r

Translate

24 Ιουν 2019

Ζητούν την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ επανάσταση: «Δεν μπορούμε να περιμένουμε, πρέπει να δράσουμε ΤΩΡΑ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπερωρίες «βαράει» τις τελευταίες εβδομάδες ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ...
Μετά το εκτενές μήνυμά του για την παγκόσμια ημέρα πρόσφυγα και την παρέμβασή του υπέρ της Ατζέντα 2030, «ξαναχτυπά», αυτή τη φορά με ένα άρθρο για τα χρόνια που έρχονται και τις μεγάλες αλλαγές που έπονται.
Το άρθρο έχει τίτλο: «Ψηφιακές τεχνολογίες για ειρήνη, βιώσιμη ανάπτυξη
και ανθρώπινα δικαιώματα»
Μόνο και μόνο στον τίτλο συναντάμε τρεις λέξεις-κλειδιά για την Νέα Τάξη.
Ειρήνη, βιώσιμη ανάπτυξη και ανθρώπινα δικαιώματα. Λέξεις εύηχες, που κρύβουν τους μεγαλύτερους εφιάλτες των ανθρώπων.
Όλοι για παράδειγμα θέλουν ειρήνη, αλλά λίγοι ξέρουν πως όταν ο ΟΗΕ μιλάει για ειρήνη, αναφέρεται στην επιβολή της παγκόσμιας χούντας του ενός ηγέτη (του λεγόμενου Αντιχρίστου) και την κατάργηση κάθε ελευθερίας.

Όλοι ακούν παγκόσμια τον όρο βιώσιμη ανάπτυξη και πιστεύουν πως είναι κάτι πολύ καλό, ελάχιστοι όμως γνωρίζουν πως ο όρος αυτός προέρχεται από την Ατζέντα 2030, που προβλέπει υπέρογκους πράσινους φόρους επειδή δήθεν το περιβάλλον κινδυνεύει, κλείσιμο των επιχειρήσεων και φτωχοποίηση των πάντων με σκοπό να είναι όλοι δούλοι, εξαρτημένοι από κρατικά επιδόματα και αργότερα άνεργοι που θα παρακαλούν την παγκόσμια εξουσία για ένα πιάτο φαγητό.
Για τον όρο ανθρώπινα δικαιώματα, κάθε σχόλιο είναι περιττό. Απλά από τις μεγαλύτερες ψευδαισθήσεις σε αυτόν τον ψεύτικο κόσμο.
Μετά από αυτή τη μικρή παρένθεση, ας επιστρέψουμε στον Γκουτέρες, τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και το άρθρο που έγραψε πριν μερικές ώρες. Παρακάτω σας το παραθέτουμε αυτούσιο, ενώ όπου κρίνουμε θα υπάρχει σχολιασμός του EL.gr.
Οι νέες τεχνολογίες προσφέρουν μεγαλειώδεις ευκαιρίες για την προώθηση του έργου των Ηνωμένων Εθνών για ειρήνη, βιώσιμη ανάπτυξη και ανθρώπινα δικαιώματα.

Η επιστημονική πρόοδος συμβάλλει, όπως ποτέ άλλοτε, στη θεραπεία θανατηφόρων ασθενειών, στη διατροφή των αυξανόμενων πληθυσμών, στην ώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και στη σύνδεση επιχειρήσεων, κοινοτήτων, οικογενειών και φίλων σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ταχεία ανάπτυξη τομέων όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το blockchain και η βιοτεχνολογία προσφέρουν μεγάλες δυνατότητες για περισσότερη ευημερία και τη δημιουργία καινοτόμων απαντήσεων στις παγκόσμιες προκλήσεις.
Σχόλιο: Ευημερία και πρόοδος μέσω της τεχνολογίας. Κάτι μας θυμίζει αυτό! Αυτά είχε πει ο Αχμαντινετζάντ στον ΟΗΕ, όταν χαρακτηριστικά είχε αναφερθεί στον «φωτισμένο» παγκόσμιο ηγέτη που θα έρθει και θα με τη βοήθεια της τεχνολογίας θα φτιάξει ένα καλύτερο μέλλον με ειρήνη και ασφάλεια για του ανθρώπους. Αυτός είναι ο λεγόμενος Αντίχριστος, δηλαδή ο ίδιος ο Διάβολος, ενσαρκωμένος.
Θυμηθείτε:
.
 Συνεχίζουμε:
Ο ρυθμός της αλλαγής είναι εντυπωσιακός. Οι νέες τεχνολογίες περνούν από το εργαστήριο στην παγκόσμια χρήση με πρωτοφανή ρυθμό. Περισσότερο από το 90% όλων των δεδομένων που υπάρχουν σήμερα παράχθηκε τα τελευταία δύο χρόνια. Ένας πρωτοπόρος στον τομέα της τεχνολογίας μου είπε πρόσφατα, ότι παρόλο που ο τομέας ήδη προχωρά με αστραπιαία ταχύτητα, οι μελλοντικές εξελίξεις δεν θα είναι τόσο αργές όσο είναι σήμερα.
Σχόλιο: Αυτά τα λόγια, αφιερώνονται σε εκείνους που λένε πως η κορύφωση των παγκόσμιων γεγονότων δεν πραγματοποιείται στις μέρες μας, περιμένοντας ταυτόχρονα το περιβόητο «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο.
Πρέπει να εκμεταλλευτούμε πλήρως αυτές τις σωτήριες και βελτιωτικές της ζωής δυνατότητες. Καθώς ο κόσμος αγωνίζεται για να επιτύχει τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξηςτο διεθνώς συμφωνημένο σχέδιο για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου για όλους – οι ψηφιακές τεχνολογίες μπορούν να είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σε εκείνες τις περιοχές που έχουν μείνει περισσότερο πίσω.
Σχόλιο: Λέει ότι παγκόσμια αγωνίζονται όλοι για να επιτύχουν «τους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, το διεθνώς συμφωνημένο σχέδιο για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου για όλους». Αυτοί οι στόχοι, περιλαμβάνονται στην Ατζέντα 2030, η οποία εφαρμόζεται παγκόσμια. Είναι σαν να λέει με απλά λόγια, παγκόσμια όλοι αγωνίζονται για να εφαρμόσουν την Ατζέντα 2030.
Πρέπει να ακολουθήσουμε ολοκληρωμένες προσεγγίσεις που θα ενώσουν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Επίσης, πρέπει να κάνουμε σοβαρά βήματα για να προωθήσουμε την ουσιαστική συμμετοχή των γυναικών και να εκπαιδεύσουμε τα νεαρά κορίτσια στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά.
Σχόλιο: Μιλάει αφενός μεν για την ένωση των πάντων στην μια γκρίζα ομογενοποιημένη παγκόσμια κοινωνία, αφετέρου δε, αναφέρεται έμμεσα στον στόχο 5 της Ατζέντας 2030.

Ποιος είναι ο στόχος νούμερο 5: «Επίτευξη της ισότητας των φύλων και της χειραφέτησης των γυναικών και των κοριτσιών»
Ποια είναι η παγίδα: Συνεχίζουν την κλασική τους τακτική. Με τη γυναίκα να τρέχει από το πρωί ως το βράδυ τα παιδιά οδηγούνται στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους παιδικούς σταθμούς και τα ολοήμερα σχολεία της Νέας Τάξης, όπου μαθαίνουν όλα όσα χρειάζονται για να γίνουν οι καλοί παγκόσμιοι δούλοι του άυριο.
Πάμε παρακάτω στο άρθρο του Γκουτέρες:
Ενώ πολλοί από εμάς δυσκολευόμαστε να θυμηθούμε πώς ζούσαμε χωρίς το Διαδίκτυο, ένα τεράστιο ψηφιακό χάσμα εξακολουθεί να υπάρχει. Για περισσότερο από το μισό πληθυσμό του κόσμου, η πρόσβαση είναι ακριβή, αργή ή απλά ανύπαρκτη. Το χάσμα αυτό επιδεινώνει τις ανισότητες σε άλλους βασικούς τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγεία και ο πλούτος. Οι ψηφιακές ευκαιρίες πρέπει να φτάνουν σε όλους, προς όφελος όλων.
Σχόλιο: Εδώ λέει πως όλοι πρέπει να βρίσκονται σε επαφή με την τεχνολογία και την εξέλιξή της. Πρακτικά είναι αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί, ειδικά στους μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους. Γιαυτό επενδύουν στις νέες γενιές που γεννήθηκαν…δικτυωμένοι με smarthphone και Tablet, «από την κούνια».
Παρακάτω, περνάει σε μια ανευ προηγουμένου κινδυνολογία, ορίζοντας ουσιαστικά ποια είναι τα προβλήματα, για να μας παρουσιάσουν κατόπιν και τις λύσεις τους, κατά την πάγια τακτική τους. Διαβάστε με προσοχή.
Πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε τις απειλές που δημιουργούν οι νέες τεχνολογίες. Τα οπλικά συστήματα που μπορούν να αναγνωρίσουν και να σκοτώσουν μόνα τους είναι πιο κοντά στο να γίνουν πραγματικότητα – μια ηθικά αποτρόπαια εξέλιξη.

Τα κοινωνικά μέσα χρησιμοποιούνται για να διαδοθούν το μίσος και τα ψέματα. Τρομοκράτες εκμεταλλεύονται την τεχνολογία και οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα παραμονεύουν στο σκοτεινό διαδίκτυο, επωφελούμενοι από την κρυπτογράφηση και τις σχεδόν ανώνυμες πληρωμές με κρυπτονομίσματα για τη διακίνηση ανθρώπων και παράνομων ναρκωτικών.

Ενώ η καινοτομία εξακολουθεί να ανοίγει νέους τομείς απασχόλησης, πολλοί εργαζόμενοι φοβούνται ότι η εργασία τους θα πέσει θύμα της αυτοματοποίησης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για επανακατάρτιση σε μεγάλη κλίμακα, διευρυμένα προγράμματα κοινωνικής προστασίας και εκπαίδευση από μικρή ηλικία που θα δίνει έμφαση στη δια βίου μάθηση.
Σχόλιο: Τα προβλήματα που ορίζει επομένως ως απαιτούντα λύσεις είναι:

1) Ανεξέλεγκτη εξέλιξη/δράση των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης

2) FAKE NEWS (Ψευδείς ειδήσεις)

3) Ελευθερία στο διαδίκτυο

4) Φόβοι περί αντικατάστασης των ανθρώπων από τις μηχανές
Οι λύσεις που θα δοθούν (αναλογικά με την παραπάνω λίστα):
1) Παγκόσμια συνέδρια και ομάδες που θα εξασφαλίζουν (ΔΗΘΕΝ) την ομαλή και μη ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης. Σαφώς όλα τα παραπάνω, θα συνοδευτούν με παγκόσμια διατάγματα που θα επιβληθούν σε όλες τις χώρες «για το καλό μας».
2) Επιβολή ολοκληρωτικής λογοκρισίας στο διαδίκτυο
3) Απόλυτος έλεγχος στο διαδίκτυο, πιθανώς και ταυτοποίηση του κάθε χρήστη παγκόσμια για να έχει πρόσβαση σε αυτό.
4) Προώθηση της κατάλληλης προπαγάνδας για να πειστούν οι άνθρωποι, πως τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης θα έχουν πάντα τον ρόλο του βοηθού όσο κι αν εξελιχθούν. Τα στατιστικά παγκόσμια δείχνουν πως η πλειοψηφία πείθετε πολύ εύκολα επί αυτού.
Πάμε παρακάτω:
Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να διασφαλίσουμε ότι οι ψηφιακές τεχνολογίες αποτελούν μια δύναμη για το καλό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δημιούργησα μια Ομάδα Υψηλού Επιπέδου για την Ψηφιακή Συνεργασία, η οποία μόλις δημοσίευσε την έκθεση της. Με επικεφαλής την Μελίντα Γκέιτς του Ιδρύματος Γκέιτς και τον Τζακ Μα της Alibaba, η ομάδα συγκέντρωσε διάφορους εμπειρογνώμονες, οι οποίοι διαβουλεύθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο, συζήτησαν με δυναμισμό, εξέτασαν ένα ευρύ φάσμα προκλήσεων και υπέβαλαν λεπτομερείς προτάσεις για την αξιοποίηση των καλύτερων νέων τεχνολογιών.
Η ομάδα έχει προτείνει τρόπους για τη μείωση του ψηφιακού χάσματος, την αύξηση της συνεργασίας και τον καλύτερο έλεγχο της ανάπτυξης της ψηφιακής τεχνολογίας μέσω ανοικτών, ευέλικτων και πολυσυμμετοχικών μοντέλων. Οι κλασικές μορφές διακυβέρνησης δεν μπορούν να εφαρμοστούν.
Η τεχνολογία κινείται τόσο γρήγορα ώστε από τη στιγμή που οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων συγκεντρώνονται για να προετοιμάσουν, να συζητήσουν, να εγκρίνουν, να κυρώσουν και να εφαρμόσουν μια σύμβαση ή μια νέα συμφωνία, το τοπίο έχει αλλάξει εξ ολοκλήρου. Η αναλογική χάραξη πολιτικής δεν θα λειτουργήσει σε έναν ψηφιακό κόσμο.
Σχόλιο: Επομένως τα πάντα θα γίνονται με συνοπτικές διαδικασίες και όλες οι αποφάσεις θα εφαρμόζονται αστραπιαία παντού.
Καλωσορίζω την αναγνώριση των Ηνωμένων Εθνών από την Ομάδα Υψηλού Επιπέδου, ως τον μοναδικά νόμιμο και δυναμικό οργανισμό, όπου οι κυβερνήσεις, η κοινωνία των πολιτών, η ακαδημαϊκή κοινότητα, η επιστημονική κοινότητα και η ίδια η βιομηχανία της τεχνολογίας μπορούν να συναντηθούν για να συζητήσουν τη μελλοντική πορεία.
Πέρα από τη δύναμη του ΟΗΕ να φέρνει τον κόσμο στο ίδιο τραπέζι, οι προσπάθειές μας για τον καθορισμό προτύπων, την ανάπτυξη ικανοτήτων και την συγκέντρωση δεδομένων μπορούν επίσης να συμβάλουν στην προσπάθεια. Θα εκπονήσω έναν χάρτη πορείας για τον μελλοντικό ρόλο του ΟΗΕ και θα φιλοξενήσω οποιεσδήποτε συζητήσεις που τα ενδιαφερόμενα μέρη θεωρήσουν χρήσιμες.
Σχόλιο: Μας λένε ξεκάθαρα πως ετοιμάζονται να μας βάλουν σε ένα πολύ άσχημο λούκι χωρίς καν να μας ρωτήσουν.
Η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να περιμένει. Η εποχή της ψηφιακής αλληλεξάρτησης μεγαλώνει με κάθε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση, ηλεκτρονική συναλλαγή και πρωτοποριακή πλατφόρμα.
Όπως συμβαίνει με άλλα σημαντικά παγκόσμια φαινόμενα – το εμπόριο, οι επικοινωνίες, η κλιματική αλλαγή και η ανθρώπινη κινητικότητα – η διεθνής συνεργασία μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ της προόδου και του χάους.
Πρέπει να κινηθούμε τώρα για να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη, να παραμείνουμε ένα βήμα μπροστά από τα αναδυόμενα ζητήματα και να διαμορφώσουμε ένα ειρηνικό, ευήμερο και θετικό ψηφιακό μέλλον για όλους.
Στο τελευταίο μέρος του άρθρου, μας λέει πως όλα πρέπει να γίνουν εδώ και τώρα. Επομένως, την ώρα που εμείς ασχολούμαστε με τους λεονταρισμούς της Τουρκίας και κάθε κράτος παγκόσμια με τα τοπικά του προβλήματα, ετοιμάζεται μια παγκόσμια επανάσταση για όλους εμάς, χωρίς εμάς.
Είστε έτοιμοι;
.
πηγη el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου