5


Translate

5 Ιουλ 2021

Διχαστική συνέντευξη Κ. Μητσοτάκη: “Οι ανεμβολίαστοι είναι αρνητές και τζαμπατζήδες – Yγειονομικό σαμποτάζ από την αντιπολίτευση”

Σφοδρή επίθεση εναντίον μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού που δεν έχει εμβολιαστεί εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης μέσα από μια άκρως διχαστική συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Καθημερινή”.

Ο πρωθυπουργός της χώρας επιτίθεται εναντίον της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που δεν έχει εμβολιαστεί τονίζοντας πως “δεν θα πληρώσουν το μάρμαρο οι εμβολιασμένοι, ούτε η χώρα θα ξανακλείσει για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι”.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» τα εξής:

Το λάθος…

Θα ξαναγυρνούσε στον τρόπο που αντιμετώπισε η κυβέρνησή του στην αρχή, το δεύτερο κύμα της πανδημίας, επιβάλλοντας περιοριστικά μέτρα στην Βόρεια Ελλάδα νωρίτερα από όταν το έκανε.

Δεν έγινε τότε γιατί δεν υπήρχε απόλυτη βεβαιότητα για τα δεδομένα.

«Βλέπαμε τις τάσεις», σημειώνει.

«Είπαμε να περιμένουμε λίγο ακόμη να δούμε αν αυτή τη τάση είχε μόνιμα χαρακτηριστικά.
Εκ των υστέρων, έπρεπε να είχαμε κινηθεί νωρίτερα. […]

Γι’ αυτό και στο τρίτο κύμα κινηθήκαμε πάλι πολύ γρήγορα».

Οι καχύποπτοι, οι αρνητές και οι τζαμπατζήδες πολίτες

Όσον αφορά στο τείχος απροθυμίας που προσκρούει η πρόοδος του εμβολιασμού ο κ. Μητσοτάκης διευκρινίζει, πως «η απροθυμία είναι μια παγκόσμια πραγματικότητα και όχι μια ελληνική ιδιαιτερότητα.

Η Ελλάδα είναι περίπου στο μέσο.

  1. Καλούμαστε να απευθυνθούμε στους πιο καχύποπτους οι οποίοι δεν αποτελούν ένα ομοιογενές σύνολο.
  2. Υπάρχουν οι φιλοσοφικά αρνητές στο εμβόλιο που είναι πάρα πολύ δύσκολο να πεισθούν.
  3. Υπάρχουν οι καχύποπτοι και, υπάρχει και η εξαιρετικά κατακριτέα κατηγορία των «δεν βαριέσαι, ξέρω ότι δουλεύει, να το κάνουν οι άλλοι, να ξεπεραστεί η πανδημία, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να το κάνω εγώ.

Είναι αυτοί που αποκαλούνται free riders ή τζαμπατζήδες.»

Δύο τρόποι παρακίνησης για εμβολιασμό

Όπως επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης υπάρχουν δύο τρόποι για να παρακινηθούν οι καχύποπτοι να εμβολιαστούν.

«Πρώτον, πρέπει να επιμένουμε ειδικά στις μεγαλύτερες ηλικίες στα σκληρά επιστημονικά δεδομένα και στα στατιστικά στοιχεία, σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Από τους 2.245 συμπολίτες μας ηλικίας 60-80 ετών που έχασαν τη ζωή τους το τρίμηνο Απριλίου – Μαΐου – Ιουνίου, μόλις 22 ήταν εμβολιασμένοι και οι 2.223 ανεμβολίαστοι.

Ήταν συμπολίτες μας οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν εμβολιαστεί, ή είχαν την δυνατότητα αυτή και δεν το έπραξαν.

Αλλά δεν μπορώ να πιάσω κανέναν από το λαιμό.

Δεν μπορώ να καταστήσω υποχρεωτικό τον εμβολιασμό

Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι και να πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού που είναι εμβολιασμένη.

Το Freedom Pass που δώσαμε στη νεολαία.

Δεν καταλαβαίνω γιατί μας κατηγορούν ότι πάμε να εξαγοράσουμε την νεολαία…με τι όφελος;

Πιστεύει κανείς ότι σε δύο χρόνια που θα γίνουν οι εκλογές θα θυμάται η νεολαία ότι δώσαμε 150 ευρώ;

Πάσο ελευθερίας και μικτό σύστημα εστίασης

Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι δεν επιλέχθηκε στους κλειστούς χώρους να μην μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι διότι «καμιά χώρα μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει αυτό, διότι θεωρούμε ότι συνταγματικά θα ήταν οριακό και διότι κρίνουμε ότι αυτός είναι ο μέσος δρόμος, στον οποίο πρέπει να κινηθούμε γιατί θα πρέπει και κάποιος ο οποίος είναι ανεμβολίαστος να έχει τη δυνατότητα να διασκεδάσει.

Όπως έγινε και με την απαγόρευση του καπνίσματος.

Όσον αφορά στο θέμα δικαιοσύνης, επισημαίνει, ότι «διαλέγουμε αυτό το δρόμο αυτή τη στιγμή της προσαρμογής της αγοράς σε αυτή την πραγματικότητα.

Ναι περισσότερες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους αλλά υπάρχει και η δυνατότητα και για τους ανεμβολίαστους εφόσον το κατάστημα το επιθυμεί να τους εξυπηρετεί αλλά με χαμηλότερες πληρότητες.

Εάν η αγορά απαντήσει με το να είναι όλα τα καταστήματα, «καταστήματα εμβολιασμένων» θα έχεις φτάσει στο ίδιο αποτέλεσμα αλλά με ένα τρόπο που κατά την άποψή μας είναι συνταγματικά πιο στέρεος».

Yγειονομικό σαμποτάζ από την αντιπολίτευση

Ο κύριος Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ληφθούν αλλά οριζόντια μέτρα, αλλά θα επιλέξει την λύση της πειθούς για να πείσει στους ανεμβολίαστους.

Μπορεί να δεχτεί ότι ένας αντιεμβολιαστής φιλοσοφικά αντίθετος στην ιδέα του εμβολιασμού καλεί τον κόσμο σε μια διαδήλωση αλλά δεν μπορεί να δεχτεί ότι κάποιος ο οποίος πιστεύει στα εμβόλια και λέει ότι πρέπει να εμβολιαστούμε, δεν εμβολιάζεται ο ίδιος και διαδηλώνει κιόλας.

«Υπήρξε», τονίζει, «ένα ουσιαστικό σαμποτάζ, υγειονομικό σαμποτάζ με μόνο σκοπό την αποκόμιση πολιτικού οφέλους -το οποίο τελικά απ’ ότι φαίνεται δεν ήρθε κιόλας-, από κόμματα της αντιπολίτευσης, ξεκινώντας από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Αυτό είναι ασυγχώρητο για μένα.
Ασυγχώρητο.»
 πηγη warnews247.gr
 μονταζ teo  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου