r

Translate

7 Ιουλ 2019

Μαζική ανάκληση εφεδρειών στην τουρκική ΠΑ – Προετοιμάζονται για στρατιωτικές επιχειρήσεις; – Πρωτόγνωρη ενέργεια από την Άγκυρα

Σχέδιο που «μυρίζει» σαφώς μελλοντικές εξελίξεις στην περιοχή μας, φέρεται να υλοποιεί μυστικά το τουρκικό καθεστώς του Ερντογάν, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο στον οποίο «διέρρευσε» η μαζική ανάκληση εκατοντάδων Τούρκων πιλότων στην ενεργό υπηρεσία.
Πρόκειται για πρωτόγνωρη ενέργεια
η οποία «διαβάζεται» από αμυντικούς αναλυτές, ως πιθανές προετοιμασίες για στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή μας (Αιγαίο- Α.Μεσόγειο), αλλά πιθανότατα και σε Ιράκ και Λιβύη.     
«Η τουρκική πολεμική αεροπορία έστειλε επιστολή σε όλους τους πρώην πιλότους που είχαν υπηρετήσει για 21 έτη.
Στο παρελθόν, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TAF) είχαν υποχρεωτική παραμονή ενός πιλότου στην ενεργό δράση τα 15 χρόνια. Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, η περίοδος αυτή αυξήθηκε σε 21 χρόνια με νομοθετικό διάταγμα, αλλά τώρα όλα φαίνεται να ξαναλλάζουν.
Σύμφωνα με το διάταγμα, η κλήση των καλούμενων πιλότων δεν είναι προαιρετική, και όλοι οι πιλότοι υποχρεούνται να παρουσιαστούν (στις κατά τόπους πτέρυγες μάχης που τους ορίζει με σαφήνεια η επιστολή).

Οι άδειες ασκήσεως επαγγέλματος πιλότου στην πολιτική αεροπορία θα ακυρωθούν και δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα. Υπάρχουν επίσης και άλλου τύπου αξιωματικοί που καλούνται με επιστολή υπογεγραμμένη από το τουρκικό ΥΠΑΜ.
Για παράδειγμα, εάν ένας Τούρκος πιλότος παντρεύονταν γυναίκα με ξένη εθνικότητα το 1995, σύμφωνα με τους νόμους εκείνης της εποχής, απολύονταν από την πολεμική αεροπορία και τον στρατό, τώρα κλήθηκαν και αυτοί οι αξιωματικοί να υπηρετήσουν.
Επίσης όλοι οι πιλότοι που είχαν υπηρεσία 24 χρόνων καλούνται και αυτοί στην άμυνα της πατρίδας. Σκεφτείτε τη σοβαρότητα της κατάστασης. Δεν υπάρχουν πιλότοι στην Πολεμική Αεροπορία για να πετάξουν τα πολεμικά μας αεροσκάφη», καταλήγει το τουρκικό άρθρο.
Πρόκειται σαφώς και μία άκρως ύποπτη και σοβαρότατη εξέλιξη η οποία δείχνει πρόθεση οργάνωσης της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, ώστε αυτή να κάνει αισθητή την παρουσία της στην περιοχή μας.
Δεν θέλουμε να επεκταθούμε περισσότερο στο θέμα, το οποίο αν και εφόσον επιβεβαιώσει και η ελληνική στρατιωτική ηγεσία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της, θα έχει ως απάντηση σειρά μέτρων από την πλευρά μας, για όλα τα ενδεχόμενα δράσης των Τούρκων κυρίως έναντι της Ελλάδος.
Οι απαιτήσεις της Άγκυρας για υφαρπαγή υδρογονανθράκων και ΑΟΖ που θα εφάπτεται με αυτή της Λιβύης, αλλά και τα σχέδια στην Κύπρο, μας δίνουν εύγλωττα το μέτρο των πιθανών προκλήσεων που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα στην περιοχή μας.
Τα τουρκικά αεροσκάφη προκαλούν συνεχώς και το τελευταίο διάστημα έχουμε κλιμάκωση των παραβιάσεων τόσο σε αριθμό όσο και σε ποιότητα.
Η ελληνική πλευρά ανταποκρίνεται με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης της διαφύλαξης των ελληνικών θαλάσσιων και εναερίων συνόρων, και αυτό οφείλουμε να το στηρίξουμε.
Άλλωστε είναι γνωστή η προ ετών φερόμενη στα ελληνικά ΜΜΕ «ισραηλινή εκτίμηση» για την δύναμη της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, η οποία σύμφωνα με Ισραηλινούς ανωτάτους αξιωματικούς μπορεί να εξαφανίσει την τουρκική δύναμη σε λίγες ημέρες.
Το Οπλοστάσιο της ελληνικής  Πολεμικής Αεροπορίας:
Μαχητικά αεροσκάφη 
F-16C/D Blk30, 50 Fighting Falcon
F-16C/D Blk52+ Fighting Falcon
F-16C/D Blk52+adv Fighting Falcon
Mirage 2000E/BGM
Mirage 2000-5
F-4E Phantom II
Υποστήριξης
C-130H/B Hercules
C-27J Spartan
EMB-145H AEW&C
EMB-135
Gulfstream V
P-3B Orion
Πυροσβεστικά
CL-215
CL-415
PZL
Εκπαιδευτικά
T-41D
T-6A Texan II
T-2E Buckeye
Ελικόπτερα
AS-332C1 Super Puma
A-109E Power
B-212
AB-205
Όπλα
Αέρος – Αέρος
AIM-9 J
AIM-9 P4
ΑΙΜ-9 L/I, L/I-1, M
ΑΙΜ-120 B, C-5, C-7 ΑΜRΑΑΜ
AIM-2000 IRIS-T
MAGIC-ΙΙ
ΜICA EM
MICA IIR
Αέρος – Εδάφους
AFDS
CBU 58 & 71
Βόμβες Γενικής Χρήσης
GBU-50 EP II
GBU-24 PW III
AGM-65 A/B
AGM-65 G
AGM-88 HARM
AGM-154 JSOW
ΑΜ-39 EXOCET
BLU-109/B
GBU-8Α/Β HOBOS
GBU-10-12-16
GBU-31 JDAM
MK-20 ROCKEYE
Βόμβα Mk 36 Destructor
SCALP-EG
Αντιαεροπορικά Συστήματα
PATRIOT
S-300 PMU1
ΒΕΛΟΣ
Crotale NG/GR
TOR M1
Stinger
Άρτεμις 30
Rheinmetall
.
πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου