5


Translate

14 Μαρ 2020

Η ζήλια κάνει καλό σε μια σχέση;

Είναι λάθος αυτό που ισχυρίζονται πολλοί ότι η ζήλια είναι γένος θηλυκού. Από την πλευρά τους, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι λάθος.
Μπορεί να φαίνεται ότι οι γυναίκες ζηλεύουν περισσότερο από τους άνδρες, αλλά κάτι τέτοιο δεν αληθεύει.
Και τα δύο φύλα ζηλεύουν εξίσου, καθώς έχουν να χάσουν ή να κερδίσουν τα ίδια σε μια
σχέση.
Αυτό που διαχωρίζει τα φύλα δεν είναι η ΄΄ποσότητα΄΄ της ζήλιας, αλλά η διαφορετικότητα στον τρόπο έκφραση της, καθώς οι γυναίκες τείνουν να κατηγορούν τον εαυτό τους για το πως αισθάνονται, ενώ οι άνδρες τους άλλους.
Από την πλευρά τους, οι άνδρες τείνουν να επικεντρώνονται στη σεξουαλική απιστία της συντρόφου τους, ενώ οι γυναίκες στη συναισθηματική απιστία.
Οι εξελικτικοί ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι αυτό συμβαίνει γιατί οι άνδρες επενδύουν στη γυναίκα ως μέσο αναπαραγωγής και πολλαπλιασμού των γονιδίων τους.
Ενώ, οι γυναίκες, μέσω της αγάπης του άνδρα, επενδύουν στην προστασία των ίδιων αλλά και των απογόνων τους.
Επίσης, οι άνδρες τείνουν να εκφράζουν την επιθετικότητα λόγω ζήλιας σωματικά, ενώ οι γυναίκες λεκτικά.
Ίσως για αυτό οι περισσότερες γυναίκες όταν ζηλεύουν καταφεύγουν στο διάλογο, ενώ ένας άνδρας καταλήγει να χτυπά το χέρι στο τραπέζι.
Πως μπορούμε να περιορίσουμε τη ζήλια;
Αρχικά να προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε τις πραγματικές πηγές της ζήλιας, (της δικής μας ή του συντρόφου μας) μέσω του επικοδομητικού διαλόγου και του εσωτερικού στοχασμού.
Έτσι θα βοηθήσουμε τόσο να εξελιχθεί μια σχέση σωστά αλλά και τον εαυτό μας ή το σύντροφο μας σε θέματα αυτοπεποίθησης και εμπιστοσύνης.
Σίγουρα δεν αποτελούν λύση οι αλλαγές στην καθημερινότητα μας, δηλαδή να ελαττώσουμε τις επαφές μας με αγαπημένα πρόσωπα.
Ο καθένας μας χρειάζεται να βλέπει τους φίλους του, να κάνει πράγματα μαζί τους και δεν πρέπει να επιτρέπει στον εκάστοτε σύντροφο να επεμβαίνει και να προσπαθεί να τον απομακρύνει, να τον ελέγχει και να του κάνει σκηνές ζηλοτυπίας.
Προσπαθήστε με διάλογο να του δώσετε να καταλάβει τα λάθη που κάνει και ότι είναι δεν είναι σωστό να σας πιέζει γιατί η υπομονή έχει και τα όρια της.
Γενικότερα, η ζήλια μπορεί να λειτουργεί θετικά στην αρχή μιας σχέσης, γιατί νιώθουμε ότι τραβάμε την προσοχή του συντρόφου μας, ταυτόχρονα όμως είναι και μια ένδειξη της συναισθηματικής του αστάθειας, ειδικά αν δεν γνωρίζουμε το παρελθόν του.
πηγη
μονταζ teo 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου