5


Translate

3 Νοε 2018

Τραγούδησαν στην παρέλαση «Μακεδονία Ξακουστή» και αποβλήθηκαν - Σάλος στο 1ο λύκειο Γέρακα

Το πρωτοφανές περιστατικό από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου - Τι απαντούν οι μαθητές   και πώς υπερασπίζονται την κίνησή τους - Για το περιστατικό τοποθετήθηκε αιχμηρά και ο Αδωνις Γεωργιαδης 
Σάλος έχει προκληθεί από την απόφαση του 1ου Λυκειου Γερακα να αποβάλει μαθητές, επειδή  την ώρα της παρέλασης την Κυριακή, 28 Οκτωβρίου, τραγούδησαν  το «Μακεδονία Ξακουστή».
Συγκεκριμένα,  έξ μαθητές ι του 1ου ΓΕΛ Γέρακα αποβλήθηκαν για την συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, όταν αποκόπηκαν από την παρέλαση για να φωνάξουν συνθήματα των ειδικών δυνάμεων και να τραγουδήσουν το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή».
Σύμφωνα με το τοπικό μέσο notioanatolika.gr, υπήρξε διένεξη τις προηγούμενες ημέρες, όταν μαθητές του 1ου και του 2ου ΓΕΛ Γέρακα ζήτησαν από τους καθηγητές να παρελάσουν τραγουδώντας το εμβατήριο, όμως εκείνοι αρνήθηκαν.
Το αποτέλεσμα ήταν να τιμωρηθούν έξι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Γέρακα, με την αιτιολόγηση ότι εγκατέλειψαν τον σχηματισμό της παρέλασης. Μάλιστα, το πρωί της Πέμπτης 1/11 συμμαθητές των αποβληθέντων προχώρησαν σε κατάληψη, διαμαρτυρόμενοι για την τιμωρία των συμμαθητών τους.

Το ζήτημα απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια τοποθέτηση τόσο από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, ούτε από την ΔΙΔΕ Ανατολικής Αττικής.
Για το περιστατικό αντέδρασε και ο Αδωνις Γεωργιαδης  σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, σχολιάζοντας: «Από τη μιά  έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να προστατεύει τα παιδιά και να τα ξεκουράζει κι εδώ ερχόμαστε αντιμέτωποι με αποβολές. Θα καταθέσω ερώτηση στη  Βουλή την Δευτέρα. Να ερωτηθή ο υπουργός Παιδείας για αυτό. Να τοποθετηθεί. Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ μας έλεγε ότι τα παιδιά δεν μπορούν να αποβληθούν, αν κάνουν χασίς».
.
 πηγη  protothema.gr
μονταζ eimailefteros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου