5


Translate

12 Αυγ 2020

Μας κοροϊδεύουν! ΑΠΟΦΑΣΗ-ΣΟΚ για το χοτ σποτ της Μόριας που ασφυκτιά από λαθρομετανάστες – Δεν το ΚΛΕΙΝΟΥΝ αλλά….

Δεν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις για το χάος που επικρατεί στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και συγκεκριμένα στη Μόρια,το οποίο ασφυκτιά από τον υπερβολικό αριθμό διαμονής λαθρομεταναστών παρά τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης ότι θα καταργηθεί αντίθετα όλο και πληθαίνει ο αριθμός λαθρομεταναστών
Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου παρά να βρει μια λύση για να αποσυμφορηθεί το νησί αντίθετα σκέφτηκε  να νοικιάσει επιπλέον… 43 στρέμματα στο πολύπαθο χωριό της ανατολικής Λέσβου προκειμένου να επεκταθεί η εκεί δομή φιλοξενίας λαθρομετανάστων.
Οι ροές ενώ αποτελούν καθημερινό φαινόμενο χιλιάδες καταφθάνουν στα νησιά με αποτέλεσμα να ασφυκτιούν. Μαζεύουν τους λαθρομετανάστες αντί να τους επαναπροωωθήσουν με αποτέλεσμα νησιά όπως η Λέσβος να γεμίζουν από λαθρομετανάστες.

Αντί να σκεφτούν κάτι ώστε να λυθεί το λαθρομεταναστευτικό και παρά τα λόγια του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ότι θα καταργηθεί το χοτ σποτ στην Μόρια τώρα διαπράττουν το αδιανόητο .Νοικιάζουν και άλλα στρέμματα για να στοιβάξουν τους λαθρομετανάστες.

Το ερώτημα είναι εφόσον η λαθρομετανάστευση είναι καθημερινό φαινόμενο τι θα κάνουν όταν θα γεμίσει και αυτό το οικόπεδο που θα νοικιάσουν , θα νοικιάσουν και άλλο μετά και μέχρι πότε θα γίνεται αυτό;

Αυτή η κίνηση της κυβέρνησης  δεν είναι η  λύση αλλά αντίθετα το πρόβλημα οξύνεται

Σημειώνεται ότι προ ημερών, όπως είχε αποκαλύψει το LesvosPost.com, στελέχη του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου είχαν συναντηθεί με ιδιοκτήτες ελαιοκτημάτων γύρω από το ΚΥΤ και είχαν συζητήσει για μισθώσεις γης αντί 180 ευρώ το στρέμμα. Υστερα από αυτό, είχε προκληθεί θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν συναντήσεις με τον δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι «δεν γνώριζαν για τις κινήσεις του υπουργού Μηταράκη και ότι δεν θα επιτρέψουν καμία επέκταση, αλλά επιδιώκουν και επιζητούν το οριστικό κλείσιμο της υπάρχουσας δομής».

Στα παραπάνω είχαν προστεθεί και οι δηλώσεις του υπουργού, ο οποίος είχε διαψεύσει τα σενάρια περί επέκτασης του ΚΥΤ.

πηγη ksipnistere
  μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου