5


Translate

3 Ιουλ 2019

Βούτσης: Να καταλάβει ο κόσμος πόση υποκρισία υπήρξε για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Από Δευτέρα δεν δικαιούμαστε να λέμε ότι δεν ξέραμε» δήλωσε σε συνέντευξή του ο Νίκος Βούτσης για εκείνους που σκέφτονται να μην πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή. 
«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θεωρώ ότι είναι πολύ πειστικό, ρεαλιστικό, κοστολογημένο, και γι’ αυτό εφαρμόσιμο»
δηλώνει στη συνέντευξή του στο «Έθνος» ο πρόεδρος της Βουλής και υποψήφιος στην Α’ εκλογική περιφέρεια της Αθήνας, Νίκος Βούτσης προσθέτοντας ότι στην ουσιαστική διάσταση των προγραμμάτων της Αριστεράς με τη Δεξιά εντάσσεται το συνταξιοδοτικό, οι επιλογές που θα γίνουν για τον δημόσιο τομέα μετά την κρίση και μια προσέγγιση αναδιανομής μέσα από τη φορολογία.
«Κορυφαίο ζήτημα» θεωρεί ο Νίκος Βούτσης τη Συμφωνία των Πρεσπών για την οποία σημειώνει ότι «ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πόσο μεγάλη πολιτική υποκρισία υπήρξε γι’ αυτό το κορυφαίο εθνικό θέμα, αλλά και πόσο σοβαρή πολιτική επιλογή χωρίς υπολογισμό πολιτικού κόστους από τον πρωθυπουργό και συνεισφορά στη σταθερότητα στην περιοχή».
Ο πρόεδρος της Βουλής στη συνέντευξή του σχολιάζει επίσης ότι «ο ψηφοφόρος θα πάει στην κάλπη σκεπτόμενος το πόσο σταθερή είναι η περιοχή μας, πόσο η Κύπρος μπορεί να αντισταθεί στις τουρκικές απειλές, τις συμμαχίες που έχουν γίνει εδώ και στην Ευρώπη γύρω από την ελληνική πλευρά, αλλά και τη συνταγματική αναθεώρηση και τα θεσμικά. Είναι πολύ μεγάλη η ύλη και η ατζέντα. Δεν συμφωνώ ότι το αποτέλεσμα εντέλει θα κριθεί στη βάση του πόσο ακριβώς έχει ο καθένας στην τσέπη του ή τι προσδοκία θα έχει ανάλογα με το ένα ή το άλλο πρόγραμμα».
Αναφερόμενος στον απολογισμό του έργου του ως προέδρου της Βουλής ο κ. Βούτσης δηλώνει: «Το διαφορετικό αποτύπωμα στη Βουλή αφορά στο ότι ανοίξαμε όλους τους φακέλους που είτε είχαν σχέση με τον λειτουργικό εκσυγχρονισμό της Βουλής είτε με τα εργασιακά θέματα και ενισχύσαμε την εξωστρέφειά της […] Έγινε επίσης το πρώτο βήμα για τη συνταγματική αναθεώρηση που θα ολοκληρωθεί τη 18η περίοδο».

Τέλος, ο Νίκος Βούτσης στέλνει το δικό του μήνυμα σε όσους σκέφτονται να μείνουν μακριά από την εκλογική διαδικασία λέγοντας: «Από Δευτέρα δεν δικαιούμαστε να λέμε ότι δεν ξέραμε».
μονταζ  teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου