5


Translate

1 Νοε 2018

Επεισοδιακή νίκη και πρόκριση για τον Ολυμπιακό...

Το εισιτήριο που οδηγεί στη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας σφράγισε ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του επί της Παναχαϊκής με 2-0 το απόγευμα της Πέμπτης στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας. Η κάκιστη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου δεν επέτρεψε στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να κάνουν πολλά, αφού κυρίαρχο μέλημά τους ήταν η διατήρηση της σωματικής ακεραιότητάς τους.
Χωρίς καμία υπερβολή, το γήπεδο έκρυβε πολλές παγίδες και ανά πάσα στιγμή υπήρχε κίνδυνος τραυματισμού. Στο δεύτερο ημίχρονο και για ένα τέταρτο διεκόπη ο αγώνας, καθώς η αστυνομία έκανε χρήση χημικών.
Το άλλο εισιτήριο του 5ου ομίλου που οδηγεί στους «16» της διοργάνωσης θα το διεκδικήσουν η Παναχαϊκή με τον Λεβαδειακό. Οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες στις 5 Δεκεμβρίου στην Πάτρα. Την ίδια μέρα ο Ολυμπιακός θα παίξει στην Ξάνθη με τον Αρη Αβάτου, σε ένα ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες. 
Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν αιφνιδίασε με τις επιλογές του για το αρχικό σχήμα. Κάτω από την εστία ήταν ο Γιαννιώτης, ακραίοι αμυντικοί οι Τοροσίδης, Τσιμίκας, στόπερ οι Μεριά, Μιράντα, αμυντικοί μέσοι οι Γκιλιέρμε, Νάτχο, εξτρέμ οι Βρουσάι, Ανδρούτσος, επιτελικός μέσος ο κορυφαίος των νικητών, Ματίας Ναουέλ και επιθετικός ο Μάνος.
Με τη σέντρα, οι παίκτες του Ολυμπιακού πήραν αμέσως τον έλεγχο του αγώνα, τον οποίο διατήρησαν έως το φινάλε. Παίζοντας στο μισό γήπεδο την Παναχαϊκή, έψαχναν διαδρόμους προς την εστία του Σούλη. Η πρώτη ευκαιρία χάθηκε στο 17’. Ο Τοροσίδης έπιασε επικίνδυνη κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, με τον Σούλη να απομακρύνει με τον ώμο τη μπάλα.
Στο 25' ο Τσιμίκας ζήτησε πέναλτι σε πτώση του από μαρκάρισμα του Ντάσιου. Ωστόσο, ο Παπαδόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ένα λεπτό αργότερα και μετά από δυνατό σουτ του Γκιλιέρμε η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας της Παναχαϊκής. Νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό χάθηκε στο 34΄με τον Δημήτρη Μάνο να πιάνει γυριστό σουτ και τον Σούλη να μπλοκάρει τη μπάλα στη δεξιά του γωνία.
Τελικώς το σκορ άνοιξε στο 38’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ναουέλ, ο Βασίλης Τοροσίδης έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και πανηγύρισε το 0-1. Πέντε λεπτά αργότερα, ο σκόρερ είχε ευκαιρία για δεύτερο γκολ. Ωστόσο, με το σουτ που έπιασε από πλάγια θέση, έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας της Παναχαϊκής.
Εννέα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και εξαιτίας χρήσης χημικών από την αστυνομία, ο διαιτητής διέκοψε προσωρινά τον αγώνα για ένα τέταρτο. Διάστημα κατά το οποίο έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Με την επανέναρξη του, ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, δήλωσε: «Θέλω να διαμαρτυρηθώ επίσημα για την αστυνομία. Ήρθε μία διμοιρία από την Αθήνα μες στον κόσμο που ήταν ως επί το πλείστον από την Πάτρα και έριξε χημικά επειδή τσακώνονταν δύο 15χρονα. Πείτε μου τι λόγος υπήρχε για κάτι τέτοιο. Εάν φτάσουμε στο σημείο να κρίνονται ματς και διοργανώσεις από την Αστυνομία είμαστε καταδικασμένοι. Ας το κρίνει ο κόσμος». 
Οι «ερυθρόλευκοι συνέχισαν να είναι το αφεντικό του αγώνα. Στο 55’ ζήτησαν πέναλτι σε χέρι αμυντικού μετά από κεφαλιά του Βρουσάι, ο οποίος στο 59’ έχασε ευκαιρία με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Μετά από σέντρα του Τοροσίδη, ο Ναουέλ με σουτ με το αριστερό μέσα από τη μεγάλη περιοχή, έκανε το 0-2 στο 69’.
Η καλύτερη στιγμή για την Παναχαϊκή σημειώθηκε στο 79’ με τον Τσελεπίδη να σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή και από πλάγια θέση. Ο Γιαννιώτης ενήργησε αποτελεσματικά και μπλόκαρε τη  μπάλα. Η τελευταία ευκαιρία του ματς χάθηκε από τον Φετφατζίδη στο 86’. Ο οποίος έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ, αλλά ο Σούλης με εντυπωσιακή προσπάθεια παραχώρησε κόρνερ.
Στο τελευταίο τέταρτο αγωνίστηκε ο επιθετικός της ομάδας νέων του Ολυμπιακού, Αλέξανδρος Βοΐλης στη θέση του Δημήτρη Μάνου.
Ο διαιτητής Παπαδόπουλος, έδειξε κίτρινη κάρτα στους Γκιλιέρμε (39’), Ντάσιο (48’).
Παναχαϊκή: Σούλης, Σταματόπουλος, Τσελεπίδης, Λουμπαρδέας, Ντάσιος (58’ Πολίμος), Ελευθεριάδης, Πλέγας, Παπατόλιος, Μασούρας (46’ Κυνηγόπουλος), Κολ (73’ Αργυρόπουλος), Μαυρίας.
Ολυμπιακός: Γιαννιώτης, Τοροσίδης, Μεριά, Μιράντα, Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Νάτχο (80’ Φετφατζίδης), Ανδρούτσος, Ναουέλ (83’ Μασούρας), Βρουσάι, Μάνος (75’ Βοΐλης).
πηγη  filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου