εάν πολλές από αυτές λειτουργούν ήδη.
«Για να τις κρατήσουμε σε λειτουργία, ώστε να μην ξεχαστούν και στη συνέχεια να καθαριστούν από την πρακτική ζωή όπως μόλις είπα: υπάρχει ένας νόμος για την ανάγκη τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των συντάξεων, αλλά στη συνέχεια εγκρίνεται ένας άλλος νόμος για τον προϋπολογισμό, ο οποίος κάνει εξαιρέσεις – φέτος δεν θα γίνει ή θα γίνει με  άλλο τρόπο. Αυτό είναι όλο. Και αν είναι γραμμένο στο Σύνταγμα, τότε αναπόφευκτα όλες οι αρχές και η κυβέρνηση θα πρέπει να το εκπληρώσουν», δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης.
 Ο αρχηγός του κράτους διαφώνησε επίσης με την άποψη ότι οι τροποποιήσεις θα οδηγήσουν σε δικτατορία.
 «Όσο για την ενίσχυση της ολιγαρχικής κυβέρνησης και την ενίσχυση της εξουσίας του προέδρου, πόσο μάλλον της δικτατορίας. Το αντίθετο. Εξάλλου, ο Πρόεδρος παραιτείται από κάποιες πολύ σημαντικές εξουσίες. Εάν σήμερα, ο ίδιος ο πρόεδρος εγκρίνει τον πρόεδρο της κυβέρνησης με τη συγκατάθεση της Κρατικής Δούμας, και στη συνέχεια, χωρίς καμία συγκατάθεση του κοινοβουλίου, διορίζει στην πραγματικότητα υπουργούς, η κατάσταση αλλάζει ριζικά: τώρα η τελική απόφαση για τον πρόεδρο της κυβέρνησης λαμβάνεται από το ίδιο το κοινοβούλιο, καθώς και για τους υπουργούς. Και ο Πρόεδρος δεν έχει δικαίωμα να τις απορρίψει στην προτεινόμενη έκδοση. Αυτό το ουσιώδες μέρος της εξουσίας δίνεται στο κοινοβούλιο», δήλωσε ο Πούτιν.
 Σχετικά με τους εξοπλισμούς
 Η Ρωσία έχει γίνει η πρώτη χώρα από την άποψη της ανάπτυξης νέων τύπων όπλων, είπε ο πρόεδρος.
 «Δεν εκσυγχρονίζουμε μόνο τις παραδοσιακές, υπάρχουσες δυνατότητες, εισάγουμε νέα συγκροτήματα», ανέφερε.
 Ταυτόχρονα, όταν άλλες χώρες  θα έχουν υπερηχητικά όπλα, όπως είναι βέβαιος  ο Πούτιν, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα έχουν κάτι να τους αντιταχθούν.
 «Κανείς δεν τα έχει σήμερα. Οι ταχύτητες είναι τέτοιες που είναι αδύνατο να τις πιάσουν. Αυτή είναι η μοναδικότητα της θέσης μας σήμερα. Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά: είναι πολύ πιθανό ότι θα έχουμε ένα μέσο για την καταπολέμηση των υπερηχητικών όπλων μέχρι να έχουν οι κορυφαίες χώρες του κόσμου τα πιο υπερηχητικά όπλα», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους, προσθέτοντας ότι κανείς δεν έχει δημιουργήσει τέτοια όπλα από το 2018.
 Σχετικά με την πυρηνική ασφάλεια
Μόσχα και Ουάσινγκτον διατηρούν την ισοτιμία στα πυρηνικά όπλα, σημείωσε ο πρόεδρος.
 «Έχουμε κάνει πραγματικά πολλά. Και στον τομέα της ανάπτυξης του συγκροτήματος πυρηνικής άμυνας διατηρούμε κατά προσέγγιση ισοτιμία με τις Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά τόσο τους μεταφορείς όσο και τον αριθμό των κεφαλών, αλλά ακόμα στις ελπιδοφόρες εξελίξεις  είμαστε αναμφίβολα οι ηγέτες», σημείωσε ο Πούτιν.
 Σχετικά με το  COVID-19
 Σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους, η Ρωσία ανακάμπτει με βεβαιότητα από την επιδημία του coronavirus, μεταξύ άλλων χάρη στο συντονισμένο έργο όλων των επιπέδων διακυβέρνησης.
 «Μιλάμε για το γεγονός ότι με ορισμένες δαπάνες, προβλήματα, απώλειες, αλλά  είμαστε αρκετά συντονισμένοι  έτσι για να το πω, εργαζόμαστε για  να βγούμε από αυτή την κατάσταση με τον  coronavirus με αυτοπεποίθηση, με ελάχιστες απώλειες. <…..> Έχουμε μια διευρυμένη κυβέρνηση που εργάζεται ως ομάδα – εννοώ τόσο τους ηγέτες της κυβέρνησης όσο και των περιφερειακών ηγετών. Αμφιβάλλω αν κάποιος θα ισχυριζόταν – είτε στην κυβέρνηση είτε στις περιφέρειες: «Ας μην κάνουμε ό,τι λέει η κυβέρνηση, ή λέει ο πρόεδρος, δεν το θεωρούμε κατάλληλο», είπε.
 Σχετικά με την λήψη του  αεροδρομίου   Slatina στο Κοσσυφοπέδιο
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Πρόεδρος υπενθύμισε επίσης τα γεγονότα του 1999, όταν ένα συνδυασμένο τάγμα ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων, το οποίο ήταν μέρος του διεθνούς ειρηνευτικού σώματος στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, κατέλαβε το αεροδρόμιο Slatina του Κοσσυφοπεδίου.
 «Πώς (η απόφαση να λάβει το αεροδρόμιο) ελήφθη, μπορώ να πω. Ήμουν τότε Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου ήρθε σε μένα, μετά ο Στρατηγός Kvashnin, και μου είπε ότι η ιδέα ήταν να αναλάβει το αεροδρόμιο. Όταν ρωτήθηκε «Γιατί;», απάντησε ότι ήταν σαφές ότι θα έπρεπε να φύγουμε από εκεί κάποια μέρα, αλλά θα υπήρχε κάτι για να διαπραγματευτούμε», δήλωσε ο Πούτιν.
 Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, τότε είπε ότι αν αυτή η επιχείρηση είναι κατάλληλη, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί.
 Ενημερωμένα δεδομένα για την κατάσταση με το COVID-19 στη Ρωσία και τον κόσμο παρουσιάζονται στην πύλη  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου