5


Translate

19 Απρ 2020

Πότε πέθανε ο Χριστός; Ένας σεισμός αποκαλύπτει την ακριβή ημερομηνία!

Η έρευνα, για το πότε ακριβώς πέθανε ο Ιησούς και η οποία διεξήχθη από το International Geology Review, εξέτασε τη σεισμική δραστηριότητα γύρω από τη Νεκρά Θάλασσα, η οποία απέχει περίπου 20 χλμ από την πόλης της Ιερουσαλήμ.

Ημέρα θανάτου του Χριστού θεωρείται η 3 Απριλίου, βάσει συνδυασμού αστρονομικών
στοιχείων, εκκλησιαστικών αναφορών και ιστορικών πηγών
Σύμφωνα με το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 27, όταν ο Ιησούς πέθανε στο Σταυρό, ένας ισχυρός σεισμός συγκλόνισε την περιοχή και ο ουρανός σκοτείνιασε.
Οι ερευνητές που έχουν ασχοληθεί με το χρόνο θανάτου του Χριστού, μελέτησαν γεωλογικά δεδομένα και αστρονομικά γεγονότα, ώστε να καταλήξουν σε μια πιθανή ημερομηνία.
Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες από το German Research Center for Geosciences, έψαξαν ιζήματα κοντά στη Νεκρά Θάλασσα και βρήκαν ότι ένας σεισμός είχε συμβεί μεταξύ του 26 και του 36 μΧ.
Συνδυάζοντας τα διαθέσιμα στοιχεία από ιστορικές πηγές, οι ερευνητές κατέτειναν στα εξής συμπεράσματα: Και τα τέσσερα Ευαγγέλια αναφέρουν ότι η σταύρωση έγινε όταν ο Πόντιος Πιλάτος ήταν σε θέση εξουσίας, δηλαδή μεταξύ 26 και 36 μ.Χ., ότι η σταύρωση ήταν ημέρα Παρασκευή και ότι ο θάνατος επήλθε λίγο πριν το εβραϊκό Σάββατο, δηλαδή βράδυ Παρασκευής.
Οι ερευνητές είπαν ότι αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό με το εβραϊκό ημερολόγιο και αστρονομικά στοιχεία, υποδεικνύουν ότι η Παρασκευή 3 Απριλίου 33 μΧ θα μπορούσε να είναι πιθανόν η ημερομηνία θανάτου του Ιησού.
πηγη iellada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου