5


Translate

12 Νοε 2020

Ο ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΜΙΜΗΣ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ

Ο Μίμης Χρυσομάλλης ήταν ξεχωριστός. Σε όλα. Ο υποκριτικός κώδικας, λιτός, απλός και άκρως θεατρικός. Το ήθος και η προσωπικότητά του παροιμιώδεις. Όλοι μιλούσαν πάντα όχι μόνο για έναν μεγάλο ηθοποιό, αλλά και για έναν σπουδαίο άνθρωπο.  Πάντα υπηρέτησε με σεβασμό και πάθος τους ρόλους του, κινήθηκε με ευκολία σχεδόν σε όλα τα θεατρικά είδη και απείχε συνειδητά από μικρότητες και ίντριγκες. Γιατί ο Μίμης Χρυσομάλλης δεν ήταν μόνο καλός ηθοποιός, ήταν και καλός συνάδερφος, όπως όλοι έλεγαν και πριν τον πρόωρο χαμό του.
Γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα. Μπήκε από μικρός στον κόσμο του θεάματος, καθώς είχε βγει παιδί-θαύμα στα «Ταλέντα» του Γιώργου Οικονομίδη. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Το θεατρικό του ντεμπούτο το έκανε το 1963 με το θίασο της Έλσας Βεργή στην παράσταση «Το μπαλκόνι». Διακρίθηκε στην κωμωδία και στην επιθεώρηση, ερμηνεύοντας κλασικούς και σύγχρονους ρόλους και συνεργαζόμενος με καταξιωμένους ηθοποιούς, Αλέξης Μινωτής, Τζένη Καρέζη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Ξένια Καλογεροπούλου, Μαριέτα Ριάλδη κ. α.
Εμφανίστηκε σε πολλές ελληνικές ταινίες: «Συννεφιασμένοι ορίζοντες», «Μια γυναίκα στην αντίσταση», «Βαρύ πεπόνι», «Άρπα κόλα», «Ένας κι ένας», «Το κλάμα βγήκε από τον Παράδεισο», «Βαριετέ», «Save Sex».Επίσης συμμετείχε σε σίριαλ της τηλεόρασης «Σαν αδελφές», «Λίστα γάμου», «Το τελευταίο αντίο» κ.α.
Είχε αποκτήσει ένα γιο, ενώ τα τελευταία χρόνια σύντροφός του υπήρξε η Ελένη Κρίτα. Ήταν ένας μεγάλος κεραυνοβόλος έρωτας που κράτησε δεκαοχτώ χρόνια... έως το τέλος.  Πέθανε από ανακοπή καρδιάς στα 66 του χρόνια στις 12 Νοεμβριου του 2004.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου