5


Translate

2 Αυγ 2021

Ρομαντικές βόλτες και ραντεβού στην αυγουστιάτικη Αθήνα

Η πόλη τον Αύγουστο αδειάζει και αυτό μας δίνει ευκαιρίες για να την απολαύσουμε όπως πρέπει στις πιο ρομαντικές βόλτες. Τα στενάκια της, η Ακρόπολη, μυστικά wine bars, η Πλάκα, οι παραλίες, τα ηλιοβασιλέματα.
Η Αθήνα τον Αύγουστο μας αρέσεικαι την απολαμβάνουμε με το άλλο μας μισό
(ή ολόκληρο) με βόλτες, γεύσεις, εικόνες και αρώματα.
Βόλτες στο ηλιοβασίλεμα


Ακούγεται ολίγον τι γραφικό, αλλά – μεταξύ μας- το χάζι τη στιγμή που ο ήλιος αποχαιρετά την πόλη είναι άκρως ρομαντικό. Αν το Σούνιο σας πέφτει μακριά, τότε οι καβάτζες – παρατηρητήρια του Λυκαβηττού είναι ωραιότατη εναλλακτική και μάλιστα συνδυάζονται με ρομαντικό δείπνο στους πάντα αγαπημένους Ορίζοντες. Εξίσου ωραίο spot ο Άρειος Πάγος από όπου βλέπει κανείς τον λόφο της Ακρόπολης, το Μοναστηράκι στα πόδια του, τον λόφο του Φιλοπάππου δίπλα του, και φυσικά, τις όμορφες αποχρώσεις με τις οποίες βάφει ο ήλιος την Αττική.
Μπάνιο στο φεγγαρόφως
Το κύμα σκάει στα πόδια σας και οι βουτιές γίνονται υπό το φως του φεγγαριού. Τι πιο όμορφο; Η αττική ακτογραμμή διαθέτει παραλίες για κάθε γούστο και περίσταση  και το βραδινό μπάνιο δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση: σταθερές αξίες το Καβούρι και τα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης.
Πλάκα πλάκα…


Οι κοσμοπλημμυρισμένες Κυδαθηναίων και Αδριανού τον Αύγουστο ρομαντικές κάργα…
… δεν είναι, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τα κρυφά «πίσω» δρομάκια και τα μυστικά πλατειάκια της. Ανηφορίστε από την οδό Πανός, μπροστά από την Ρωμαϊκή Αγορά, για να ξεκινήσετε από τα «ψηλά», με πανοραμική θέα στην πόλη, πριν κατηφορίσετε προς τα ήσυχα δρομάκια Ανδοκίδου, Επιχάρμου, Θέσπιδος και Ραγκαβά, για να καταλήξετε στο σκιερό καφενεδάκι του Γλυκύ, στο τέρμα της οδού Αγγέλου Γέροντα.
Ένα και δύο και τρία και τέσσερα φιλιά
Η διαδρομή που ξεκινά από τη Μαρίνα Ζέας στην Πειραϊκή και κινείται πλάι από την θάλασσα, στο φαρδύ πεζοδρόμιο με τις παλιομοδίτικες στρογγυλές λάμπες του δρόμου, προσφέρει όλα τα απαραίτητα συστατικά για τη συνταγή μιας ρομαντικής βόλτας. Μπόνους τιπ τα σκαλάκια από το προαναφερθέν πεζοδρόμιο προς τα βράχια της Πειραϊκής και η βουτιά σε κάποια από τις μίνι παραλίες που σχηματίζονται από κάτω. Μπόνους τιπ δεύτερο: η ανατολή του ήλιου από αυτό το σημείο.
Τα ροζέ του έρωτα


Ένα καλό κρασί – ή και δύο – σε μια από τις ομορφότερες γειτονιές της πόλης εγγυάται στιγμές μεθυστικές, γεμάτες αρώματα και εικόνες. Στην γειτονιά του Μακρυγιάννη στην «κρυφή» οδό Πορίνου, το Wine Point απλώνει μίνι τραπεζάκια έξω και σερβίρει πληθώρα επιλογών από ελληνικούς και διεθνείς αμπελώνες (από 4€ το ποτήρι) που… όρεξη να έχετε να δοκιμάζετε. Ύστερα, ο πεζόδρομος της Αεροπαγίτου αποτελεί ωραίοτατο τελείωμα για… ζιγκ ζαγκ περπατήματα με φόντο το φεγγάρι και την Ακρόπολη.
Η Αθήνα στο πιάτο
Ακρόπολη και Λυκαβηττός φωτισμένοι, ο αττικός ουρανός πάνω από τα κεφάλια σας και στο τραπέζι υπέροχες γκουρμέ δημιουργίες. Η Χύτρα στο roof της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών είναι μια γαστριμαργική εμπειρία που οφείλετε να ζήσετε τουλάχιστον για μια φορά με το έτερον ήμισυ. Κάθε πιάτο έχει εξαιρετική παρουσίαση και γεύση, ενώ προτείνεται να επιλέξετε κάποιο από τα μενού γευσιγνωσίας για να αποκτήσετε σφαιρική εικόνα του μενού. Το βασικό σετ γευσιγνωσίας περιλαμβάνει σπανακόρυζο το οποίο σερβίρεται ως… τσιπ, «λακέρδα» με τζίντζερ και πιπεριά τσίλι, πέστροφα με καπνιστή κρέμα από σκουμπρί και βότανα, μεταξύ άλλων. Κοστίζει 59€ κατ’ άτομο ή 91€ κατ’ άτομο με 4 ποτήρια κρασί κατ’ άτομο.

Νικόλας Γεωργιακώδης
πηγη in2life.gr 
μονταζ teo 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου