5


Translate

6 Μαρ 2020

Τούρκοι πιέζουν τον Ερντογάν: «Άσε τους Έλληνες ήσυχους, χάνουμε λεφτά»

Συνεχίζουν να νεκρώνουν η Αδριανούπολη και το Αϊβαλί από Έλληνες πελάτες και τουρίστες, εξαιτίας της πολιτικής που ασκεί η Τουρκία στα σύνορα με την Ελλάδα, το στήσιμο καταυλισμού, την στήριξη των παράνομων μεταναστών από ειδικές δυνάμεις των Γκρίζων Λύκων στον Έβρο και την αποστολή βαρκών στο Αιγαίο.

Η αγορά της Αδριανούπολης έχει «νεκρωθεί», ενώ έχει διακοπεί το τακτικό δρομολόγιο του πλοίου της γραμμής Μυτιλήνη – Αϊβαλί.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ υπάρχει τρομερή πίεση στην τοπική κοινωνία της Αδριανούπουλης για να ανοίξουν τα σύνορα με τις Καστανιές, με την Ελλάδα, γιατί έρχεται Σαββατοκύριακο και πρέπει να έρθουν τουρίστες για να ενισχύσουν την αγορά της πόλης και να κινηθεί εκ νέου το εμπόριο.
Μέχρι στιγμής., σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση για το θέμα, όμως υπάρχει κινητικότητα, με την αστυνομιά να «καθαρίζει» περιοχές από καταυλισμούς.
Γράφει χαρακτηριστικά ο ΣΚΑΪ:
Στην εκκένωση ορισμένων από τους άτυπους καταυλισμούς στην Αδριανούπολη που είχαν στηθεί κοντά στα ελληνικά σύνορα των Καστανέων προχώρησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι τουρκικές αρχές σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην περιοχή Μανώλη Κωστίδη. 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη. H εξέλιξη αυτή φαίνεται να συνδέεται και με τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην Ιντλίμπ μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν. Σημειώνεται ότι στην τοπική τουρκική κοινωνία ασκείται τρομερή πίεση στην  Άγκυρα ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να ανοίξουν τα σύνορα με τις Καστανιές ενόψει Σαββατοκύριακου ώστε Έλληνες να κάνουν τα ψώνια τους, καθώς η αγορά έχει «κάτσει». 
Ωστόσο η ένταση στον Έβρο συνεχίζεται και μένει να δούμε αν οι πιέσεις των επιχειρηματιών κάμψουν τον Ερντογάν.
πηγη el.gr
μονταζ teo   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου