r

Translate

21 Ιαν 2020

Πανηγυρίζει χωρίς λόγο η Αθήνα - Δένδιας: ''Η επιστολή Πομπέο ανάλογη με του Κίσινγκερ το 1975''!

Πανηγυρίζουν για μια απλή επιστολή στην Κυβέρνηση. Αυτό δείχνει και το πόσο προβληματική είναι η εξωτερική μας πολιτική. Την στιγμή που η Τουρκία προκαλεί στην Κυπριακή ΑΟΖ και στην Λιβύη, η Ουάσινγκτον στέλνει απλά ένα γράμμα, το οποίο δεν έχει κανένα ειδικό βάρος
Τι δήλωσε ο Δένδιας

Έκκληση να μην επηρεάσει η κομματική θεώρηση των πραγμάτων την κρίση των κομμάτων και των βουλευτών στην ψήφιση της συμφωνίας με τις ΗΠΑ έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας κατά την έναρξη της συζήτησης κύρωσης της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ.
«Δυστυχώς οι καιροί δεν είναι οι πιο ήρεμοι, δυστυχώς οι καιροί δεν είναι οι πλέον ομαλοί. Αυτό που είναι κεφάλαιο της χώρας, είναι η αρραγής της ενότητα, το πολιτικό σύστημα μετά και την δεκαετή εμπειρία της κρίσης οφείλει να αντιλαμβάνεται την υπαρκτή απειλή και να την αντιμετωπίσει με όπλο ακριβώς αυτή την αδιατάρακτη εθνική ομόνοια» τόνισε ο Νίκος Δένδιας, ζητώντας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν τη συμφωνία καθώς, όπως τόνισε, αυτή είναι προς το συμφέρον της χώρας και τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο υπουργός Εξωτερικών ήταν εκείνος που προανήγγειλε την δημοσιοποίηση, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, της επιστολή του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία εκφράζει τη στήριξή του στην Ελλάδα και αναφέρει πως ισχύουν τα όσα του έχει αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τις συνομιλίες που είχαν στον Λευκό Οίκο. 
Ν. Δένδιας: Η επιστολή Πομπέο ανάλογη με Κίσινγκερ το 1975  ήταν ευχή για την εξωτερική πολιτική
Ο κ. Δένδιας μάλιστα συνέκρινε την επιστολή Πομπέο με αντίστοιχου περιεχομένου από τον Χένρι Κίσινγκερ το 1975 προς τον τότε Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Δημήτριο Μπίτσιο, υπογραμμίζοντας ότι «για πολλά χρόνια η επανάληψη μίας τέτοιας επιστολής αποτελούσε στόχο και ευχή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».
Μάλλον ξεχνάνε τον ρόλο Κίσινγκερ στο Κυπριακό. Δυστυχώς δεν βάζουν μυαλό κάποιοι στην Αθήνα!
«Δεν στρεφόμαστε κατά της Τουρκίας αλλά υπέρ της ειρήνης στην περιοχή»
Ο ίδιος με το βλέμμα στραμμένο στην Τουρκία, επισήμανε ότι οι διμερείς ή τριμερείς σχέσεις της Ελλάδας όπως αυτή με τις ΗΠΑ δεν στρέφονται εναντίον της Άγκυρας αλλά όπως τόνισε «στρέφονται υπέρ της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή. Σε αυτό το πλαίσιο ενεργούμε. Και σε αυτό το πλαίσιο οι σχέσεις με τις ΗΠΑ είναι από τους ακρογωνιαίους λίθους».
Ο Νίκος Δένδιας χτύπησε καμπανάκι τονίζοντας ότι «οι καιροί δεν είναι οι πιο ήρεμοι και ομαλοί», καλώντας τις πολιτικές δυνάμεις να αποφύγουν την κομματική θεώρηση των πραγμάτων και να ορθώσουν την αδιατάρακτη εθνική ομόνοια ως «όπλο» απέναντι στην οποιαδήποτε υπαρκτή απειλή για τη χώρα.
Καμία πρόθεση «παγώματος» της Συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ
Αναφερόμενος, δε, στη Συμφωνία αναβάθμισης της αμυντικής συνεργασίας της χώρας μας με τις ΗΠΑ ο Υπουργός Εξωτερικών, διαβεβαίωσε ότι διασφαλίζει την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου δια της διεύρυνσης του αμερικανικού αποτυπώματος στην περιοχή, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να καθυστερήσει την επικύρωσή της δια του «παγώματός» της, καθώς όπως θεωρεί ότι υπηρετεί το εθνικά συμφέρον και το αντίθετο θα είναι ζημία για τη χώρα.
πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου