5


Translate

8 Απρ 2020

Μακαρονόπιτα πικάντικη με κεφτέ λουκάνικο

Προετοιμασία 40′
Ψήσιμο 45′
Υλικά για 6 άτομα
• • ½ πακέτο μακαρόνια νούμερο 3 ή 5
• 3 αυγά
• 300 γραμμάρια φρέσκο γάλα
• 100 γραμμάρια γλυκιά #γραβιέρα, τριμμένη
• 4 φύλλα από χωριάτικη ζύμη, για πίττες
• 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, για το άλειμμα της φόρμας
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για τη γέμιση
• 400 γραμμάρια κεφτέ λουκάνικο Sary
• 1 φλυτζάνι ψιλοκομμένο δυόσμο (μόνο τα φύλλα)
• 1 κουταλάκι γλυκού πελτέ ντομάτας
Διαδικασία
Βράζουμε τα μακαρόνια al dente, σε άφθονο αλατισμένο νερό, υπολογίζοντας 1-2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία. Τα στραγγίζουμε, χωρίς να τα περάσουμε από κρύο νερό και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ.
Χτυπάμε σ’ ένα μπωλ τα αυγά, το γάλα, τη γραβιέρα και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών στα μακαρόνια. Ανακατεύουμε μαλακά, προσέχοντας να μην σπάσουμε τα μακαρόνια.
Αφαιρούμε από το #κεφτέ #λουκάνικο #Sary τη μεμβράνη και τον ψιλοκόβουμε. Το βάζουμε σε αντικολητικό τηγάνι και το σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά, χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας, μέχρι να πάρει χρώμα, για 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το δυόσμο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις.
Αλείφουμε τη φόρμα για κέικ με ελαιόλαδο και στρώνουμε τα 4 φύλλα ζύμης, ενώ φροντίζουμε να λαδώνουμε ελαφρώς ενδιάμεσα. Αφήνουμε από τα φύλλα ό,τι περισσεύει να προεξέχει από τη φόρμα και από τις δύο πλευρές.
Βάζουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα με τα μακαρόνια και πάνω στρώνουμε το μείγμα με κεφτέ #λουκάνικο Sary. Τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα μακαρονιών. Κλείνουμε την πίττα με τα φύλλα ζύμης που προεξέχουν από τη φόρμα και τα αλείφουμε ενδιάμεσα με ελάχιστο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίττα.
Αποσύρουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει 30 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε την πίττα σε μακρόστενη πιατέλα. Κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε.
πηγη karamanlidika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου