5


Translate

8 Ιουν 2020

Λιβύη: Τρομακτικές απώλειες για Τούρκους-GNA στη Σύρτη

Ο LNΑ χτύπησε λεωφορείο με Τούρκους αξιωματικούς
Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) ανακοίνωσε ότι τα αεροσκάφη του κατέστρεψαν ένα «λεωφορείο που μετέφερε αριθμό Τούρκων αξιωματικών» στην Σύρτη, ενώ παράλληλα,  ''αγνωστα''' μαχητικα αεροσκαφη εξαφανισαν στρατιωτικη αυτοκινητοπομπη,
όπως σας είχε ενημερώσει πρώτο Πενταπόσταγμα.
Η Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών του LNA, με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, δήλωσε ότι οι πηγές παρακολούθησης επιβεβαίωσαν των Τούρκων αξιωματικών μετά το βομβαρδισμό του λεωφορείου, ενώ οι στόχοι που επιβίωσαν κινήθηκαν προς τη Σύρτη.
Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας δεν έχει ακόμη σχολιάσει τους ισχυρισμούς του Εθνικού Στρατού της Λιβύης.
Κατά τις τελευταίες 48 ώρες οι τουρκικές δυνάμεις έχουν υποστεί σοβαρές απώλειες τόσο σε στρατιωτικό προσωπικά όσο και σε όπλα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αναφορές από τη Λιβύη, σκοτώθηκα 75 εχθρικοί στόχοι, τραυματίστηκαν 209, ενώ καταστράφηκαν και 7 τεθωρακισμένα, 5 θωρακισμένοι μεταφορείς προσωπικού και σημαντικός αριθμός όπλων και στρατιωτικού υλικού.
Ανεπιβεβαίωτες αναφορές σημειώνουν την αυξημένη κινητικότητα των Ρώσων μισθοφόρων στη βάση Ghardabiya στη Σύρτη, οι οποίοι φέρονται να κατέρριψαν και τουρκικά drone.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τουρκικές και γαλλικές φρεγάτες κατευθύνονται προς τη Σύρτη για να ενισχύσουν τις πολιτοφυλακές της GNA και τις δυνάμεις της Τουρκίας, καθώς η επέκταση προς τη Σύρτη αποδείχθηκε καταστροφική.
Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων με έδρα το Τομπρούκ, Αγκίλα Σάλεχ, έφτασε στη Μόσχα, για κρίσιμες επαφές με τους Ρώσους αναφορικά με την τουρκική προώθηση στη Λιβύη.
Υπενθυμίζεται ότι και νωρίτερα, Πουτιν και Αλ Σισι ειχαν τηλεφωνικη επικοινωνια όπου επιβεβαίωσαν τους κοινούς στόχους στη βορειοαφρικανική χώρα.
Οι εξελίξεις στη Λιβύη τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς πλέον, ενώ φαίνεται πως Μόσχα και Κάιρο ετοιμάζουν σημαντικές ενισχύσεις για το Χαφτάρ, ώστε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η τελική αντεπίθεση και η προέλαση προς την Τρίπολη.

 πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου