5


Translate

1 Νοε 2019

Μήνυμα Κουβέλη υπέρ της ενίσχυσης του ΣΥΡΙΖΑ

Λόγο και ρόλο στην εν εξελίξει διαδικασία μετασχηματισμού και «ανοίγματος» του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει και ο Φώτης Κουβέλης. Εξάλλου, ο επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς έχει έρθει εδώ και καιρό κοντά με την Κουμουνδούρου,
καθώς είχε αναλάβει κυβερνητικές θέσεις επί κυβέρνησης Αριστεράς, στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εμπορικής Ναυτιλίας.
Ωστόσο, ο Κουβέλης παραμένει παρών και ενεργός στις διεργασίες ανασυγκρότησης του προοδευτικού πόλου, με σπονδυλικό άξονα τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό επιβεβαιώθηκε σε σύσκεψη στελεχών της ΕΚΙΕΑ υπό τον Φώτη Κουβέλη, στην οποία ουσιαστικά αποφασίστηκε η «προσχώρηση» της ΕΚΙΕΑ στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές καταγράφηκε ως η ηγετική δύναμη του προοδευτικού χώρου. Το γεγονός αυτό αποτελεί εντολή να αντιστοιχηθεί με την κοινωνία και να διαμορφώσει συνθήκες και δυνατότητες συλλογικής δράσης και αριστερής προοδευτικής έκφρασης στο κοινωνικό πεδίο», σημειώνεται στην πολιτική απόφαση της σύσκεψης των στελεχών, η οποία συνεχίζει ως εξής: «Η αντιπαράθεση της προοδευτικής πολιτικής με τη συντηρητική πολιτική καταγράφεται με μεγαλύτερη ένταση και διευρύνεται από τις οικονομικές συνθήκες και τις κοινωνικές ανισότητες που συστηματικά προωθούνται από την ασκούμενη νεοφιλελεύθερη πολιτική. Οι προοδευτικοί πολίτες πρέπει να αποτελέσουν τη συλλογική δύναμη μέσα στην κοινωνία, οργανωμένοι σε ένα κόμμα μαζικό, με στρατηγικό σχέδιο, που θα προωθεί την προοδευτική πολιτική με ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά και στοιχεία. Ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκφράσει μια Αριστερά ανοιχτή για να μπορούν συμμετοχικά να εκφράζονται και να συμπορεύονται ευρύτερες αριστερές, σοσιαλιστικές, προοδευτικές και οικολογικές κοινωνικές δυνάμεις, που θα συγκροτούν ένα πλατύ προοδευτικό κίνημα». Μάλιστα, τα στελέχη της ΕΚΙΕΑ και ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης καταλήγουν ως εξής: «Στη διαδικασία μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ καλούμε τα μέλη και τους φίλους της Ε.ΚΙ.Ε.Α. να πάρουν μέρος και να γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ».
πηγη matrix24.gr
 μονταζ teo   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου