5


Translate

6 Μαρ 2020

Πρωτοφανής δήλωση ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την προπαγάνδα Ερντογάν: «Σκοτώθηκαν "πρόσφυγες" στον Έβρο από ελληνικά πυρά»

Την τουρκική προπαγάνδα περί δήθεν δολοφονίας Σύρου «πρόσφυγα» από ελληνικά πυρά στον Εβρο υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ με μία πραγματικά απίστευτη ανακοίνωση του Τομέα Δικαιωμάτων της Κουμουνδούρου και αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν ένα κόμμα που κυβέρνησε την χώρα επί 4,5 χρόνια να επιχειρεί να «δικαιώσει»
τα τουρκικά ψεύδη.
Η γείτονα κατηγορεί την Ελλάδα για δολοφονίες και τραυματισμούς παράνομων μεταναστών, κατηγορίες που έχει διαψεύσει επανειλημμένως η κυβέρνηση.
Οπως αναφέρουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση, που φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, “η είδηση για έναν νεκρό Σύρο πρόσφυγα από ελληνικά πυρά δυστυχώς φαίνεται να επιβεβαιώνεται”, για να συνεχίσουν:
“Τον Μάρτιο του 2020, πράγματι η χώρα και ο λαός μας δέχεται επίθεση και την ασύμμετρη απειλή μια νέας εισβολής. Δεχόμαστε εισβολή όχι από τους πρόσφυγες αλλά από την ακροδεξιά και το φασισμό.
Οι ακροδεξιές δοξασίες και η ρητορική του μίσους και του ρατσισμού, μετουσιώνονται σε πράξεις βίας απειλώντας ανθρώπινες ζωές, την ίδια τη δημοκρατία. Ιδεοληπτικοί, επικίνδυνοι ντόπιοι και ξένοι νεοναζί κάνουν πάρτι στον Έβρο και στα νησιά. Εθελοντές πολιτοφύλακες, «αγρότες», και «κυνηγοί», πυροβολούν, συλλαμβάνουν ανθρώπους και τους παραδίδουν στις αρχές.
Ομαδικές καταδίκες σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση ανθρώπων που ενώ ζητούν άσυλο οδηγούνται σε φυλακές, κατά παράβαση κάθε διεθνούς κανόνα δικαίου”.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Τομέα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:
“Το 1922 οι πολιτικοί πρόγονοι του Μητσοτάκη του Βορίδη και του Γεωργιάδη, χαρακτήριζαν τους Μικρασιάτες χριστιανούς πρόσφυγες σαν απειλή για την ασφάλεια της χώρας και τους αποκαλούσαν Τουρκόσπορους και Αφγανούς!
Την ίδια στιγμή στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και αλλού, εναρμονισμένοι ακροδεξιοί τραμπούκοι ξυλοκοπούσαν πρόσφυγες και γυναικόπαιδα, κατέστρεφαν και έκαιγαν τα χαρτόκουτα και τις σκηνές που εκείνοι χρησιμοποιούσαν για κατάλυμα.
Τον Μάρτιο του 2020, πράγματι η χώρα και ο λαός μας δέχεται επίθεση και την ασύμμετρη απειλή μια νέας εισβολής. Δεχόμαστε εισβολή όχι από τους πρόσφυγες αλλά από την ακροδεξιά και το φασισμό. Οι ακροδεξιές δοξασίες και η ρητορική του μίσους και του ρατσισμού, μετουσιώνονται σε πράξεις βίας απειλώντας ανθρώπινες ζωές, την ίδια τη δημοκρατία.
Ιδεοληπτικοί, επικίνδυνοι ντόπιοι και ξένοι νεοναζί κάνουν πάρτι στον Έβρο και στα νησιά.
Εθελοντές πολιτοφύλακες, «αγρότες», και «κυνηγοί», πυροβολούν, συλλαμβάνουν ανθρώπους και τους παραδίδουν στις αρχές. Ομαδικές καταδίκες σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση ανθρώπων που ενώ ζητούν άσυλο οδηγούνται σε φυλακές, κατά παράβαση κάθε διεθνούς κανόνα δικαίου.
Η είδηση για έναν νεκρό Σύρο πρόσφυγα από ελληνικά πυρά δυστυχώς φαίνεται να επιβεβαιώνεται.
Στα νησιά εκτεταμένα πογκρόμ κατά των προσφύγων, αλλά και αλληλέγγυων, εθελοντών και εργαζόμενων σε ΜΚΟ και διεθνείς οργανισμούς. Έλληνες αλλά και ξένοι πολίτες κινδυνεύουν. Αποθήκες αλληλεγγύης, αυτοκίνητα, κατοικίες πυρπολούνται..
Η δημοκρατία, τα δικαιώματα και οι νόμοι που τα κατοχυρώνουν καταλύονται.
Η δικαιοσύνη ανύπαρκτη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, χειροκροτούμενη από τον Όρμπαν και τον Σαλβίνι πριμοδοτεί μέρες και νύχτες κρυστάλλων.
Το κατεστημένο της ΕΕ και οι μεγάλες δυνάμεις, ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί.
Τώρα είναι η ώρα να στηθούν οδοφράγματα αλληλεγγύης. Να ορθωθούν κυματοθραύστες ενάντια στα απειλητικά κύματα του φασισμού”.
πηγη pronews.gr
  μονταζ teo 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου