5


Translate

2 Μαρ 2020

ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ...ΤΕΛΟΣ.!! ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :
Σκέφτηκε ποτέ κανείς, όλα αυτά που γίνονται στον Έβρο και στα Νησιά μας, αν γίνονταν στα σύνορα του Ισραήλ ποια θα ήταν η απάντηση των Ισραηλινών σήμερα;;
Το 1973 το Ισραήλ αποφάσισε να μην χτυπήσει πρώτο τους Άραβες ύστερα από φοβερές πιέσεις των ΗΠΑ...το αποτέλεσμα ήταν :
1. Παραλίγο να χάσει τον πόλεμο με συνέπειες ένα νέο ολοκαύτωμα και διασπορά για αιώνες. 2. Άντεξε χάρη στις αμερικανικές ενισχύσεις υλικού και φυσικά στην αυτοθυσία των στρατιωτών του.  3. Είχε 3000 νεκρούς και 9000 τραυματίες. Αποδεκατίστηκαν τα τεθωρακισμένα και το πεζικό του. Τεράστια οικονομική καταστροφή. Απόλυτη φτώχεια μέχρι και τα μέσα του 90'.

 Μετά τον πόλεμο έγινε η ξακουστή επιτροπή Agranat. Παρά την νίκη τα συμπεράσματα ήταν τέτοια που έγιναν μαζικές αλλαγές προσωπικού, υλικού, οργάνωσης και νοοτροπίας. ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ
 Ένα από τα πορίσματα της επιτροπής ήταν ότι αν το Ισραήλ έκανε ΠΡΩΤΟ επίθεση: δεν θα είχε φτάσει σε σημείο να χάσει, δεν θα είχε τέτοιες απώλειες και δεν θα χρειαζόταν την Αμερικανική βοήθεια για την οποία υπέστη τελικά 12,000 απώλειες.
 Φυσικά και ΑΠΑΝΤΕΣ θα είχαν άσχημη άποψη για το Ισραήλ αν δεν άκουγε τις ΗΠΑ. Για τρίτη φορά στην μικρή Ιστορία του θα έκανε πρώτο έφοδο σε άλλη χώρα. Από εκείνη την μέρα το Ισραήλ ΕΠΑΨΕ να ασχολείται με την άποψη του κόσμου. Αδιαφόρησε στο Λίβανο, αδιαφόρησε στην επίθεση στην Τυνησία, στον βομβαρδισμό του Ιράκ, στην κατοχή της Γάζας, της Δυτικής όχθης, των επαναλλαμβανόμενων εισβολών σε άλλες χώρες με το ένα ή το άλλο μέσο.
Για το Ισραήλ ένα μετράει: το πόρισμα της επιτροπής Agranat: Ποτέ ξανά 12,000 απώλειες για τα «μάτια του κόσμου».
Το δόγμα Καλού Σαμαρείτη δεν υφίσταται μεταξύ κρατών. Όταν έχουμε πρόβλημα κάνουμε ότι πει η σοφή επιτροπή Agranat.  
Τα σύνορα πρέπει να μείνουν κλειστά ότι και να γίνει. Τέλος στον εποικισμό. 
ΤΕΛΟΣ
πηγη zeys-elaynon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου