5


Translate

17 Σεπ 2020

Ποια είναι επιτέλους αυτή η Νίκη Κεραμέως;

Είναι πλέον κοινός τόπος ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει μετατραπεί σε κέντρο εθνομηδενισμού, αποεθνοποίησης και αποχριστιανοποίησης των παιδιών μας. Αποκορύφωμα αυτών των αντιλήψεων υπήρξε το παντελώς απαράδεκτο Βιβλίο Θρησκευτικών της Γ’ Γυμνασίου με το προκλητικό εξώφυλλο της καρικατούρας Εκκλησίας και Καμπαναριού με την ισλαμική αιχμή στην κορυφή αντί του Σταυρού και το καμπαναριό με μορφή μιναρέ! Πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα αυτά κατέχει η νέα υπουργός Ν. Κεραμέως, στέλεχος της Νέας Τάξης σε εντεταλμένη υπηρεσία. Το άρθρο που ακολουθεί επιχειρεί να ξεσκεπάσει τον ρόλο αυτής της κυρίας.

Νίκη Κεραμέως
Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, στις 18 Ιουλίου 1980, κόρη του ομότιμου καθηγητή Πολιτικής Δικονομίας Κωνσταντίνου Κεραμέως, εκ των εξεχουσών ακαδημαϊκών προσωπικοτήτων, ιδρυτού της σημαντικής δικηγορικής εταιρείας «Κεραμεύς και Συνεργάτες» με διπλή έδρα στη Νέα Υόρκη και την Αθήνα.
Απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Paris II (Panthéon-Assas), από το οποίο έλαβε πτυχίο νομικής με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο και συνέχισε με μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο και την διαιτησία από το ίδιο Παν/μιο. Από το Harvard Law School στην συνέχεια, έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο νομικής (LL.M.) με ειδίκευση στο δίκαιο της διαιτησίας. Εργάζεται ανελλιπώς ως δικηγόρος τα τελευταία χρόνια, κυρίως στους τομείς της διαιτησίας και του εμπορικού δικαίου. Μέλος των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Νέας Υόρκης
Όπως αναφέρει η ίδια στο βιογραφικό της: «Κατά τα χρόνια εργασίας της στη Νέα Υόρκη, είχε βραβευτεί για την κοινωφελή της δράση, προφέροντας αφιλοκερδώς νομικές υπηρεσίες σε ομάδες αστέγων της Νέας Υόρκης».
Εμφανίστηκε ξαφνικά το 2014 στο κόμμα της Ν.Δ. και γρήγορα έφτασε στην κορυφή. Η ίδια αναφέρει ότι την «ανακάλυψε» ο Αντώνης Σαμαράς, ακούγοντάς την σε μια ομιλία της. Πολύ γρήγορη διαδρομή για μια πολύ νεαρή γυναίκα, χωρίς συνδικαλιστικό παρελθόν, χωρίς κομματικό διαβατήριο και με πολλούς εσωκομματικούς ανταγωνιστές. Τυχαίο; Όχι βέβαια. Το 2014 πάντως διετέλεσε μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για τη σύνταξη ενιαίου νομοθετικού πλαισίου οργάνωσης, λειτουργίας και ελέγχου (!) των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Τα αποτελέσματα τα διαπιστώνουμε καθημερινά με την πλήρη ασυδοσία των ΜΚΟ στις οποίες «έστρωσε τον δρόμο». Εξ άλλου μη ξεχνάμε ότι το Μητσοτακέικο πρωταγωνιστεί στις υπερδραστήριες ΜΚΟ με διεθνείς διασυνδέσεις (Σόρος κλπ) και τζίρους εκατοντάδων εκατομμυρίων.


Βουλευτής Επικρατείας άκοπα και εύκολα
Με επιλογή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντ. Σαμαρά, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τοποθετείται ο ανεκδιήγητος Θ. Φορτσάκης, ενώ στη δεύτερη θέση ο στενός του φίλος Δημήτρης Σταμάτης. Η Νίκη Κεραμέως θα καταλάβει την σίγουρα εκλόγιμη τρίτη θέση και φυσικά θα εκλεγεί βουλευτής Επικρατείας τόσο στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, όσο και σ’ αυτές του Σεπτεμβρίου 2015. Νωρίς βέβαια έδειξε τις διαθέσεις της και την υπακοή της στις έξωθεν εντολές. Ας θυμηθούμε ότι ΨΗΦΙΣΕ ΝΑΙ στο σύμφωνο συμβίωσης στις 22 Δεκεμβρίου 2015, αψηφώντας απόφαση του τότε μεταβατικού Προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Η ανταμοιβή της υπήρξε άμεση. Στις 15 Μαρτίου 2016 αναγγέλλει περιχαρής με ανάρτηση στην προσωπική της σελίδα στο facebook:
«Συνιστά εξαιρετική τιμή για μένα ότι επελέγην – ως πρώτη εκπρόσωπος της χώρας μας – στην ομάδα των David Rockefeller Fellows του The Trilateral Commission, μία ομάδα νέων, ως 35 ετών, ηγετικών προσωπικοτήτων της Ευρώπης, που στοχεύει στην προσπάθεια επίλυσης διεθνών προβλημάτων, μέσω της συνεργασίας με αντίστοιχες ομάδες από Αμερική και Ασία-Ειρηνικό».
Από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2019 διετέλεσε κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και από τον Νοέμβριο του 2016 ήταν Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ.
Το 2019 συμμετείχε στην 67η Συνάθροιση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, στο Μοντρέ της Ελβετίας, από τις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου (λίγες εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα), με κύρια θέματα συζήτησης την «διατήρηση σταθερής στρατηγικής τάξης», για τις εξελίξεις στην Ευρώπη, την Κίνα, την Ρωσία, το μέλλον του καπιταλισμού, το Brexit κλπ.
Στις 9 Ιουλίου 2019 διορίστηκε υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Η επικοινωνιακή προβολή της ως «καλής Χριστιανής»
Η συριζαίικη φυλλάδα «Εφημερίδα των Συντακτών» στις 2 Μαΐου 2020 γράφει τα εξής περίεργα, ενώ υποτίθεται ότι της κάνει επίθεση για τις φωτογραφήσεις της με ιερείς: «…Στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων της ως υπουργού, το μόνο θέμα που έσπευσε να ξεκαθαρίσει ήταν η σχέση με την Εκκλησία. Κάλεσε “όλους τους ιεράρχες, τους ιεροδιδασκάλους και τους σχετιζόμενους φορείς να συνδράμουν στο έργο της”.
Δεν μπορούμε να θυμηθούμε υπουργό Παιδείας μετά τη Μεταπολίτευση να αναλαμβάνει καθήκοντα ζητώντας τη βοήθεια της Εκκλησίας. Ισως να έχει παίξει ρόλο η διδαχή από τη μητέρα της, η οποία, νομικός κι εκείνη, είχε σύμφωνα με πληροφορίες πολύ στενές σχέσεις με την Εκκλησία. Ίσως και από τον πατέρα, λαμπρό νομικό μυαλό, αλλά με αυστηρές εθνικές και θρησκευτικές αντιλήψεις. Ακόμα και ως ιδιοσυγκρασία, λένε φοιτητές του, ο περίφημος Κωνσταντίνος Κεραμεύς, Βορειοελλαδίτης και με ρίζες εκ Βυζαντίου, υπήρξε καθηγητής ιδιόρρυθμος και σκληρός…».

Υπέρ λαθρομεταναστών στα Σχολεία και ΜΚΟ με πακτωλό χρημάτων
Δεν θα αργήσει όμως η εν λόγω να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο. Όπως έγραψε σχετικά γνωστό έντυπο: «Μετά τις διαστάσεις που παίρνει το μεταναστευτικό λόγω των λαθραίων που κατά χιλιάδες έρχονται πάλι στη χώρα μας και “απλώνονται” σε ολόκληρη την επικράτεια, η επόμενη ωρολογιακή βόμβα -που απειλεί άμεσα και την ίδια την γαλάζια κυβέρνηση- έρχεται από την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για το θρήσκευμα και την ιθαγένεια. Ήδη οι αντιδράσεις έχουν αρχίσει να φουντώνουν. Η Αρχή έβγαλε συγκεκριμένα αντισυνταγματική, μη νόμιμη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) την αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στα πιστοποιητικά σπουδών της δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης και στο πληροφοριακό σύστηµα «myschool». Όπως επίσης έκρινε ότι δεν πρέπει να αναγράφονται αυτά στη δήλωση των μαθητών προκειμένου να απαλλαγούν από το μάθηµα των θρησκευτικών, ότι δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Η ίδια Αρχή κάλεσε το υπουργείο Παιδείας «να συμμορφωθεί» προς την απόφασή της….
Ενώ όμως “πρόκειται για απόφαση καθαρά «γνωμοδοτική”, που σημαίνει ότι δεν είναι υποχρεωμένη η Πολιτεία να την εφαρμόσει, το υπουργείο Παιδείας δεν έχασε καθόλου χρόνο και έτρεξε να δηλώσει την απόλυτη υποταγή του.
Το υπουργείο συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι «θα μελετήσει αναλυτικά την απόφαση» προσθέτοντας ωστόσο ότι «αυτονοήτως, θα συμμορφώνει την πολιτική του με τις αποφάσεις των Ανεξάρτητων Αρχών και της Δικαιοσύνης»!
Πρόκειται φυσικά περί απόλυτης υποκρισίας από πλευράς της κυβέρνησης. Οι πληροφορίες μας από πολύ καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι σύμφωνη με την απαράδεκτη και αντεθνική από κάθε άποψη απόφαση είναι και η ίδια η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. […]
Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο πρώτος που βγήκε να πανηγυρίσει και να επικροτήσει την απόφαση ήταν ο γνωστός Νίκος Φίλης του ΣΥΡΙΖΑ που είχε διατελέσει υπουργός Παιδείας. Μπορεί η Κεραμέως, για να εξαπατήσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ, να έκανε επισκέψεις μέχρι και στον αρχιεπίσκοπο και να μην έλεγε τίποτα δημοσίως μέχρι τώρα, αλλά όσοι (την) ξέρουν, ξέρουν και την ευθυγράμμισή της με τα κελεύσματα της νέας τάξης πραγμάτων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες λοιπόν η κ. Κεραμέως επεδίωκε να βγει μια τέτοια απόφαση, που έγινε κατόπιν προσφυγής από την Ένωση Αθέων (!), για να «οχυρωθεί» πίσω από αυτήν και να την εφαρμόσει με τη δικαιολογία ότι δήθεν δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Και προσέξτε, δεν μιλάμε για προαιρετική ή μη αναγραφή, αλλά ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να περιλαμβάνονται το θρήσκευμα και η ιθαγένεια στα απολυτήρια και τα άλλα σχολικά έγγραφα. Και για αποπροσανατολισμό επέλεξε αυτή τη χρονική στιγμή για να ανακοινώσει ότι καταργείται το καθεστώς της κλήρωσης στις παρελάσεις και ότι τη σημαία «θα σηκώνει εκ νέου ο καλύτερος». Για αποπροσανατολισμό και για να θολώσει τα νερά…
Και κάτι ακόμη που έχει την ιδιαίτερη σημασία του: Από το 2012 η Ν. Κεραμέως είναι ιδρυτικό και προεδρεύων μέλος στην ΜΚΟ «Δεσμός» που δημιουργήθηκε, κατά την επίσημη εξήγηση, για να «αξιοποιηθεί υπεύθυνα και αποτελεσματικά η ιδιωτική πρωτοβουλία στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας». Δωρητές, μεταξύ άλλων, ποιοι εμφανίζονται στην ΜΚΟ της Κεραμέως; Η DEUTCHE BANK και η COCA COLA! Και από το 2015, επί ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, άρχισε να υλοποιείται μέσω και της εν λόγω ΜΚΟ της …νυν υπουργού της ΝΔ, το πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω» για διάφορες «δράσεις άσκησης σε επιχειρήσεις», αξιολόγησης κλπ στα σχολεία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», (Active Citizens Fund) που συγχρηματοδοτήθηκε από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία με 12.000.000 ευρώ (!) και με διαχειριστή Επιχορήγησης το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Κι αν σας λέει κάτι, το Πρόγραμμα αυτό μέσω των ΜΚΟ «στοχεύει στην ενδυνάμωση και ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών» όπως αυτοπροπαγανδίζεται η νέα τάξη πραγμάτων…».
Το προκλητικά εξοργιστικό βιβλίο Θρησκευτικών της Γ΄ Γυμνασίου
 

Το πρόσφατο δείγμα της εθνομηδενιστικής και αντιχριστιανικής «εντεταλμένης υπηρεσίας» της εν λόγω, αποτελεί μια εξοργιστική υπόμνηση προς όλους μας για τους στόχους και επιδιώξεις των εντολοδόχων της. Αναφερόμαστε στο παντελώς απαράδεκτο Βιβλίο Θρησκευτικών της Γ’ Γυμνασίου με το προκλητικό εξώφυλλο της καρικατούρας Εκκλησίας και Καμπαναριού με την ισλαμική αιχμή στην κορυφή αντί του Σταυρού και το καμπαναριό με μορφή μιναρέ!
Δυστυχώς, μέχρι τώρα η ιεραρχία της Ελλαδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σιωπά, συναινώντας ουσιαστικά στην αποχριστιανοποίηση και αποεθνικοποίηση των παιδιών μας και την βαθμιαία ισλαμοποίηση της χώρας μέσα από το ελεγχόμενο εκπαιδευτικό σύστημα. Ίσως αυτό που γράφτηκε παλιότερα στο Διαδίκτυο και θεωρήθηκε υπερβολικό, ότι δηλ. η νέα Υπουργός Παιδείας δεν επισκέφθηκε εθιμοτυπικά τον Αρχιεπίσκοπο από λόγους σεβασμού και πίστεως, αλλά για να του ξεκαθαρίσει να μη τολμήσει να αντιδράσει με όσα σκοπεύει να εφαρμόσει, διότι “τον κρατάει” από πολλές μεριές, αρχίζουν και προβληματίζουν.
Εάν πάντως νομίζει η εν λόγω ότι με την καθημερινή τρομοκράτηση από τα αργυρώνητα Μ.Μ.Ε(ξαπάτησης) δεν θα υπάρξουν πολίτες που θα αντιδράσουν, είναι πολύ γελασμένη…
Δ.Ε.Ε.

 μονταζ teo   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου