r

Translate

11 Μαΐ 2019

Που θα παρευρεθεί ο Κ.Γαβρόγλου στις 11 και 12 Μαΐου; Λίγους μήνες μετά την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα γίνει και ΑΥΤΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

Επίτιμος καλεσμένος σε...διασυνοριακούς αγώνες ο υπουργός Παιδείας.
Στους πρώτους σχολικούς διασυνοριακούς αγώνες συγκεκριμένα, με την επωνυμία «1st Prespes School Games» που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μάϊου στις Πρέσπες, θα παραβρεθεί ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου.
Οι 1οι Σχολικοί Αγώνες Πρεσπών διοργανώνονται από τους όμορους δήμους των τριών χωρών που μοιράζονται τη λεκάνη των Πρεσπών, δηλαδή τον δήμο Ρέζεν (Σκόπια), το δήμο Πούστετς (Αλβανία) και τον δήμο Πρεσπών, και θα συμμετέχουν μαθητές σχολείων από την Ελλάδα, τα Σκόπια και την Αλβανία.
Η πρωτοβουλία και η ιδέα των αγώνων ανήκει στο δήμο Πρεσπών, στο Γυμνάσιο και τις λυκειακές τάξεις του Λαιμού, ενώ έχουν την υποστήριξη του διασυνοριακού Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG «Balkan-Mediterranean 2014-2020«, καθώς και του προγράμματος «PoliPrespa» το οποίο υλοποιείται με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Πατουλίδειο Αθλητικό Κέντρο και θα περιλαμβάνουν το Σάββατο αγώνες μπάσκετ σε 4 κατηγορίες (παίδων, κορασίδων, νέων, νεανίδων) με μικτές ομάδες μαθητών από τις τρεις χώρες.
Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ανώμαλος δρόμος 4 χλμ. όπου θα συμμετάσχουν νέοι και νεανίδες και 2 χλμ. όπου θα συμμετάσχουν παίδες και κορασίδες. Ο τερματισμός θα γίνει μπροστά στο βυζαντινό μνημείο της Βασιλικής του Αγ. Αχιλλείου στο ομώνυμο νησάκι της Μικρής Πρέσπας.
«Στόχος των αγώνων είναι η καλλιέργεια της αλληλοκατανόησης και της συνεργασίας ανάμεσα στις κοινότητες των κατοίκων των Πρεσπών και από τις τρεις χώρες» τόνισε ο δήμαρχος Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης, και πρόσθεσε ότι «επιθυμούμε την αλληλογνωριμία και αλληλοκατανόηση των παιδιών από τις τρεις όχθες των λιμνών».
Παράλληλα, θα υπάρξουν ξεναγήσεις στα αξιοθέατα της ελληνικής πλευράς στη βυζαντινή εκκλησία και τον νερόμυλο στον Αγ. Γερμανό, καθώς και στην Βασιλική του Αγ. Αχιλλείου. Επίσης, το βράδυ του Σαββάτου, όλοι οι μαθητές και οι προσκεκλημένοι θα συμμετάσχουν σε αυθεντικό λαϊκό πανηγύρι με τοπικές ορχήστρες της περιοχής, που θα πραγματοποιηθεί στο χωριό Αγ. Γερμανός.
Στους αγώνες, εκτός από τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου, θα παραστούν οι δήμαρχοι των δήμων Ρέζεν και Πούστετς, Ζίφκο Γκοσαρέβσκι και Άντνον Τζάνι. Σπ. Κουτ.

Τέτοιες ενέργειες, σίγουρα αυξάνουν την οργή των Ελλήνων, που ακόμη παρά τα όσα θα επιθυμούσαν οι απανταχού αριστεροί, δεν έχουν ξεχάσει την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στη Νέα Τάξη των Πραγμάτων.
Το ότι κάτι τέτοιο λαμβάνει χώρα μια ανάσα από τις Ευρωεκλογές, θα μπορούσε να ληφθεί ως ένα μήνυμα εκ της κυβερνήσεως ότι δεν τους ενδιαφέρει η ψήφος των «λίγων λαϊκιστών ακροδεξιών άμυαλων», όπως τους είχε αποκαλέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που αγαπούν την πατρίδα τους.
.
 Με βάση την Συμφωνία των Πρεσπών, να θυμίσουμε, πως στις 15 Μαΐου, στην Αθήνα, έχει οριστεί η έναρξη του διαλόγου μεταξύ επιχειρηματικών κοινοτήτων από την Ελλάδα και τα Σκόπια, για τις εμπορικές ονομασίες και τα εμπορικά σήματα.
«Υλοποιείται η απόφαση του πρωθυπουργού, η οποία είχε ανακοινωθεί κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια» είχε δηλώσει από τη Θεσσαλονίκη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Ιωάννης Μπράχος.
Στις συναντήσεις, στις 15 και 16 Μαΐου, από ελληνικής πλευράς, θα συμμετάσχουν η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων, ο ΣΒΒΕ και ο ΣΕΒΕ, ώστε να ξεκινήσει ο επιχειρηματικός διάλογος με τους εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας της γειτονικής χώρας.
πηγη el.gr
μονταζ teo 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου