5


Translate

14 Δεκ 2018

Θρυλική πρόκριση – Τρέλανε την Ευρώπη ο Ολυμπιακός – Έριξε στο καναβάτσο τη Μίλαν!

Ολυμπιακός - Μίλαν: Ο Ολυμπιακός έψαχνε ένα θαύμα και το πέτυχε!
Σε ένα ματς που έσπασε καρδιές, οι Πειραιώτες λύγισαν την αντίσταση της Μίλαν, πήραν «χρυσή» νίκη με 3-1 και πέρασαν στη φάση των «32» του Europa League, πετώντας εκτός συνέχειας την σπουδαία ιταλική ομάδα!

Το γκολ του Σισέ στο 60’ και το αυτογκόλ του Ζαπάτα στο 69’ άνοιξαν τον δρόμο της πρόκρισης, η Μίλαν «πάγωσε» το «Καραϊσκάκης» με τον Ζαπάτα στο 71’, όμως ο Φορτούνης στο 81’ σκόραρε το «χρυσό» γκολ της πρόκρισης με πέναλτι!
To ματς
Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έψαχνε τη νίκη και μπήκε στο ματς με ορμητικό τρόπο στην προσπάθειά του να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία μετά από μόλις 10 δευτερόλεπτα αγώνα, με τον Γκερέρο να φεύγει στην πλάτη της άμυνας από βαθιά μπαλιά του Σισέ, να «τσιμπά» την μπάλα και τον Ρέινα να αποκρούει με τα πόδια. Οι Ερυθρόλευκοι πίεσαν ψηλά στο πρώτο δεκάλεπτο αναγκάζοντας την αντίπαλό τους σε αρκετά λάθη.
Στο 9’ ο Ολυμπιακός είχε ακόμα μια καλή στιγμή, αλλά ο Αμπάτε πρόλαβε να διώξει τελευταία στιγμή προ του Γκερέρο στην περιοχή.
Περίπου στο 15’ η Μίλαν άρχισε να ανεβαίνει και απείλησε την εστία του Ολυμπιακού, όμως βρήκε τον Σα σε ετοιμότητα, με τον Πορτογάλο να επεμβαίνει σε τετ α τετ με τον Ιγκουαΐν (18’), κεφαλιά του Μπακαγιόκο (19’) και πλασέ του Κουτρόνε (21’). Ο ρυθμός έπεσε αρκετά στη συνέχεια, με τον Ολυμπιακό να απειλεί σε δύο ακόμα περιπτώσεις μέχρι το ημίχρονο. Στο 25’ ο Γκιλιέρμε σούταρε από το ύψος του πέναλτι πάνω στα σώματα μετά από φάση διαρκείας, ενώ στο 44’ ο Ρέινα απέκρουσε δύσκολα πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη.
Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς πήρε… φωτιά. Ο Ολυμπιακός προειδοποίησε με δύο καλά σουτ του Φετφατζίδη, όμως βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 60’. Έπειτα από σουτ του Ποντένσε και φάση διαρκείας ο Σισέ επωφελήθηκε και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι για το 1-0!
Στα επόμενα λεπτά έγινε πραγματικό χαμός. Η Μίλαν έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Κουτρόνε στο 62’. Ο Ολυμπιακός «απάντησε» με απίστευτη διπλή ευκαιρία στο 64’.  Αρχικά ο Ρέινα νίκησε τον Φορτούνη σε τετ α τετ και στη συνέχεια ο Ζαπάτα έβαλε καθοριστική κόντρα σε προβολή του Γκερέρο, σώζοντας πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή!
Δευτερόλεπτα αργότερα ο Ιγκουαΐν σούταρε ελάχιστα άουτ και στο 69’ το «Καραϊσκάκης» πήρε φωτιά. Ο Γκιλιέρμε σούταρε από μακριά, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και «κρέμασε» τον Ρέινα, καταλήγοντας με τυχερό τρόπο στα δίχτυα για το 2-0, που έδινε την πρόκριση στον Ολυμπιακό!
Η χαρά των Ερυθρόλευκων κράτησε ελάχιστα, αφού στο 71’ η Μίλαν ανέκτησε σκορ πρόκρισης. Ο Ζαπάτα ήταν αυτός που σκόραρε με προβολή έπειτα από κόρνερ και φάση διαρκείας, μειώνοντας σε 2-1 και «παγώνοντας» το γήπεδο.
Κι όμως το φινάλε ήταν ακόμα πιο τρελό! Στο 74’ ο Γκερέρο βρέθηκε ολομόναχος απέναντι στον Ρέινα, όμως δεν κατάφερε να τον νικήσει με δεξί πλασέ. Στο 81’, όμως, το «Καραϊσκάκης» εξερράγη! Ο Τοροσίδης κέρδισε πέναλτι από τράβηγμα του Αμπάτε, με τον Φορτούνη να αναλαμβάνει την εκτέλεση, να ευστοχεί και να ξαναδίνει προβάδισμα πρόκρισης στον Ολυμπιακό!
Στα τελευταία λεπτά, οι Ερυθρόλευκοι κράτησαν τον προβάδισμα, με τη Μίλαν να μην καταφέρνει να δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία, με τη λήξη της αναμέτρησης να «σφραγίζει» μια επική πρόκριση και να προκαλεί πανδαιμόνιο στο γήπεδο!
πετυχαίνοντας το σημαντικότερο γκολ της καριέρας του και χαρίζοντας μια αδιανόητη πρόκριση στον Ολυμπιακό.
ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-2-3-1 κατέβασε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Σα ήταν κάτω από τα δοκάρια, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Σισέ και Βούκοβιτς, δεξί μπακ ο Ελαμπντελαουί και αριστερό τον Κούτρη. Στον άξονα έπαιξαν οι Καμαρά και Γκιλιέμερ, μπροστά τους ο Φορτούνης, δεξιά στα χαφ ο Φετφατζίδης και αριστερά ο Ποντένσε. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Γκερέρο.
Ο Τζενάρο Γκατούζο τη Μίλαν με σύστημα 4-3-3. Τερματοφύλακας ήταν ο Ρέινα, με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Καλάμπρια, Αμπάτε, Ζαπάτα και Ροντρίγκες, από δεξιά προς αριστερά. Την τριάδα του κέντρου συνέθεσαν οι Μπακαγιόκο, Κεσιέ και Τσαλχάνογλου. Στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Ιγκουαΐν, έχοντας στα δεξιά του τον Καστιγιέχο και στα αριστερά τον Κουτρόνε.
Η ΦΑΣΗ: Ποια άλλη; Το πέναλτι του Φορτούνη στο 81’ έκοψε την ανάσα των οπαδών του Ολυμπιακού και το ξέσπασμα που ακολούθησε μετά την κατάληξη της μπάλας στα δίχτυα ήταν άνευ προηγουμένου!
ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα, είχε και την τύχη με το μέρος του όταν τη χρειάστηκε και πανηγυρίζει μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του!
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ολυμπιακός (4-2-3-1):
Σα - Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης - Γκιγέρμε, Καμαρά (79’ Τοροσίδης) – Φετφατζίδης (69’ Νάτχο), Φορτούνης, Ποντένσε (85’ Μπουχαλάκης) – Γκερέρο.

Μίλαν (4-3-3): Ρέινα – Καλάμπρια, Αμπάτε, Ζαπάτα, Ροντρίγκες (85’ Χαλίλοβιτς) – Κεσί, Μπακαγιόκο, Τσαλχάνογλου – Καστιγέχο, Ιγκουαΐν, Κουτρόνε (78’ Λαξάλτ).
πηγη sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου