5


Translate

6 Ιουν 2019

Η καρδιά του ποντιακού ελληνισμού χτυπά στη Ρωσία

Ένα καθαρά ελληνικό φεστιβάλ με πολλές δόσεις ποντιακής παράδοσης είναι αυτό που θα πραγματοποιηθεί από σήμερα έως την Κυριακή 9 Ιουνίου στο Γκελεντζίκ, το θέρετρο της επαρχίας Κράσνονταρ, στον Εύξεινο Πόντο. Από προχθές βρίσκονται εκεί πολλοί Πόντιοι καλλιτέχνες που πρόκειται
να συμμετάσχουν. «Μεγάλη τιμή και χαρά που βρίσκομαι κοντά τους Έλληνες της Ρωσίας» δήλωσε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς Κώστας Ζωής, που βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Ρωσία.
Μαζί του ταξίδεψαν από την Ελλάδα και άλλοι καλλιτέχνες προκειμένου να λάβουν μέρος στο φεστιβάλ.
«Από σήμερα και μέχρι την Κυριακή σε όλη την περιοχή του Γκελεντζίκ θα ακούγονται ελληνικά! Για το σκοπό αυτόν έχουν στηθεί σκηνές σε όλη την πόλη, και ελληνικά συγκροτήματα θα παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς αλλά και την παράδοση της Ελλάδας μας» τόνισε στο pontos-news.gr ο Κώστας Ζώης.
Στη Ρωσία για τον ίδιο λόγο έχουν μεταβεί ο Γιώργος Ατματσίδης, ο Στέλιος Χαλκίδης, ο Δημήτρης Ξενιτόπουλος και ο Κώστας Καλούσης. Από προχθές όλοι βρίσκονται στην Ανάπα, στον ποντιακό σύλλογο όπου διδάσκει χορούς ο Μωυσής Χαζαρίδης, και πραγματοποιούν πρόβες για την καλύτερη δυνατή εμφάνιση του σωματείου.
Πηγή: Pontos-news.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου