5


Translate

21 Απρ 2020

Γυναίκα ξύπνησε από κώμα μετά από 27 χρόνια!

Μετά από 27 χρόνια συνήλθε από κώμα η Munira Abdulla από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 
Το 1991, η 32χρονη τότε Munira ενεπλάκη σε τροχαίο, το οποίο της προκάλεσε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. 
Η γυναίκα πήγαινε να πάρει το γιο της από το σχολείο όταν
το αυτοκίνητό της συγκρούστηκε με διερχόμενο λεωφορείο. Ο γιος της, Omar Webair, ο οποίος ήταν τότε τεσσάρων ετών, καθόταν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου αλλά βγήκε αλώβητος, καθώς η μητέρα του τον έσφιξε στην αγκαλιά της για να τον προστατεύσει λίγο πριν τη σύγκρουση.
Η Munira Abdulla έκτοτε καθηλώθηκε στο κρεβάτι αλλά πέρυσι, στο γερμανικό νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν, έζησε «το θαύμα» και συνήλθε από το κώμα.
Ο γιος της, Omar, μίλησε για το ατύχημα και την πρόοδο στην υγεία της μητέρας του σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The National.
«Με αγκάλιασε για να με προστατεύσει»
«Ποτέ δεν την εγκατέλειψα επειδή είχα πάντα την αίσθηση ότι κάποια μέρα θα ξυπνήσει», δήλωσε ο Ομάρ στην εφημερίδα.
«Ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να μοιραστώ την ιστορία της μητέρας μου είναι για να πω στους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάλογη θέση να μη χάνουν την ελπίδα τους. Μην τους θεωρείτε νεκρούς όταν βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση» πρόσθεσε.
«Η μητέρα μου καθόταν μαζί μου στο πίσω κάθισμα. Όταν είδε τη σύγκρουση να έρχεται, με αγκάλιασε για να με προστατεύσει από το χτύπημα», καταλήγει ο Omar.
Χρόνια ιατρικής θεραπείας
Η Munira Abdulla μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και αργότερα στο Λονδίνο, όπου δηλώθηκε σε κωματώδη κατάσταση (δεν ανταποκρινόταν, αλλά μπορούσε να αισθανθεί πόνο).
Στη συνέχεια επέστρεψε στο Al Ain, στα ΗΑΕ και φιλοξενήθηκε σε διάφορες ιατρικές εγκαταστάσεις.
Έμεινε εκεί για μερικά χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων τρεφόταν μέσω ενός σωλήνα και έκανε φυσιοθεραπείες για να μην αποδυναμωθούν οι μύες της από την έλλειψη κίνησης.
Το 2017, δόθηκε στην οικογένεια μια χορηγία και η μητέρα του Omar μεταφέρθηκε στη Γερμανία. Εκεί, υποβλήθηκε σε διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις στα άνω και κάτω άκρα και έλαβε αγωγή για τη βελτίωση της κατάστασής της.
Ένα χρόνο μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο της Γερμανίας, ο γιος της Abdulla ενεπλάκη σε έναν καυγά στο δωμάτιο της μητέρας της, κάτι που φέρεται να την παρακίνησε να «ξυπνήσει».
«Υπήρξε μια παρεξήγησε στο δωμάτιο και ένιωσε ότι κινδύνευα, γεγονός που την προκάλεσε σοκ», είπε ο Omar στην εφημερίδα The National.
« Έκανε περίεργους ήχους και κάλεσα τους γιατρούς να την εξετάσουν. Τρεις μέρες αργότερα, ξύπνησα ακούγοντάς την να φωνάζει το όνομά μου! “Πετούσα” από χαρά, για χρόνια ονειρευόμουν αυτή τη στιγμή». 
Πλέον, η Munira Abdulla ανταποκρίνεται σε ερεθίσματα, εξακολουθεί να αισθάνεται πόνο και μπορεί να συμμετάσχει σε κάποια συζήτηση.
πηγη reader.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου