5


Translate

26 Μαρ 2018

Επίκειται απόβαση σε ελληνικό έδαφος; Οι Τούρκοι «γεμίζουν» περιοχές με πολεμικά πλοία «παίζοντας» με το στίγμα της εφαρμογής αυτόματου εντοπισμού θέσεως

Ενα εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό έλαβε χώρα πριν λίγες ημέρες, περιστατικό που δείχνει τακτική τουρκικής παραπλάνησης ενόψει επιχειρήσεων στο Αιγαίο. Οι Τούρκοι ετοιμάζουν κίνηση, δοκιμάζουν σχέδια και εναλλακτικές επιλογές, σχέδια που έχουν εκπονηθεί στην Ακαδημία Πολέμου τους.
Αυτοί τη φορά Τούρκοι Κυβερνήτες αλιευτικών σκαφών «έπαιξαν»  με τη λειτουργία της συσκευής αυτόματου εντοπισμού θέσης πλοίου (AIS) και μετέτρεψαν τα αλιευτικά σε…
πολεμικά πλοία.
Στο πλαίσιο εντατικοποίησης της επιτήρησης της θαλάσσιας περιοχής πέριξ της νήσου Άνδρου, στελέχη του Λιμεναρχείου διαπίστωσαν μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής Marine Traffic κίνηση τουρκικού Φ/Γ σκάφους να αγκυροβολεί στη θέση »ΦΑΣΣΑ» αργά το απόγευμα της 22-03-2018.
Άμεσα, στελέχη του Α’ Λ/Τ Γαυρίου μετέβησαν δια ξηράς στην παραπάνω περιοχή όπου διαπίστωσαν την παρουσία σε αγκυροβόλιο 2 αλιευτικών σκαφών και όχι Φ/Γ πλοίου όπως αποκαλύπτει το cyclades24.gr
Την ίδια στιγμή ΠΛΣ-111 Υπηρεσίας μετέβη στην περιοχή όπου και βεβαίωσε κατόπιν ελέγχου ότι τα δύο αλιευτικά σκάφη δεν εκπέμπουν ορθό στίγμα μέσω της εφαρμογής αυτόματου εντοπισμού θέσεως (AIS).
Ελέγχθηκαν τα σκάφη, τα οποία είχαν συνολικό πλήρωμα 6 υπηκόους Τουρκίας, καθώς και οι παρακείμενες ακτές κι ο θαλάσσιος χώρος γύρω από τον Όρμο «ΦΑΣΣΑ» για τυχόν έκνομες ενέργειες.

Τα δύο πλοία παρέμειναν υπό τον διακριτικό έλεγχο στελεχών Α’ Λ/Τ Γαυρίου μέχρι και το πρωί της χθεσινής ημέρας, όπου λόγω βελτίωσης καιρικών συνθηκών τα αλιευτικά σκάφη κατέπλευσαν στο αγκυροβόλιο του λιμένα Γαυρίου με τη συνοδεία ΠΛΣ-111.
Εκεί πραγματοποιήθηκε ενδελεχής έλεγχος στα σκάφη καθώς και στα ναυτιλιακά έγγραφα των σκαφών.
Ο αστυνομικός έλεγχος είχε αρνητικά αποτελέσματα ενώ από τον έλεγχο των ναυτιλιακών εγγράφων προέκυψε ότι τα αλιευτικά σκάφη είναι σημαίας Λιβύης και έχουν προορισμό λιμάνι της Λιβύης.
Από την Υπηρεσία μας βεβαιώθηκαν παραβάσεις στους Τούρκους κυβερνήτες των αλιευτικών σκαφών για μη ορθή λειτουργία της συσκευής αυτόματου εντοπισμού θέσης πλοίου (AIS) κατά παράβαση Κοινοτικής Οδηγίας.
Συνοπτικά, οι Τούρκοι εφαρμόζουν ασύμμετρες μεθόδους βάζοντας ακόμη και αλιευτικά στο παιχνίδι και «μετατρέποντας» τα σε πολεμικά πλοία με λάθος στίγμα. Τα αλιευτικά αυτά άνετα μπορεί να φέρουν Τουρκικές ειδικές δυνάμεις. Φαίνεται ξεκάθαρα η τακτική παραπλάνησης των Τούρκων καθώς και η δοκιμή νέων τεχνικών που τις έχουν «δανειστεί» από Νότια Σινική Θάλασσα…
Εχουν μελετήσει πολύ καλά τεχνικές και δυνατότητες Κίνας-Ν.Κορέας κτλ.
Κάτι πλησιάζει…

.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου