5


Translate

30 Μαρ 2019

Ολυμπιακός: Ώρα για πολλές αλλά κυρίως δύσκολες αποφάσεις

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο πιο κρίσιμο «σταυροδρόμι» των τελευταίων χρόνων και πρέπει να ληφθούν μεγάλες και ίσως δύσκολες αποφάσεις
Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να μείνει εκτός οκτάδας στην Ευρωλίγκα κι αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί στο φινάλε του πρώτου γύρου της διοργάνωσης.

Τότε όλοι περίμεναν μια «μάχη» για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης αλλά δυστυχώς για τους ερυθρόλευκους τα πράγματα πήγαν τόσο άσχημα, σε σημείο που να κινδυνεύουν με αποκλεισμό.
Κι επειδή η κατάσταση έφτασε σ’ ένα σημείο οριακό ένα είναι το σίγουρο. Χρειάζεται να ληφθούν σημαντικές και ίσως δύσκολες αποφάσεις για το μέλλον.
Για ένα μέλλον που ο Ολυμπιακός θα πρέπει ήδη να το σκέφτεται, προκειμένου να κάνει τις σωστές επιλογές. Οι Αγγελόπουλοι είναι αυτοί που θα πάρουν τις αποφάσεις.
Τα δύο αδέρφια άλλωστε «έχτισαν» την ομαδάρα που θαύμαζε όλη η Ευρώπη κι αυτό δεν είναι υπερβολή κι αυτοί είναι που θα προχωρήσουν στις επιλογές για το νέο πρότζεκτ.
Η χρονιά κακά τα ψέματα είναι απ’ αυτές που κανείς δεν θα θέλει να θυμάται για πολλούς λόγους. Το ξέρουν καλά αυτό και στην διοίκηση των ερυθρόλευκων, το ξέρουν καλά και οι παίκτες του Ολυμπιακού.
Ασφαλώς και το ξέρει πολύ καλά και ο Ντέιβιντ Μπλατ, καθώς ο προπονητής των πειραιωτών δεν μπόρεσε ν’ ανταποκριθεί στις προσδοκίες.
Αυτό που πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός είναι ν’ αποφασίσει με ηρεμία. Να μην μπει στην διαδικασία των βιαστικών κινήσεων που δεν θα του προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις. Δεν χρειάζεται ημίμετρα αυτή την στιγμή η ομάδα του Πειραιά.
Αυτό που έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός είναι αποφασιστικότητα ακόμα και στην λήψη δύσκολων αποφάσεων, ακόμα και αν χρειαστεί να έρθουν τα πάνω – κάτω.
Η σεζόν εξελίχθηκε σε μια καταστροφή αλλά το βασικό ζητούμενο πλέον για τους ερυθρόλευκους είναι το «αύριο». Και στο «αύριο» του συλλόγου οι Αγγελόπουλοι είναι οι εγγυητές, είναι κι εκείνοι που θα πάρουν τις αποφάσεις.
Για την προσφορά τους στον Ολυμπιακό δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά πράγματα. Μόνο μια λέξη. Τεράστια. Πήραν συγκεκριμένες αποφάσεις πριν από λίγα χρόνια και οδήγησαν την ομάδα του λιμανιού στην κορυφή της Ευρώπης. Μπορούν να το ξανακάνουν κι αυτό περιμένει ο κόσμος του Ολυμπιακού.
Το σίγουρο είναι πως οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να σκέφτονται ήδη τις επόμενες κινήσεις τους και κάποια στιγμή θα χρειαστεί να «δείξουν» κάποια πράγματα αναφορικά με τις πρώτες αποφάσεις.
Κι επειδή αναφερθήκαμε σε δύσκολες αποφάσεις είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να γίνει αυτοκριτική και από τον προπονητή του Ολυμπιακού. Και η αυτοκριτική είναι επίσης δύσκολη αλλά συνάμα και απαραίτητη.
Ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει ευθύνη για την κατρακύλα της ομάδας του στο δεύτερο μισό της διοργάνωσης κι αυτό είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Κανείς δεν ζήτησε από τον Αμερικανό να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση ή στην τετράδα.
Αλλά να παρουσιάζει ο Ολυμπιακός τέτοια «κατηφόρα» και να χάνει απ’ όλες τις αδιάφορες βαθμολογικά ομάδες της διοργάνωσης, είναι κάτι που «βαραίνει» σε μεγάλο βαθμό τον προπονητή του.
Υ.Γ. Για τα πανό χθες στο ΣΕΦ και την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ, υπάρχει μόνο η λέξη ντροπή
πηγη to10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου