5


Translate

26 Νοε 2017

Πέρασε με ανατροπή από την Κέρκυρα ο Ολυμπιακός 3-1

Μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο βρέθηκε να χάνει 1-0 ο Ολυμπιακός γύρισε το παιχνίδι και πέρασε νικηφόρα με 3-1 από την Κέρκυρα.
«Κλειδί» για την επικράτηση των «ερυθρολεύκων» ήταν οι αλλαγές που έκανε στο ημίχρονο, ο Τάκης Λεμονής και κυρίως η είσοδος του Μάριν και του Τζούρτζεβιτς στον αγώνα.

Ο 57χρονος προπονητής άλλαξε το σύστημα της ομάδας του σε 4-4-2 και μέσα σε διάστημα 20-25 λεπτών γύρισε το ματς και έφυγε από την Κέρκυρα με μια σημαντική νίκη για το κυνήγι του τίτλου.
Η Κέρκυρα κατάφερε να αιφνιδιάσει τους «ερυθρόλευκους» και προηγήθηκε στο σκορ στο 16 με τον Γρομιτσάρη μετά από ομαδική αδράνεια της άμυνας του Ολυμπιακού.
Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και με τον Φορτούνη έφτασαν στην ισοφάριση (26΄), αλλά το πλασέ έβγαλε στη γραμμή ο Σπίνουλας.
Η εικόνα της ομάδας του Λεμονή ήταν κακή στο πρώτο ημίχρονο σε όλους τους τομείς και μάλιστα ο Προτό γλύτωσε την εστία του από δεύτερη παραβίαση (37΄) σε εξ΄επαφής πλασέ του Παμλίδη.
Στο δεύτερο ημίχρονο βγήκε στο λασπωμένο (λόγω της καταρρακτώδους βροχής που έπεφτε σ΄όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης)  ένας…άλλος Ολυμπιακός.
Ο Λεμονής απέσυρε τον Ταχτσίδη και τον Πάρντο κι έριξε στο ματς τον Μάριν και τον Τζούρτζεβιτς. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν ένα κλασικό 4-4-2 και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα πέτυχαν τρία γκολ , ενώ είχαν και δοκάρι.
Η ισοφάριση ήρθε (46΄) σε μια περιπετειώδη φάση μετά από σέντρα του Μάριν, κεφαλιά του Μποτία στο δοκάρι και εξ΄επαφής σουτ του Σισέ για το 1-1.
Η απόδοση του Ολυμπιακού ανέβηκε κατακόρυφα και ο Ρομαό (58΄) σημάδεψε το δοκάρι της εστίας των Κερκυραίων με κοντινό πλασέ.
Το 2-1 έγινε λίγο αργότερα (65΄) μετά από σέντρα του Σεμπά, παρέμβαση του Σισέ και μονοκόμματο βολέ του Τζούρτζεβιτς.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να απειλεί την εστία των γηπεδούχων και με τον Μάριν (68΄) πέτυχε το 3-1 ύστερα από ένα τεχνικό πλασέ από μέση απόσταση.
Το παιχνίδι είχε πια κριθεί με τις αλλαγές του Μάριν και του Τζούρτζεβιτς και ο Ολυμπιακός έφυγε από την Κέρκυρα με μια καθοριστική νίκη.
Ο Ζαχαριάδης (από την Θεσσαλονίκη) έδειξε κίτρινες στους Επστάιν, Αρτυματά και Σιόντη.
ΚΕΡΚΥΡΑ: Γιαννακόπουλος, Αρτυματάς (82΄Ζορμπάς), Κρητικός (54΄Ντιόγκο), Γεωργίου (75΄Μπάουμαν), Παμλίδης, Σπίνουλας, Αναστασίου, Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν, Γρομητσάρης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Κούτρη, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σισέ, Ρομαό, Ταχτσίδη (46΄Τζούρτζεβιτς), Φορτούνη (69΄Ζιλέ), Πάρντο (46΄Μάριν), Σεμπά ,Ανσαριφάρντ
filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου