5


Translate

14 Ιουν 2020

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: Γεωργιάδης για Μητσοτάκη: «Βαθύπλουτος γόνος» και «λαϊκιστής» (Βιντεο)

Τι ήταν ο Μητσοτάκης για τον Αδωνι προτού γίνει «μεταρρυθμιστής» και «επόμενος πρωθυπουργός»; Υπάρχουν δύο πολύ χαρακτηριστικές αναφορές του. Η μία σε πιο ελαφρά εκδοχή έχει γίνει από το βήμα της Βουλής. Ο ρήτορας Αδωνις αγορεύει: «Βεβαίως, αν είσαι βαθύπλουτος γόνος μπορείς να έχεις πολλές φιλοσοφικές ανησυχίες,
γιατί προφανώς ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που δεν χρειάζεται να εργάζονται ποτέ στη ζωή τους, άρα δεν έχεις ανάγκη για οτιδήποτε όσον αφορά τη λύση των πραγματικών προβλημάτων της ζωής». Και μιλούσε για «λύσεις λαϊκίστικες, τύπου Κυριάκου Μητσοτάκη». Εκεί, όμως, που είχε παίξει τα ρέστα του ο αντιπρόεδρος ήταν όταν το 2011 ο Μητσοτάκης παραιτούνταν από προνόμια και επιδόματα για τη συμμετοχή του στις επιτροπές της Βουλής και επέστρεφε το βουλευτικό αυτοκίνητο.
.
 Αφιέρωμα ολόκληρο γεμάτο ειρωνείες αποτέλεσε εκπομπή τηλεπωλήσεων του Αδωνη: «Δεν αντέχω. Είναι υπεράνω των δυνάμεών μου να μην κάνω ένα σχόλιο ως προς τη γενναία αυτή προσφορά του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με την απόδοση του βουλευτικού του αυτοκινήτου και των αποδοχών του από τις επιτροπές. (…) Την άλλη εβδομάδα σκοπεύω να κάνω και εγώ μια επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και να διαθέσω το βουλευτικό μου αυτοκίνητο προς χρήση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως επίσης να δώσω και τις όποιες αποδοχές από τις επιτροπές στον αξιότιμο αυτό συνάδελφο. Θα μου πείτε, γιατί το κάνω; Δεν δέχομαι, κυρίες και κύριοι, ένας τόσο ικανός συνάδελφος, ένας τόσο άξιος συνάδελφος να πηγαίνει με τα πόδια στις υποχρεώσεις του, δεν μπορώ να δέχομαι ότι έχει κάνει αυτή τη θυσία για τον ελληνικό λαό ο κ. Μητσοτάκης και θα κινείται με τα πόδια, και εγώ θα έχω αυτοκίνητο. Θα δώσω λοιπόν το αυτοκίνητό μου στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για να μπορεί να κάνει το άξιο κοινοβουλευτικό του έργο όσο καλύτερα μπορεί, αυτός ο σπουδαίος κοινοβουλευτικός άνδρας, ο οποίος πρέπει να έχει όλα τα εφόδια για να μπορεί να κάνει τη δουλειά του καλύτερα. Ιδιαίτερα δε ένας άνθρωπος που εκπροσωπεί και μια οικογένεια την οποία τόσες πολλές δεκαετίες τόσα προσέφερε στον τόπο, χωρίς ποτέ να ακουστεί οποιαδήποτε σχέση τους με οποιαδήποτε εταιρία ιδιωτική ή οποιαδήποτε άλλη, πάντα πληρώνοντας από την τσέπη τους, καταστρεφόμενη η περιουσία τους από την εμπλοκή τους εις το ελληνικό πολιτικό σύστημα…»
πηγη
μονταζ teo  
27 Ιαν 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου