5


Translate

23 Δεκ 2018

Χιόνια ακόμη και στην Αθήνα, έως τους 7 βαθμούς ο υδράργυρος την Τετάρτη

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ασθενών χιονοπτώσεων στην πόλη της Αθήνας. Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο, βροχές και καταιγίδες στα νότια, χιόνια στα κεντρικά και βόρεια.
Άστατος και κρύος αναμένεται ο καιρός το διήμερο των Χριστουγέννων, χωρίς να αποκλείεται να σημειωθούν
ασθενείς χιονοπτώσεις ακόμη και στην πόλη της Αθήνας.
Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τόσο ανήμερα των Χριστουγέννων όσο και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις νότιες περιοχές, και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, και πιθανώς σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.
Ο υδράργυρος θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα αγγίζουν τα 8, και πιθανώς τοπικά τα 9 μποφόρ. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά τις βορειότερες περιοχές και σταδιακά θα επεκταθούν στα κεντρικά και τα νότια.
Στην Αττική εκτιμάται ότι θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά του νομού, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ δεν αποκλείεται ορισμένες νιφάδες να πέσουν και στην πόλη της Αθήνας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 9 με 10 βαθμούς την Τρίτη και μόλις τους 6 με 7 την Τετάρτη.
Στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, αναμένεται άστατος καιρός, κυρίως την ημέρα των Χριστουγέννων, όταν και εκδηλωθούν βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά του νομού.
Πιθανότητα για ασθενή πρόσκαιρη χιονόπτωση υπάρχει και για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, καθώς δεν θα υπερβαίνει τους 5 με 6 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση έως 6 μποφόρ.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία και οι άνεμοι δεν πρόκειται να παρουσιάσουν αξιόλογη μεταβολή.
πηγη sputniknews.gr
μονταζ eimailefteros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου