5


Translate

11 Ιουν 2020

Λευκάδα: Το νησί των αισθήσεων...(Φωτο)

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να πεις και άλλα τόσα να γράψεις για αυτό το υπέροχο νησί του Ιονίου που είναι ίσως από τα πιο υποτιμημένα στην Ελλάδα και ας έχει στη «σύνθεσή» του μερικές από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου και κάποια μέρη όχι τόσο γνωστά στο ευρύ κοινό, που όμως είναι τόσο μαγικά που το ανθρώπινο μάτι απλά
δεν τα χορταίνει.
Βέβαια, για να τα λέμε και όλα, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερος κόσμος -ντόπιος και ξένος- τείνει να ανακαλύψει τις ομορφιές που κρύβει το νησί των ποιητών (Σικελιανός και Βαλαωρίτης, δύο εκ των μεγαλύτερων Ελλήνων του είδους τους κατάγονται από εδώ) και σε αυτό έχουν βοηθήσει από τη μια μεριά η κρίση, καθώς η Λευκάδα θεωρείται από τους πιο φθηνούς προορισμούς και από την άλλη η εύκολη πρόσβαση στο νησί με αμάξι γιατί είναι το μοναδικό που συνδέεται με τη στεριά με μια πλωτή γέφυρα και δεν χρειάζονται αεροπλάνα και βαπόρια για να καταφθάσει κάποιος!
leukada_to_nisi_ton_aisthiseon 
Το κυριότερο όλων όμως, το ζουμί που λέμε, και για το οποίο αξίζει κανείς να επισκεφθεί έστω και μια φορά το συγκεκριμένο νησί του Ιονίου είναι η ομορφιά της που εφάμιλλή της δύσκολα συναντάμε αλλού. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε ότι 3 από τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου (και ψηφισμένες κιόλας), το Πόρτο Κατσίκι, οι Εγκρεμνοί και το Κάθισμα βρίσκονται εδώ!
Τοπία που συγκινούν και τον πιο δύσκολο άνθρωπο δημιουργώντας του αισθήματα που θα τα κουβαλάει για μια ζωή. Η Λευκάδα επίσης φημίζεται και για το ορεινό της στοιχείο καθώς διαθέτει μια πλειάδα γραφικών χωριών όπως η Εξάνθεια, η Καρυά, η Εγκλουβή, το Αθάνι και άλλων που χρήζουν επίσκεψης από τους λάτρεις αυτού του είδους διακοπών.
leukada_to_nisi_ton_aisthiseon 
Ακόμα δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι το μέρος αυτό ήταν ανέκαθεν τόπος συνάντησης της νεολαίας με μεγάλη έξαρση ειδικά κατά το διάστημα του καλοκαιριού με το Νυδρί να τραβάει τα περισσότερα βλέμματα κατά τις βραδινές ώρες, όπως και η παλιά πόλη της Λευκάδας που αξίζει να την περπατήσεις μέσα από τα γραφικά της σοκάκια. Εδώ ο ταξιδιώτης θα συναντήσει φιλόξενους ανθρώπους, θα γευτεί πολλά τοπικά προϊόντα και εξαιρετικό φαγητό σε εστιατόρια και παραδοσιακές λευκαδίτικες ταβέρνες.
Ένα είναι το μόνο σίγουρο πάντως. Έτσι και ο δρόμος σου σε βγάλει μια φορά στα μέρη που κάποτε σύχναζε ο Ωνάσης, θα υπάρξουν και επόμενες. Γιατί η αίσθηση που σου αφήνει αυτό το σχετικά μικρό, αλλά θαυματουργό νησί είναι μοναδική και σου μένει. Σαν το παλιό καλό κρασί ένα πράγμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου