5


Translate

7 Αυγ 2019

Άλωσε το «Φατίχ Τερίμ» και βλέπει… play offs!

Αυτός είναι ο Θρύλος της Ευρώπης! 
Αυτός είναι ο Ολυμπιακός! 
Αν και… 
με καρδιοχτύπι, στις καθυστερήσεις, η αρμάδα του Μαρτίνς άλωσε το Φατίχ Τερίμ, με το γκολ του Μασούρα, στο 53’ και με τον Σα να λέει όχι σε πέναλτι του Βίσκα στις καθυστερήσεις του ματς,  
ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ! 
Ο Ολυμπιακός έκανε τρομερό ματς τακτικά, ήλεγξε τον αγώνα και έκανε αυτό που ήθελε, αν και κινδύνεψε στο τέλος. Έμεινε, όχι απλώς όρθιος, αλλά στάθηκε πάνω στην πεσμένη Μπασακσεχίρ, η οποία φάνηκε… μικρή μπροστά στο γίγαντα του ελληνικού ποδοσφαίρου!
Η ενδεκάδα
Ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στους 11 που έριξαν τεσσάρα και απέκλεισαν την Πλζεν, στο Καραϊσκάκη, μία εβδομάδα πριν. Ο Σα ήταν στο τέρμα. Ο Σεμέδο με τον Μεριά στόπερ. Ομάρ δεξιά, Τσιμίκας αριστερά. Ο Γκιλιέρμε με τον Μπουχαλάκη ήταν στα χαφ. Δεκάρι ήταν ο Βαλμπουενά. Αριστερά άρχισε ο Μασούρας, δεξιά ο Ποντένσε και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Γκερέρο.
Ήλεγξε σε μεγάλο βαθμό το ματς
Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καθόλου φοβισμένα στο ματς. Κάθε άλλο. Ήταν, στα πρώτα λεπτά, πολύ σωστός τακτικά και με προσοχή στα μετόπισθεν, αλλά όχι κλεισμένος. Οι Τούρκοι προσπάθησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, αλλά δεν το πέτυχαν. Ο Ολυμπιακός πάταγε καλά στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι Τούρκοι έδειχναν λιγάκι νευρικοί. Έκαναν σκληρά μαρκαρίσματα και είχαν πάρει δύο κίτρινες κάρτες, στα πρώτα 8 λεπτά!
Ο Ολυμπιακός πίεζε συγκροτημένα, δίχως να ανοίγεται τρομερά, αλλά και δίχως να παίζει… ταμπούρι. Κάθε άλλο. Ήταν καλά στα πόδια του. Έδειχνε να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα από την Μπασάκ και η πρώτη απειλή των Τούρκων… πήγε να φανεί στο 12’, με ένα κόρνερ… Υπομονετικός ο Ολυμπιακός στο πρώτο διάστημα του αγώνα και ισορροπημένο το ματς. Για ένα τρίλεπτο, από το 13’ μέχρι το 16’, η Μπασάκ έφτασε στην περιοχή του Ολυμπιακού, ανέβασε ρυθμό και πίεσε, φτάνοντας κοντά στο γκολ. Ένα τρομακτικό λάθος του Σα, στο 15’, παραλίγο να στοιχίσει στην ομάδα μας, αλλά ο Κριβελί σταμάτησε το σουτ συμπαίκτη του, με την ευκαιρία για τους Τούρκους να χάνεται. Οι γηπεδούχοι αναθάρρησαν και ανέβασαν ρυθμό.
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε και κατάφερε να ισορροπήσει εκ νέου. Η μπάλα περνούσε πολύ από τα πόδια του Μπουχαλάκη και του Γκιλιέρμε. Ο Βαλμπουενά άφηνε αρκετά συχνά τον άξονα και έβγαινε στο πλάι, για να δημιουργήσει υπεραριθμία και προβλήματα στην Μπασάκ. Πολύ θετικός ήταν στο πρώτο κομμάτι του ματς, ο Τσιμίκας, με Βίσκα και Ρομπίνιο στην πλευρά του, ενώ και ο Σεμέδο ήταν… μυθικός! Ο Πορτογάλος έκανε δύο συνεχόμενα τάκλιν, σε Κλισί και Γκούλμπραντσεν, με 1 λεπτό διαφορά και έδειξε ξανά… ποιος είναι!
Καρτάκιας ήταν, στο πρώτο μέρος, ο διαιτητής Γκρίνφελντ. Περισσότερες είχαν πάρει οι Τούρκοι, μία ο Τσιμίκας, μέχρι το 35’. Ο Ολυμπιακός ανέβαινε σταδιακά και όλα έδειχναν ότι σιγά-σιγά θα απειλούσε και περισσότερο! Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Μπασάκ επιχείρησε να πιέσει περισσότερο, αλλά δίχως αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να αμύνεται σωστά, αλλά δεν κατάφερνε, δυστυχώς να γίνει ουσιαστικός και απειλητικός, στην επίθεση. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς κράτησαν, συνολικά, εύκολα το 0-0 στο πρώτο μέρος. Δεν απειλήθηκαν ιδιαιτέρως και οι ευκαιρίες της Μπασακσεχίρ προήλθαν από ατομικά λάθη των παικτών του Ολυμπιακού (Σα, Μεριά). Ολιγωρίες, τις οποίες μπορούσε να αποφύγει ο Θρύλος, στο πρώτο μέρος. Η κατοχή ήταν 54% έναντι 46%, υπέρ της Μπασάκ, στο πρώτο μέρος.
ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ και δίκαια δικό του το ματς!
Ο Θρύλος μπήκε απαράλλαχτος στην επανάληψη. Καμία αλλαγή, από το 46’. Έτσι συνηθίζει, άλλωστε, ο Πορτογάλος τεχνικός. Στο μεταξύ, ο Ελ Αραμπί, ο Μπρούνο και ο Καμαρά είχαν αρχίσει να προθερμαίνονται. Το δεύτερο μέρος άρχισε ισορροπημένα, όπως και το πρώτο. Τα πρώτα 5 λεπτά πέρασαν δίχως κίνδυνο για τον Ολυμπιακό, αλλά και οι παίκτες του Μαρτίνς δεν κατάφεραν να απειλήσουν.
Ο Ποντένσε το έκανε στο 51’! Καλό σουτ, αλλά ο Γκιουνόκ ήλεγξε! Το μήνυμα… εστάλη και λίγο μετά, ήρθε και το χτύπημα! Ο Μασούρας έκανε το τελείωμα, ο Βαλμπουενά έφτιαξε το γκολ και ο Θρύλος μπήκε μπροστά στο σκορ, στο 53’! Ο Γάλλος γύρισε στο δεύτερο δοκάρι, από δεξιά, ο Έλληνας εξτρέμ, μόνος, με κεφαλιά, σκόραρε, στην απέναντι γωνία του Γκιουνόκ!
Η υπομονή απέφερε καρπούς. Το ίδιο και η προσήλωση στο τακτικό πλάνο! Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να πιέζει και πολλές φορές έμπαινε ακόμη και μέσα στην περιοχή της Μπασάκ για να πιέσει, μέχρι και τον Γκιουνόκ. Οι Τούρκοι τα έχασαν από το 1-0 του Ολυμπιακού και δεν έδειχναν ικανοί να ανακτήσουν τα ηνία του ματς. Ο Θρύλος έδειχνε ιδιαίτερα οργανωμένος και ικανός να κρατήσει το αποτέλεσμα. Υπήρχε χρόνος ακόμη και χρειαζόταν προσοχή.
Ο Ποντένσε απείλησε με σουτ στο 61’. Ο Πορτογάλος ήταν εξαιρετικός στην επανάληψη. Στο πρώτο μέρος δεν έκανε πολλά πράγματα, αλλά στο δεύτερο μέρος μπήκε… άλλος παίκτης! Πολύ κινητικός, τρομερά δραστήριος με διαρκείς εναλλαγές θέσεων με τον Βαλμπουενά! Τομερός Ποντένσε!
Ο Ολυμπιακός όφειλε να συνεχίσει να κρατήσει τον ρυθμό που ήθελε εκείνος και αυτό προσπαθούσε να κάνει η ομάδα του Μαρτίνς. Οι Τούρκοι έκαναν μια αναγκαστική αλλαγή, όταν έχασαν με τραυματισμό τον Τεκντεμί και μπήκε στο 63’ ο Αζουμπουίκε. Δεύτερη αλλαγή γρήγορα για τους Τούρκους, στο 69’ με Ελιά, αντί Γκούλμπραντσεν.
Ο Πέδρο Μαρτίνς φώναξε κοντά του τον Καμαρά. Ο Σα είχε την απάντηση σε σου του Βίσκα, στο 71’, δείχνοντας εκ νέου την κλάση του. Ο Καμαρά μπήκε στο ματς στο 73’ και πήγε στα χαφ, αντί του Βαλμπουενά. Γύρισε το σύστημα σε 4-3-3, όπως το είχε κάνει ο Θρύλος και με την Πλζεν. Η αποβολή του Καχβετσί στο 80’, δίκαιη, για… σκαριά του επάνω στον Καμαρά, έκανε ακόμη πιο εύκολα τα πράγματα για τον Ολυμπιακό! Ο Μασούρας άφησε στο 83’ την θέση του στον Μπρούνο.
Δύο λέξεις, ένα όνομα: ΖΟΖΕ ΣΑ!
Το ματς όδευε προς τη λήξη του και η Μπασάκ έδειχνε να μην έχει δυνάμεις να πιέσει περισσότερο. Ο Ελ Αραμπί μπήκε στο ματς, αντί του Γκερέρο στο 89’ και στόχος του Μαρτίνς ήταν να έχει φρεσκάδα μπροστά, για να κρατήσει μακριά την Μπασάκ. Το λάθος του Μπρούνο, ο οποίος έκανε χέρι μέσα στην περιοχή του Σα, στις καθυστερήσεις του αγώνα, δεν κόστισε! Ο Σα όρθωσε ανάστημα και κράτησε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ, κάτι το οποίο δεν άλλαξε μέχρι το τέλος!
Και τώρα… πάμε στο Καραϊσκάκη για να τελειώσουμε τη δουλειά μας και να συνεχίσουμε στα play offs.
Μπασακσεχίρ: Γκιουνόκ, Κλισί, Καϊσάρα, Σετζού, Βιεϊρά, Τεκντεμίρ (61’ Αζουμπουίκε), Καχβετσί, Βίσκα, Ρομπίνιο, Γκούλμπραντσεν (63’ Ελιά), Κριβελί (81’ Μπα).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Σεμέδο, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Ποντένσε, Βαλμπουενά (73’ Καμαρά), Μασούρας (83’ Μπρούνο), Γκερέρο (89’ Ελ Αραμπί).
πηγη gavros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου