5


Translate

1 Αυγ 2021

Ο σκοπευτής του Τέξας

Σαν σήμερα, το 1966 ένα μαζικό φονικό με δεκάδες θύματα λαμβάνει χώρα στο Τέξας. 
Την 1η Αυγούστου 1966 ο 25χρονος Τσαρλς Γουίτμαν τραυματίζει θανάσιμα με μαχαίρι τη μητέρα του και ύστερα τη σύζυγό του. Μετά τη διπλή δολοφονία μεταβαίνει στο Πανεπιστήμιο του Τέξας με τουφέκια και διάφορα άλλα όπλα. Συνολικά αφαιρεί τη ζωή από 15 άτομα και τραυματίζει άλλα 31, πριν χάσει και ο ίδιος τη ζωή του από τα πυρά της αστυνομίας. Το νεαρότερο θύμα του ήταν ένα αγέννητο βρέφος, του οποίου η μητέρα επέζησε, ενώ ένα 16ο θύμα υπέκυψε στα τραύματά του μετά από 35 χρόνια, το 2001.
Ο Γουίτμαν μεγάλωσε σε ένα πολύ δυσάρεστο οικογενειακό περιβάλλον. Ο πατέρας του ασκούσε συχνά σωματική και ψυχολογική βία στη σύζυγό του αλλά και στους τρεις γιους του. Για να ξεφύγει από αυτήν την κατάσταση, 18 ετών κατετάγη κρυφά στους πεζοναύτες. Σε ηλικία 20 ετών γνώρισε τη μέλλουσα σύζυγό του με την οποία παντρεύτηκαν έξι μήνες αργότερα.
Στο σημείωμα αυτοκτονίας που άφησε πίσω του δήλωσε μεταξύ άλλων: «Δεν μπορώ να καταλάβω τον εαυτό μου αυτές τις μέρες […], τελευταία έχω πέσει θύμα πολλών παράξενων και παράλογων σκέψεων». Τέσσερις μέρες μετά το μακελειό πραγματοποιήθηκε διπλή κηδεία για τη μητέρα του και εκείνον, ενώ, καθότι βετεράνος του στρατού, κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές.
 πηγη fosonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου