5


Translate

15 Δεκ 2018

Ανατροπή – το στίγμα των καιρών

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ είναι μια λέξη που ενεργοποιείται σε δράση, όταν απειλείται η Δημοκρατία.
Και αυτό συμβαίνει όταν η πολιτική προσδιορίζει την ηθική της Δημοκρατίας και όχι το αντίστροφο. Διότι η ηθική δεν αποτελεί ένα υπεριστορικό μέγεθος, αλλά ένα συγκεκριμένο κοινωνικό αγαθό που λειτουργεί δημιουργικά

μέσα στο πλαίσιο των ταξικών ανταγωνισμών και καταρτίζει τον πολιτικό σχεδιασμό
του καιρού που κάθε φορά υπηρετεί.
Η σκοπιμότητά της δεν προσδιορίζεται με αθέμιτα μέσα, ούτε με τη ιδεολογία της κάστας που επιθυμεί να κυριαρχεί στον κόσμο.
Όταν όμως η τάση της παραπάνω εξουσίας να δικαιολογήσει τις αυθαιρεσίες της, καταργεί αυτές τις βασικές προϋποθέσεις μιας ισορροπημένης οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης στον πλανήτη, που διασφαλίζει η ηθική της Δημοκρατίας, τότε η ΑΝΑΤΡΟΠΗ γίνεται ΦΥΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ…
Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ διεκδικεί την δημιουργία νέων θεσμών, που να εκφράζουν τις σύγχρονες παραγωγικές σχέσεις, μεταξύ των ανεπτυγμένων και των λιγότερο ανεπτυγμένων λαών, χωρίς να καταργεί την εθνική τους ταυτότητα. Διεκδικεί ένα νέο Δίκαιο οικονομικής-κοινωνικής-πολιτιστικής ανασύνταξης, που στόχο θα έχει να υπηρετεί τον άνθρωπο και τη φύση.
Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πήγαν στις κάλπες το περασμένο έτος με αυτήν ακριβώς την τάση. Να ανατρέψουν καθεστωτικές καταστάσεις που απειλούσαν τα Δημοκρατικά τους κεκτημένα.
Ο εκφυλισμός των Δημοκρατικών θεσμών από εμπορομεσολαβητικούς μηχανισμούς, που σφυροκόπησαν τα εσωτερικά και εξωτερικά στηρίγματα των εθνών, οδήγησαν στον επαναπροσδιορισμό της συλλογικής συνείδησης, που είχε επαναπαυθεί ναρκωμένη από το όπιο του καταναλωτισμού.
Η διαπίστωση για το ηθικό επίπεδο που είχε εκπέσει η Δημοκρατία, μετατράπηκε σε αντιρητορική της αναγνώρισης του γιγαντισμού όποιας εξουσίας εμπορευόταν τον άνθρωπο και εκπυρσοκρότησε πίσω.
Οι Βρετανοί αψήφησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση και με πολιτικά ευέλικτο τρόπο ψήφισαν να αποχωρήσουν από αυτήν. Οι Ιταλοί με δημοψήφισμα απομάκρυναν τον κίνδυνο να απειληθεί η Δημοκρατία τους από την κατάργηση της Γερουσίας και να υποταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Κολομβιανοί απέρριψαν την ειρηνευτική συμφωνία της κυβέρνησής τους με τις FARC. Στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ ενάντια σε όλα τα στημένα προγνωστικά, κέρδισε τις εκλογές με κεντρικό πολιτικό του άξονα τις εκ βάθρων αλλαγές στην οικονομική και εξωτερική πολιτική της χώρας του.
Και έπονται ακόμη μεγαλύτερες ανατροπές το έτος που διανύουμε, όχι μόνο σε χώρες αλλά και οργανισμούς, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

μονταζ eimailefteros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου