5


Translate

24 Φεβ 2021

ΜΟΥΓΚΡΗΤΑ της ΓΗΣ ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ – ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΣΕΙΣΜΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Είναι δυνατοί και ιδιαίτερα ενοχλητικοί. Έτσι περιγράφουν πολλοί κάτοικοι του Forest Grove, τον ανεξήγητο θόρυβο που διαταράσσει την ειρηνική γειτονιά τους.
«Είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε από ποιά «γωνία» έρχεται καθώς μοιάζει να
περικλείει όλη την περιοχή. Ελπίζουμε ότι κάποιος μπορεί να είναι σε θέση να το προσδιορίσει και στη συνέχεια να το σταματήσει να συμβαίνει», ανέφερε η Paula Lynch στο κανάλι KOIN. Επιπλέον, η Lynch συμπλήρωσε πως ο ήχος είναι τόσο δυνατός που καλύπτει τα αυτιά της για να προστατεύσει την ακοή της.
Πυροσβέστες της περιοχής λένε ότι ακούγεται σαν ένας συμπιεστής αέρα, αλλά οι αξιωματούχοι της πόλης δεν έχουν ιδέα από που μπορεί να προέρχεται. Οι κάτοικοι λένε ότι ο ανατριχιαστικός ήχος ακούγεται τυχαία και δεν μπορείς να του ξεφύγεις.
Οι αναφορές πληθαίνουν και ο θόρυβος εντείνεται. Κάποιοι πιστεύουν ότι μπορεί να συνδέεται με σεισμούς. Δηλαδή ότι είναι προειδοποίηση ενός μεγάλου επερχόμενου σεισμού.
Συνδέουν τους ήχους με το φαινόμενο “Seneca guns”, που όμως πρόκειται απλά για μία ονομασία. Είναι ένας περιγραφικός όρος, ο οποίος δεν εμπεριέχει καμία εξήγηση για το τι προκαλεί αυτούς τους θορύβους και αναταράξεις.
Η ονομασία προέρχεται από μια σύντομη ιστορία που έγραψε ο James Fennimore Cooper κατά τη διάρκεια του 1800 και αναφέρεται σε ήχους που είχαν ακουστεί στις όχθες των λιμνών Seneca και Cayuga στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Η ονομασία αξιοποιείται για να χαρακτηρίσει παρόμοιους θορύβους κατά μήκος των ακτών της Βόρειας και Νότιας Καρολίνα καθώς και της Βιρτζίνια, κατά το ίδιο τρόπο που εμείς ονομάζουμε αυτούς τους ήχους ως Μουγκρητά της Γης, ή σάλπιγγες της Αποκάλυψης κλπ. Στην παράκτια Ινδία τους ονομάζουν «Barisol guns».
Το χαρακτηριστικό των ήχων Seneca Guns είναι πως έχει παρατηρηθεί να συνδέονται με δονήσεις και σεισμούς, είτε εμφανίζονται προεόρτια αυτών, ή κατόπιν ή κάποιες φορές και κατά την διάρκεια. Πολύ χαρακτηριστικά παραδείγματα όπου ακούστηκαν παρόμοιοι θόρυβοι έχουν να κάνουν με τα μεγαλύτερα γεωλογικά γεγονότα στην Ανατολική Ακτή: τον σεισμό του 1886 στο Τσάρλεστον και των 1811-1812 στη Νέα Μαδρίτη.
Αν πραγματικά συνδέονται οι ήχοι με τους σεισμούς, τότε ενδεχομένως να έχει δίκιο η Linda Moulton Howe που βασιζόμενη σε έρευνά της καταλήγει στο συμπέρασμα πως οι ήχοι σχετίζονται με έναν αναβρασμό στο εσωτερικό της Γης.
Πριν δείτε και ακούσετε τα σχετικά videos που ακολουθούν, να θυμίσουμε πως το φαινόμενο των μυστηριωδών μουγκρητών δεν είναι κάτι καινούργιο ούτε μόνο των πρόσφατων τελευταίων χρόνων. Είναι κάτι που ήδη περιγράφεται από τα αρχαία χρόνια, από τον Διόδωρο Σικελιώτη, φυσικά, με διαφορετικές ερμηνείες.
.
 katohika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου