5


Translate

17 Ιουν 2020

Βρέθηκε εξαφανισμένο είδος τίγρης

Θεωρείται εξαφανισμένο είδος για περισσότερα από 80 χρόνια, ωστόσο Βρετανοί κρυπτοζωολόγοι κάνουν την ανατροπή υποστηρίζοντας ότι η τίγρης της Τασμανίας, γνωστή ως θυλακίνη, είναι ακόμα ζωντανή.
Το κέντρο κρυπτοζωολογίας Centre for Fortean Zoology (CFZ) λειτουργεί σε ένα αγρόκτημα στο Ντέβον της Αγγλίας.
Επιθεωρητές του κέντρου έχουν μεταβεί το τελευταίο διάστημα στην Τασμανία για
να αναζητήσουν το εξαφανισμένο ζώο και, όπως υποστηρίζουν, έχουν ήδη βρει αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη της τίγρεως σε απομακρυσμένες περιοχές στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα, οι κρυπτοζωολόγοι τονίζουν πως έχουν μιλήσει με αρκετούς αξιόπιστους μάρτυρες, ενώ βρήκαν περιττώματα ζώου που θα μπορούσαν να ανήκουν στην εξαφανισμένη τίγρη. Τα περιττώματα έχουν σταλεί σε εργαστήριο για ανάλυση.
«Τα περιττώματα είναι αρκετά μεγάλα για να ανήκουν σε διάβολο της Τασμανίας, ενώ δεν μπορεί να προέρχονται από σκύλο. Τι να κάνει ο σκύλος εκεί; Πρόκειται για μια πολύ απομακρυσμένη περιοχή», δήλωσε ο Richard Freeman, διευθυντής του οργανισμού.
Ο Freeman εκτιμά πως έχει επιβιώσει ένας λογικός πληθυσμός τίγρεων της Τασμανίας, μεγαλύτερος από τους ρινόκερους της Ιάβας που παγκοσμίως, σύμφωνα με τη WWF, δεν ξεπερνούν τους 35.
Μάλιστα επικαλείται αναφορές μαρτύρων που έχουν δει την τίγρη της Τασμανίας και όπως επισημαίνει τα περιθώρια λάθους είναι μικρά, αφού πρόκειται για ζώο που ξεχωρίζει, με λωρίδες στο πίσω μέρος του σώματός του, άκαμπτη ουρά και περίεργη κίνηση.
Το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί πατημασιές του ζώου ο ερευνητής το απέδωσε στο βραχώδες έδαφος.
Οι τίγρεις της Τασμανίας κυνηγήθηκαν μέχρι θανάτου από τους Ευρωπαίους αποίκους που φοβούνταν ότι τα ζώα θα επιτίθεντο στα κοπάδια τους.
Σημειώνεται ότι πριν την τίγρη της Τασμανίας οι Βρετανοί κρυπτοζωολόγοι αναζητούσαν το Γέτι των Ιμαλαΐων και έναν μυστηριώδη χιμπατζή από την Ινδονησία που περπατά στα δυο πόδια.
econews.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου