5


Translate

7 Ιουλ 2019

Ζητούν πίσω αναδρομικά από 16.000 συνταξιούχους

 Αργά ή γρήγορα θα κληθούν να επιστρέψουν ποσά από 60 έως και 300 ευρώ λόγω λανθασμένων υπολογισμών
Εναν πικρό λογαριασμό σε 16.000 συνταξιούχους αφήνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αργά ή γρήγορα θα κληθούν να επιστρέψουν ποσά από 60 έως και 300 ευρώ εξαιτίας λανθασμένων
υπολογισμών στην καταβολή των αναδρομικών ειδικών μισθολογίων η οποία έγινε βιαστικά στο τέλος του 2018.
Τα λάθη στον υπολογισμό των αναδρομικών έχει αποδεχθεί στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος, χωρίς όμως να έχει δώσει απαντήσεις για το ύψος, τον χρόνο και τον τρόπο επιστροφής στο Δημόσιο των παραπανίσιων πληρωμών.
Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν πάρει φωτιά προκειμένου πρώτα απ’ όλα να εντοπίσουν το εύρος των λαθών που αφορούν κυρίως συνταξιούχους γιατρούς και οδοντιάτρους του ΕΣΥ, συνταξιούχους καθηγητές μέλη ΔΕΠ, ΕΕΠ και ΕΔΙΠ των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, συνταξιούχους δικαστικούς λειτουργούς, διπλωμάτες και συνταξιούχους πρώην καλλιτεχνικό προσωπικό στις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς και στην Εθνική Λυρική Σκηνή.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι διασταυρώσεις τις οποίες υλοποιούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους θα χρειαστούν τουλάχιστον ένα δίμηνο για να ολοκληρωθούν με ασφάλεια και να αποφευχθούν νέα λάθη.
-Σε ποιες κατηγορίες συνταξιούχων τα αναδρομικά έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ελέγχων
-Ποιες χρονικές περιόδους αφορούν ανά κατηγορία;
-Πώς θα γίνει η επιστροφή των πολλαπλάσιων αναδρομικών στο Δημόσιο και πότε;
πηγη  in.gr
 μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου