5


Translate

28 Αυγ 2021

Νέα στοιχεία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τις πυρκαγιές- Στην εισαγγελέα εφετών η αναφορά του OTAVOICE

Νέα στοιχεία που προέκυψαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα και σχετίζονται με τις πυρκαγιές στην Βόρεια Εύβοια καταθέσαμε σήμερα στον Εισαγγελέα του Αρείου  Πάγου, κ. Βασίλειο Πλιώτα. 
Ήδη από 18 Αυγούστου εχουμε καταθεσει μηνυτηρια αναφορα για τα γεγονότα των πυρκαγιών σε Βόρεια Εύβοια, Αττική, Ηλεία και Αρκαδία με την οποία ζητούμε την διερεύνηση ποινικών ευθυνών των προσώπων που διαχειρίστηκαν επιχειρησιακά το έργο της κατάσβεσης δεδομένου ότι υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία και μαρτυρίες για ελλιπή παρουσία, ολιγωρία, κακό σχεδιασμό, ενώ πληθαίνουν οι φωνές για επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο της ενέργειας που επιδιώκουν την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στις καμένες περιοχές( κάποιοι έχουν ήδη αδειοδοτηθεί, από την ΡΑΕ σε κόντρα των αποφάσεων των τοπικών θεσμικών οργάνων) .
Σήμερα καταθέσαμε συμπληρωματική αναφορά, με τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού, που συντάραξαν το πανελλήνιο, ¨περί εντολής μη κατάσβεσης» και οι οποίες συνοδεύτηκαν από λεπτομερή καταγραφή των ευθυνών που καταλογίζει στα κρατικά όργανα και στα πολιτικά πρόσωπα που διαχειρίστηκαν την πύρινη λαίλαπα, που μετατράπηκε σε πύρινο ολοκαύτωμα. Δηλώσεις που υποτίθεται ότι αναιρέθηκαν, αλλά στην ουσία αποδεικνύουμε ότι ουδέποτε αναιρέθηκε το περιεχόμενο τους.
Επιπλέον καταθέσαμε και άλλα στοιχεία που ενισχύουν την εικόνα της πλημμελούς και εγκληματικής επιχειρησιακής δράσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος και των πολιτικών προϊσταμένων.
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μας ενημέρωσε ότι ήδη η αρχική μηνυτήρια αναφορά μας διαβιβάστηκε άμεσα και βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελέως Εφετών κ. Σταματίνας Περιμένη, η οποία έχει αναλάβει συνολικά την έρευνα για οργανωμένο έγκλημα και αναζήτηση ευθυνών.
Η Διεύθυνση και η δημοσιογραφική ομάδα του OTAVOICE από την πρώτη στιγμή πρόβαλε την πραγματική εικόνα, δεν συγκάλυψε, δεν στρογγυλοποίησε καταστάσεις, δεν απενοχοποίησε ενόχους. Θα συνεχίσουμε την έρευνα για να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους επίορκους κρατικούς λειτουργούς ή πολιτικά πρόσωπα συνετέλεσαν σε αυτό το ειδεχθές έγκλημα κατά της χώρας.
Πέρα από την στήριξη των πληγέντων, πέρα από την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, οφείλουμε ως κοινωνία να αποκαλυφθεί η αλήθεια και οι υπαίτιοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Μια ψεύτικη συγνώμη δεν μπορεί να σβήσει ένα έγκλημα.
 πηγη otavoice.gr
 μονταζ teo   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου