5


Translate

3 Φεβ 2021

Εν ψυχρώ δολοφονία των λαϊκών αγορών το νέο σχέδιο νόμου

Για "εν ψυχρώ δολοφονία" μιλούν τα μέλη της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Θράκης. 
Σε ανακοίνωσή τους είναι έκδηλη η αντίδρασή τους για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης που. όπως λένε, «καταργεί τους επαγγελματίες πωλητές, εισάγοντας πια τον όρο "μη παραγωγός πωλητής", ενώ δεν υπάρχουν πια οι άδειες πωλητή. Κάτι που γίνεται «για να μπορούν να συμμετέχουν στις λαϊκές αγορές και εταιρίες», υποστηρίζουν μεταξύ άλλων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Θράκης (ΟΣΕΠΠΛΑΜΘΘ):
«Για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται, ότι οι συγγραφείς νόμων στην Ελληνική δημοκρατία ζούνε σε ένα παράλληλο σύμπαν και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτά για τα οποία καλούνται να νομοθετήσουν.
Μέσα από ένα σχέδιο νόμου το οποίο, όχι μόνο δεν λύνει κανένα από τα χρόνια προβλήματα των λαϊκών αγορών, αλλά αντίθετα πολλαπλασιάζει ακόμα και τα μικρότερα, υποτίθεται θα αντικρύσουμε το θεσμό στον 21ο αιώνα.
Αστειότητες. Επιεικώς, αν όχι αθλιότητες.
Οι επαγγελματίες πωλητές πλέον ως όρος διάκρισης της επαγγελματικής ενασχόλησης καταργούνται. Αντί για αυτό εισάγεται ο καινοφανής όρος «μη παραγωγός πωλητής», ανοίγοντας προφανώς καινούργια μονοπάτια στην πολιτική εκμετάλλευση του όρου.
Δεν υπάρχουν πλέον άδειες πωλητή. Υπάρχουν θέσεις. Και αυτές κοστίζουν. Πλειοδοτούνται μάλιστα και θα δίδονται σε αυτόν που κάνει την καλύτερη προσφορά.
Γιατί;
 πηγη aristofanis
 μονταζ teo   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου