5


Translate

26 Οκτ 2019

Κοτζιάς: “Η Βόρεια Μακεδονία δεν μπορεί να εγκαταλείψει τη συμφωνία των Πρεσπών”

Ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπών “σωστή” και “κληροδότημα”. Απαντώντας στα όσα ακούγονται για το erga omnes, έκανε λόγο για παραπληροφόρηση και τόνισε:

«Η ελληνική κυβέρνηση λέει ανοησίες ως προς το erga omnes αφού αυτό εφαρμόζεται ήδη…Σε περίπτωση που η Βόρεια Μακεδονία παύσει να εφαρμόζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, η γειτονική χώρα θα αποχωρήσει από τους διεθνείς οργανισμούς, θα δικαστεί και θα τιμωρηθεί».
Απαντώντας σε ερώτηση αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έλαβε ανταλλάγματα για τη συμφωνία είπε ότι «όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες ήξεραν πως δεν μπορούσαν να πιέσουν την -τότε- ελληνική κυβέρνηση» και επεσήμανε ότι η στάση της Γαλλίας όσο και της Γερμανίας στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στο οποίο η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία δεν έλαβαν ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, δεν δείχνει χώρες που πρότειναν ανταλλάγματα στην Ελλάδα.
Για την απόφαση , να μην δοθεί ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων σε Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία ο Νίκος Κοτζιάς εξέφρασε την ανησυχία του για ανάφλεξη των Δυτικών Βαλκανίων σε περίπτωση που αποσταθεροποιηθούν Βόρεια Μακεδονία, Κοσσυφοπέδιο και Βοσνία-Ερζεγοβίνη.
Μιλώντας για τον Ερντογάν ,τον κατηγόρησε ότι «παραβιάζει τη Συνθήκη της Λοζάνης» και τον χαρακτήρισε «ανεξέλεγκτο».
πηγη iellada.gr
    μονταζ teo  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου