5


Translate

28 Οκτ 2019

Άδωνις Γεωργιάδης στο tvxs: Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους...ΓΛΕΙΦΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...ΓΛΕΙΨΙΜΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ....ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ....Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΥΝΙ....ΞΥΡΙΖΕΤΑΙ.....ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΓΛΑΝΕ ΡΟΥΦΙΑΝΕ...!!!!

Η κούρσα διαδοχής προέδρου της ΝΔ μπαίνει σε δύσκολες στροφές και έχουν ήδη αρχίσει τα πυρά. Εξάλλου το είχε πει και ο Τρούμαν: «πολιτική είναι να διαλέγεις τον σωστό χρόνο για ένα χτύπημα λίγο κάτω από τη ζώνη». Και τα χτυπήματα άρχισαν να πέφτουν βροχή,
κυρίως μεταξύ Τζιτζικώστα και Μεϊμαράκη. Σ’ αυτήν την αρένα ο Άδωνις είναι ένας κρίσιμος παράγων, που ίσως καθορίσει και το τελικό αποτέλεσμα, όχι μόνον με τις ψήφους του, αλλά κυρίως με το κλίμα που θα διαμορφώσει. Κλασικός δεξιός, κράμα συντηρητισμού και νεοφιλευθερισμού, καλός ρήτορας και πολύ αντιπαθής στους αντιπάλους της ΝΔ, ο Άδωνις συνεχίζει σήμερα το αφιέρωμα του tvxs στους κεντροδεξιούς δελφίνους.Η ΝΔ πρέπει να ασκήσει δομική αντιπολίτευση, δηλαδή όχι σε όλα απέναντι στην κυβέρνηση;
Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι  ΣΥΡΙΖΑ, άρα ασφαλώς σε θέματα τα οποία συμφωνεί και έχει ιδεολογική σύμπτωση, όπως παραδείγματος χάρη, στις ιδιωτικοποιήσεις ή φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, προφανώς θα πρέπει να τις υποστηρίζει.
Είναι  δύσκολό όμως να πιστέψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει πραγματικές φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις και πραγματικές ιδιωτικοποιήσεις, χωρίς να ζητήσει να τις μπλοκάρει με κάθε τρόπο, για αυτό και θα με δείτε σκεπτικό αν ποτέ συμβούν αυτά στα αλήθεια.
Κατά τα άλλα, η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να κάνει σκληρή αντιπολίτευση ακόμα και στους δρόμους, εάν χρειαστεί.
Νομίζετε ότι η ΝΔ έχει κληρονομήσει την πολιτική παράδοση του Λαϊκού Κόμματος, του Συναγερμού και της ΕΡΕ ή είναι κυρίως ένα φιλελεύθερο κόμμα;
Η Νέα Δημοκρατία είναι  μία σύμμειξη και της παλιάς πολιτικής παραδόσεως του Λαϊκού Κόμματος και της ΕΡΕ, αλλά και της φιλελεύθερης δεξιάς, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη, τα τελευταία 30 χρόνια.
Πάντως τα φιλελεύθερα κόμματα στην Ευρώπη είναι μικρές μειοψηφίες. Κυριαρχούν τα λαϊκά, χριστιανοδημοκρατικά.
Όπως σας είπα και στην προηγούμενη απάντησή μου, η Νέα Δημοκρατία είναι συνέχεια της παλιάς ΕΡΕ και του παλιού Λαϊκού Κόμματος, όμως και στην Ευρώπη τα χριστιανοδημοκρατικά κόμματα έχουν στην οικονομία κυρίως, φιλελευθεροποιηθεί.
Πιστεύετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ιδεολογική και πολιτική ηγεμονία;
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ιδεολογική ηγεμονία, γιατί στηρίζεται πάνω στην  ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς και έχει πολιτική ηγεμονία, γιατί μέσα σε ένα χρόνο μας έχει κερδίσει τρεις φορές.  Όμως, με τα μέτρα που πρέπει να ψηφίσει, και τα δύο θα τεθούν σε πολύ μεγάλη αμφισβήτηση το επόμενο διάστημα.
Μπορεί ωστόσο να αμφισβητηθεί η πολιτική κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ;
Ναι, μπορεί να αμφισβητηθεί εάν κάνουμε σκληρή αντιπολίτευση, ακόμα και στους δρόμους. Εάν βρούμε τον τρόπο να κινητοποιήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι σήμερα μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και δέχονται μοιρολατρικά την καταστροφή της ζωής τους. Δεν θα πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως ώριμο φρούτο.
Γιατί όμως να σας επιλέξει κάποιος για πρόεδρο της ΝΔ; Είστε αρκετά πολυσυλλεκτικός;
Να με επιλέξει κάποιος για Πρόεδρο, διότι είμαι αρκετά ενεργητικός. Είμαι αρκετά εργατικός και είμαι αρκετά αποφασιστικός. Αυτός ο οποίος θα δουλέψει περισσότερο απ’ όλους, αυτός τελικά θα γίνει και ο πολυσυλλεκτικός.
Τελικά, πρέπει η ΝΔ να επεξεργαστεί μια καθαρά συντηρητική ατζέντα έναντι της αριστεράς;
Η Νέα Δημοκρατία δεν χρειάζεται να επεξεργαστεί μία καθαρά συντηρητική ατζέντα. Χρειάζεται όμως να πολεμήσει την αριστερά χωρίς φόβο.
Εάν δεν περάσετε στον δεύτερο γύρο, θα υποστηρίξετε κάποιον ρητά;
Πρώτον, θα περάσω στο 2ο γύρο. Δεύτερον, δεν θα απαντήσω σε υποθετικά ερωτήματα.
 http://tvxs.gr/
   μονταζ teo   
 28/10/15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου