5


Translate

23 Ιουν 2019

Φωτογραφίες: Με Μπουτάρη και Νοτοπούλου το 8ο «Thessaloniki Pride»

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην παρέλαση, κρατώντας πολύχρωμες σημαίες, σφυρίχτρες και έχοντας ζωγραφισμένα πολύχρωμα τα σώματά τους 
Oι εκδηλώσεις του όγδοου Thessaloniki Pride,  που ξεκίνησαν στις αρχές της εβδομάδας, κορυφώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου με την παρέλαση, που κατέληξε στον Λευκο Πυργο. 
Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην παρέλαση, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, κρατώντας πολύχρωμες σημαίες, σφυρίχτρες και έχοντας ζωγραφισμένα πολύχρωμα τα σώματά τους.
Στην παρέλαση συμμετείχαν μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το voria.gr, ο γενικός πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σπύρος Μιλτιάδης, ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης,
Γιαννης Μπουταρης, ο αντιδήμαρχος  ουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, η εντεταλμένη σύμβουλος για δράσεις κοινωνικής στήριξης και ένταξης μεταναστών και προσφύγων, Σοφία Ασλανίδου και η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερινα Νοτοπουλου.






Tην κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης ομάδα ατόμων έκανε ολιγόλεπτη στάση στην Τσιμισκή, στο ύψος της οδού Αγίας Σοφίας, και φώναξε συνθήματα, ζητώντας δικαιοσύνη στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου.



Με σύνθημα «Γράφουμε Ιστορία», μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Λευκού Πύργου, προκειμένου να συμμετάσχουν στους εορτασμούς του παγκόσμιου ΛΟΑΤΚΙ κινήματος για την 50ή επέτειο εξέγερσης του Stonewall στη Νέα Υόρκη.
Παράλληλα, είχαν στηθεί από το πρωί info kiosks, body painting, γρήγορο τεστ, παιχνίδια και έλαβαν χώρα διάφορες άλλες δράσεις. Συμμετέχουσες οργανώσεις απηύθυναν χαιρετισμούς, ενώ ο Λευκός Πύργος φωταγωγήθηκε στα χρώματα του Pride.

Λίγο μετά τις 21.30 ξεκίνησε και η μεγάλη συναυλία (Pride Concert), με την οποία έπεσε η αυλαία του φεστιβάλ.



gpride1
gpride2
gpride3
gpride4.
πηγη protothema.gr
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου